reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Test sikany nie służy do określania czy ciąża rozwija się prawidłowo. Zwróć uwagę, że zakres 1-2 tygodnie jest 10-153. Wystarczy że miałaś tego 2.01 - 10 to nie musi być jeszcze 153 bo wynik po 48h powinien wzrosnąć o min. 66%
No i też pytanie czy owulacja potwierdzona monitoringiem na 100%
Monitoringiem nie, ale robilam testy owulacyjne plus obserwacja, temperatury, szyjki i sluzu.

reklama
Monitoringiem nie, ale robilam testy owulacyjne plus obserwacja, temperatury, szyjki i sluzu.
Nie ma tam możliwości iść prosto z ulicy do jakiejkolwiek diagnostyki i prywatnie za pieniądze zeby pobrali krew? Musisz uzbroić się w cierpliwość.
Ja przy becie we wtorek 6842 mam tylko 13,6 progesteronu. Dzisiaj już byłam na kolejnym badaniu żeby mieć porównanie, chyba jajko zniosę do wyników a jeszcze weekend… myśle żeby może zadzwonić do mojego lekarza żeby przepisał progesteron?? Co myślicie?? U mnie dzisiaj 5+6

Nie ma tam możliwości iść prosto z ulicy do jakiejkolwiek diagnostyki i prywatnie za pieniądze zeby pobrali krew? Musisz uzbroić się w cierpliwość.
Ja przy becie we wtorek 6842 mam tylko 13,6 progesteronu. Dzisiaj już byłam na kolejnym badaniu żeby mieć porównanie, chyba jajko zniosę do wyników a jeszcze weekend… myśle żeby może zadzwonić do mojego lekarza żeby przepisał progesteron?? Co myślicie?? U mnie dzisiaj 5+6
Niestety nie.. mozna zamowic fiolke, pobrac krew w laboratorium i wyslac do badan, ale na wynik czeka sie kilka dni do tygodnia, wiec to nie jest miarodajny wynik...

Tak jak pisze Olka nie ma co panikować. Beta też nie daje pewności, że wszystko jest ok, a były też sytuacje, że nie rosła prawidłowo, a ciąża się utrzymała. Najważniejsze to cierpliwie czekać, bo i tak na razie nie mamy na nic wpływu :)

Hej, u mnie 6+0, mdłości z dnia na dzień chyba coraz gorsze 🤷‍♀️ ja z chęcią poszła bym na basen ale mój mąż mi zabrania
Ja do wizyty 17.01 też na razie nie chodzę na żadne zajęcia sportowe i tez mocno żałuję 😿 ale u mnie to poniekąd przez sytuacje z poniedziałku.

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj zrobiłam Clear Blue z indykatorem tygodnia i wyszło 1-2 co bardzo mnie zmartwiło 😭 dzisiaj dzien spodziewanej miesiączki i wynik powinien być raczej w granicy 2-3 minimum 😶 chyba to jednak ciaza biochemiczna...
Test w żadnym stopniu nie pokazuje Ci że ciąża się rozwija. Jedyną opcją aby to sprawdzić jest usg u lekarza ewentualnie przyrost 48h Beta hcg choć i to zdarzały się różne przypadki.
Także totalnie się nie martw nie rób testów więcej i czekaj na wizytę. Jeżeli Cię to jednak stresuje mocno spróbuj umówić się wcześniej na wizytę aby sprawdzić czy wszystko gra.

Dziewczyny, ja wczoraj wieczorem dostałam silnego krwotoku... Całą noc mnie zalewało, 3 razy zmieniałam gacie. Od razu szybko do lekarza - serce bije.
Znowu mam powtórkę z rozrywki. W poprzedniej straconej ciąży również krwotoki z nieznanej przyczyny.
Boję się, że kolejny raz przeżyje to samo :(
Lekarka zapisała duphaston 3x1 oraz kontynuacje zastrzyków z heparyny. Masakra :(

reklama
Ja do wizyty 17.01 też na razie nie chodzę na żadne zajęcia sportowe i tez mocno żałuję 😿 ale u mnie to poniekąd przez sytuacje z poniedziałku.
No ja z chęcią bym poszła i się zrelaksowala 😍😊
Coś niski ten progesteron, ja bym zadzwoniła do gina😊

Do góry