reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Ilu dniowe masz cykle?
Ja mam mniej więcej 32 dniowe, dzis jest 31 dzień, 12dni po owulacji i cisza. Test negatywny dzis wyszedł. Juz sie nastawilam na @ mimo plamienia 😥 tylko czekać az temp spadnie. Narazie mam 37,3.
Dam znac z pewnością, dziekuje za mase wsparcia ❤️ jestes przekochana!
Duzo zdrówka dla was ❤️!
Moje cykle średnio 27 dniowe :)
Nastaw się pozytywnie, to dużo daje :) a masz jakieś objawy?
U mnie w dzień kiedy było widać bladą kreskę rano mega bolaly mnie piersi i nawet miałam małego guzka pod pachą (po paru minutach po wstaniu już nie czułam).
Powodzenia 😘

Kurcze dziwczyny ledwo nadrabiam z czytaniem 😉
Chciałam na parę rzeczy odpisać ale już nie pamiętam co, więc...

U mnie dziś 6+1, jutro wizyta, zobaczę wreszcie co i jak choć trochę.

Coś pisałyście o pracy. Ja w poprzednich ciążach pracowałam mniej więcej do końca 2 trymestru, i teraz też bym tak chchciała jak wszystko będzie ok.

Co do objawów to walczę ze sobą żeby nie spać, ale jest ciężko. Pracuje z domu więc muszę się całą siłą woli stawiać do pionu.
Nie mam apetytu za bardzo, chwilami trochę mdli ale bez tragedii. No i mam cały czas humor jak przed okresem... Wszystko mnie wkurza 😅

Niepocieszyły mnie wiadomości o tym że wszystkie mamu które rodziły we wrześniu mówiły że nigdy więcej 😔 ja bardzo chciałam uniknąć ciąży latem, ale staraliśmy się i nie wychodziło i potem już mi było szkoda cyklu straconego i oczywiście dwie kreski 😂 możliwe że u nas w rodzinie ktoś nas przeklnął bo wszyscy są wrzesień-grudzień... Czyli przeznaczenia nie oszukasz 🤣 a tak chciałam być wiosenną mamą 😛
Jeden plus - wszystkie ciuchy i kombinezony na zimę już mam 😅

W ogóle super już nas się robi dużo i szczerze mówiąc powoli przestaje ogarniać temat 😀
Byłaby opcja zrobić jakąś liste na pierwszej stronie np z nickiem i datą porodu czy cos takiego? Nie wiem może sie już tak nie robi ale na listopadowych mamach 2018 takie było 😂

Kurcze dziwczyny ledwo nadrabiam z czytaniem 😉
Chciałam na parę rzeczy odpisać ale już nie pamiętam co, więc...

U mnie dziś 6+1, jutro wizyta, zobaczę wreszcie co i jak choć trochę.

Coś pisałyście o pracy. Ja w poprzednich ciążach pracowałam mniej więcej do końca 2 trymestru, i teraz też bym tak chchciała jak wszystko będzie ok.

Co do objawów to walczę ze sobą żeby nie spać, ale jest ciężko. Pracuje z domu więc muszę się całą siłą woli stawiać do pionu.
Nie mam apetytu za bardzo, chwilami trochę mdli ale bez tragedii. No i mam cały czas humor jak przed okresem... Wszystko mnie wkurza 😅

Niepocieszyły mnie wiadomości o tym że wszystkie mamu które rodziły we wrześniu mówiły że nigdy więcej 😔 ja bardzo chciałam uniknąć ciąży latem, ale staraliśmy się i nie wychodziło i potem już mi było szkoda cyklu straconego i oczywiście dwie kreski 😂 możliwe że u nas w rodzinie ktoś nas przeklnął bo wszyscy są wrzesień-grudzień... Czyli przeznaczenia nie oszukasz 🤣 a tak chciałam być wiosenną mamą 😛
Jeden plus - wszystkie ciuchy i kombinezony na zimę już mam 😅

Jeju przepraszam, że znowu ja tutaj, ale jedno dziecko mam z początku września, drugie z listopada i dla mnie ciąża latem jest właśnie super. Kompletnie sobie nie wyobrażam zaawansowanej ciąży zimą :D

Jeju przepraszam, że znowu ja tutaj, ale jedno dziecko mam z początku września, drugie z listopada i dla mnie ciąża latem jest właśnie super. Kompletnie sobie nie wyobrażam zaawansowanej ciąży zimą :D
W sumie masz rację, będziemy ubierać sukienki i sandałki 🥰 a w zimowych kurtkach i kozakach nie wyobrażam sobie siebie z takim brzuchem i być może jeszcze z opuchnieciami 😅 na upały nigdy nie narzekałam, lubię ciepło

reklama
Wiesz co u mnie do ze względu na duże problemy z żylakami na nogach w ciąży. Na pewno znowu będę musiała nosić te rajstopy stylowe a w nich jest obrzydliwie gorąco. No i sam upał nie sprzyja wtedy tym żyłom.
A zaawansowana ciąża zimą - dla mnie to wielki sweter i kołderka 😁 także do zniesienia 😉

Do góry