Witaj jak super, że nas tu coraz więcej! Za Ciebie również trzymamy kciuki mocno wierzę w to, że to będzie dla Nas wszystkich tu przepiękny rokWitam kolejna nowa dołącza!
Na początek gratulacje dla wszystkich, dla których 2022 okaże się szczęśliwy trzymam kciuki za każdą z nas!
Mój pierwszy pozytywny test ciążowy - 24.12.21 (mega blada kreska)
25.12.21 (jeszcze bardziej blada)
27.12.21 miałam już pewność
Aktualnie to 6 tydzień - według jednej Apki 5+0, według drugiej 5+2 (nie wiem skąd te rozbieżności)
Termin porodu według apki to 8.09.2022 )
Wizyta u ginekologa 11.01, już nie mogę się doczekać.
Beta z 03.01 to 2152, progesteron 25,9.
Jestem tak szczęśliwa, że jeszcze do końca nie dociera to do mnie
Aktualnie z oznak ciąży to nabrzmiałe, ciężkie piersi, często się wkurzam o nic tak naprawdę i częste sikanie. Zero mdłości.
Czy na pierwszej wizycie byłyście lub planujecie zabrać swoje drugie połówki? W ogóle czy warto?
Ja miałam już dwie wizyty i na każdej był ze mną mąż. Lekarka pozwoliła za każdym razem wejść do gabinetu. Pytała tylko czy zaszczepiony. Byliśmy razem ze względu na to, że mąż jest bardziej opanowany niż ja i bałam się, że jeżeli usłyszę złą informację, to ciężko mi będzie wrócić samej samochodem do domu. A druga jakże ważna sprawa: to nasze wspólne przyszłe dzieciątko, mąż chce być obecny tam gdzie się da, a dla mnie to wielka otucha.
Co do usg przez pochwę - nie czułam żadnego skrępowania, mąż skupiał się i tak na ekranie