reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Witam :) kolejna nowa dołącza!
Na początek gratulacje dla wszystkich, dla których 2022 okaże się szczęśliwy 🥰 trzymam kciuki za każdą z nas!

Mój pierwszy pozytywny test ciążowy - 24.12.21 (mega blada kreska)
25.12.21 (jeszcze bardziej blada)
27.12.21 miałam już pewność ;)

Aktualnie to 6 tydzień - według jednej Apki 5+0, według drugiej 5+2 (nie wiem skąd te rozbieżności)
Termin porodu według apki to 8.09.2022 :))

Wizyta u ginekologa 11.01, już nie mogę się doczekać.
Beta z 03.01 to 2152, progesteron 25,9.
Jestem tak szczęśliwa, że jeszcze do końca nie dociera to do mnie :D

Aktualnie z oznak ciąży to nabrzmiałe, ciężkie piersi, często się wkurzam o nic tak naprawdę i częste sikanie. Zero mdłości.

Czy na pierwszej wizycie byłyście lub planujecie zabrać swoje drugie połówki? W ogóle czy warto?
Witaj 😁 jak super, że nas tu coraz więcej! Za Ciebie również trzymamy kciuki ✊ mocno wierzę w to, że to będzie dla Nas wszystkich tu przepiękny rok 🥰

Ja miałam już dwie wizyty i na każdej był ze mną mąż. Lekarka pozwoliła za każdym razem wejść do gabinetu. Pytała tylko czy zaszczepiony. Byliśmy razem ze względu na to, że mąż jest bardziej opanowany niż ja i bałam się, że jeżeli usłyszę złą informację, to ciężko mi będzie wrócić samej samochodem do domu. A druga jakże ważna sprawa: to nasze wspólne przyszłe dzieciątko, mąż chce być obecny tam gdzie się da, a dla mnie to wielka otucha.
Co do usg przez pochwę - nie czułam żadnego skrępowania, mąż skupiał się i tak na ekranie :)

reklama
Witam Was w ten piątkowy poranek. Ja niestety szykuje się do pracy i dzisiaj pierwszy raz rano jest mi niedobrze ale nie wiem, czy to nie od głowy bo dodatkowo boli mnie głowa z tyłu po lewej stronie. Albo mnie owiało wczoraj albo jakoś źle spałam. Hmm. Zawsze coś. :p

Hej, u mnie 6+0, mdłości z dnia na dzień chyba coraz gorsze 🤷‍♀️ ja z chęcią poszła bym na basen ale mój mąż mi zabrania

Cześć, ja też się zbieram do pracy, ale pocieszające jest to, że trzeba przetrwać dzisiejszy dzień i weekend :D zrobiłam dzisiaj kolejny test i jest trochę ciemniejszy niż ten z środy :) a jutro czeka mnie beta

U mnie dopiero 4+3, więc mdłości jeszcze nie mam. Na razie z objawów to mam bardzo wrażliwe sutki i od czasu do czasu kłucie w podbrzuszu

Ja dzisiaj zrobiłam Clear Blue z indykatorem tygodnia i wyszło 1-2 co bardzo mnie zmartwiło 😭 dzisiaj dzien spodziewanej miesiączki i wynik powinien być raczej w granicy 2-3 minimum 😶 chyba to jednak ciaza biochemiczna...

Załączniki

• 20220107_072110.jpg
    20220107_072110.jpg
    768,8 KB · Wyświetleń: 90
  • Screenshot_20220107-075609_Adobe Acrobat.jpg
    Screenshot_20220107-075609_Adobe Acrobat.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 94
Ja dzisiaj zrobiłam Clear Blue z indykatorem tygodnia i wyszło 1-2 co bardzo mnie zmartwiło 😭 dzisiaj dzien spodziewanej miesiączki i wynik powinien być raczej w granicy 2-3 minimum 😶 chyba to jednak ciaza biochemiczna...

Przepraszam, że sie wcisnę. Ale on pokazuje ciążę od owulacji, a nie od daty ostatniej miesiączki

Przepraszam, że sie wcisnę. Ale on pokazuje ciążę od owulacji, a nie od daty ostatniej miesiączki
Tak ja wiem :) 1-2 tygodni na tescie to 3- 4 od ostatniej miesiaczki, u mnie wlasnie sie skonczyl 5 tydzien dzisiaj. Cykle mam 35 dniowe. Owulacje mialam 24/25 grudnia, a pierwszy pozytywny test 2 stycznia. Wiec juz nie wiem co myslec...

reklama
Tak ja wiem :) 1-2 tygodni na tescie to 3- 4 od ostatniej miesiaczki, u mnie wlasnie sie skonczyl 5 tydzien dzisiaj. Cykle mam 35 dniowe. Owulacje mialam 24/25 grudnia, a pierwszy pozytywny test 2 stycznia. Wiec juz nie wiem co myslec...

Test sikany nie służy do określania czy ciąża rozwija się prawidłowo. Zwróć uwagę, że zakres 1-2 tygodnie jest 10-153. Wystarczy że miałaś tego 2.01 - 10 to nie musi być jeszcze 153 bo wynik po 48h powinien wzrosnąć o min. 66%
No i też pytanie czy owulacja potwierdzona monitoringiem na 100%

Do góry