reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Witam :) kolejna nowa dołącza!
Na początek gratulacje dla wszystkich, dla których 2022 okaże się szczęśliwy 🥰 trzymam kciuki za każdą z nas!

Mój pierwszy pozytywny test ciążowy - 24.12.21 (mega blada kreska)
25.12.21 (jeszcze bardziej blada)
27.12.21 miałam już pewność ;)

Aktualnie to 6 tydzień - według jednej Apki 5+0, według drugiej 5+2 (nie wiem skąd te rozbieżności)
Termin porodu według apki to 8.09.2022 :))

Wizyta u ginekologa 11.01, już nie mogę się doczekać.
Beta z 03.01 to 2152, progesteron 25,9.
Jestem tak szczęśliwa, że jeszcze do końca nie dociera to do mnie :D

Aktualnie z oznak ciąży to nabrzmiałe, ciężkie piersi, często się wkurzam o nic tak naprawdę i częste sikanie. Zero mdłości.

Czy na pierwszej wizycie byłyście lub planujecie zabrać swoje drugie połówki? W ogóle czy warto?
Witaj 😁 jak super, że nas tu coraz więcej! Za Ciebie również trzymamy kciuki ✊ mocno wierzę w to, że to będzie dla Nas wszystkich tu przepiękny rok 🥰

Ja miałam już dwie wizyty i na każdej był ze mną mąż. Lekarka pozwoliła za każdym razem wejść do gabinetu. Pytała tylko czy zaszczepiony. Byliśmy razem ze względu na to, że mąż jest bardziej opanowany niż ja i bałam się, że jeżeli usłyszę złą informację, to ciężko mi będzie wrócić samej samochodem do domu. A druga jakże ważna sprawa: to nasze wspólne przyszłe dzieciątko, mąż chce być obecny tam gdzie się da, a dla mnie to wielka otucha.
Co do usg przez pochwę - nie czułam żadnego skrępowania, mąż skupiał się i tak na ekranie :)

reklama
Witam Was w ten piątkowy poranek. Ja niestety szykuje się do pracy i dzisiaj pierwszy raz rano jest mi niedobrze ale nie wiem, czy to nie od głowy bo dodatkowo boli mnie głowa z tyłu po lewej stronie. Albo mnie owiało wczoraj albo jakoś źle spałam. Hmm. Zawsze coś. :p

Hej, u mnie 6+0, mdłości z dnia na dzień chyba coraz gorsze 🤷‍♀️ ja z chęcią poszła bym na basen ale mój mąż mi zabrania

Cześć, ja też się zbieram do pracy, ale pocieszające jest to, że trzeba przetrwać dzisiejszy dzień i weekend :D zrobiłam dzisiaj kolejny test i jest trochę ciemniejszy niż ten z środy :) a jutro czeka mnie beta

U mnie dopiero 4+3, więc mdłości jeszcze nie mam. Na razie z objawów to mam bardzo wrażliwe sutki i od czasu do czasu kłucie w podbrzuszu

Ja dzisiaj zrobiłam Clear Blue z indykatorem tygodnia i wyszło 1-2 co bardzo mnie zmartwiło 😭 dzisiaj dzien spodziewanej miesiączki i wynik powinien być raczej w granicy 2-3 minimum 😶 chyba to jednak ciaza biochemiczna...

Załączniki

• 20220107_072110.jpg
    20220107_072110.jpg
    768,8 KB · Wyświetleń: 85
  • Screenshot_20220107-075609_Adobe Acrobat.jpg
    Screenshot_20220107-075609_Adobe Acrobat.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 89
Ja dzisiaj zrobiłam Clear Blue z indykatorem tygodnia i wyszło 1-2 co bardzo mnie zmartwiło 😭 dzisiaj dzien spodziewanej miesiączki i wynik powinien być raczej w granicy 2-3 minimum 😶 chyba to jednak ciaza biochemiczna...

Przepraszam, że sie wcisnę. Ale on pokazuje ciążę od owulacji, a nie od daty ostatniej miesiączki

Przepraszam, że sie wcisnę. Ale on pokazuje ciążę od owulacji, a nie od daty ostatniej miesiączki
Tak ja wiem :) 1-2 tygodni na tescie to 3- 4 od ostatniej miesiaczki, u mnie wlasnie sie skonczyl 5 tydzien dzisiaj. Cykle mam 35 dniowe. Owulacje mialam 24/25 grudnia, a pierwszy pozytywny test 2 stycznia. Wiec juz nie wiem co myslec...

reklama
Tak ja wiem :) 1-2 tygodni na tescie to 3- 4 od ostatniej miesiaczki, u mnie wlasnie sie skonczyl 5 tydzien dzisiaj. Cykle mam 35 dniowe. Owulacje mialam 24/25 grudnia, a pierwszy pozytywny test 2 stycznia. Wiec juz nie wiem co myslec...

Test sikany nie służy do określania czy ciąża rozwija się prawidłowo. Zwróć uwagę, że zakres 1-2 tygodnie jest 10-153. Wystarczy że miałaś tego 2.01 - 10 to nie musi być jeszcze 153 bo wynik po 48h powinien wzrosnąć o min. 66%
No i też pytanie czy owulacja potwierdzona monitoringiem na 100%

Do góry