reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

O mi tez wychodzi na 10.09 :)

Co czytam wasze posty, to dużo z was jest po poronieniu 🙈
Ja w 1 ciąży powiedziałam b szybko, gdzieś praktycznie zaraz po tym jak się dowiedziałam.
Mama dostala udaru pnia mózgu po szczepieniu, ryczałam jak bóbr, że nigdy się nie dowie, że będzie babcia, ledwo z tego wyszła...
Lekarze dzwonili zeby się z nią pożegnać... I w drodze do szpitala powiedzialam braciom i tacie o ciąży 🙈 to był straszny czas.
Mama na szczęście cudem z tego wyszla bez szwanku...ludzie po takich udarach zostają kalekami o ile wgl przezyja... cud naprawdę..
I zostalam odrazu na l4, starałam się zeby chodzila na spacery, w międzyczasie mega stres przed egzaminem państwowym, strasznie bylam narażona na stres i przy następnej wizycie dowiedzialam się, że serduszko juz nie bije :( to było w ok 8tc.
Teraz wie mąż, kuzynka, przyjaciołka, mama, ciotka i jeden brat :) tata straszny gadula jest....
W pracy i reszcie powiemy raczej po następnej wizycie w połowie lutego.

Cieszę się, że nie tylko ja mam ochotę na niezdrowe rzeczy bo ogólnie staram się dobrze odżywiać w miarę a teraz to co chwilę cos niezdrowego mnie kusi 🙈
A w pracy nie wiem jak dam radę.... tak mi się spać chce ciągle, że szok, a mysle wytrzymać do końca marca 🙈
Witaj 🖐️ ja też jestem po dwóch nieudanych ciążach . Pierwsza biochemiczna , w której też odrazu rodzinie powiedzielismy i skończyła się po tygodniu . Nawet wtedy nie myślałam że będziemy tymi którym się nie uda , chociaż z tyłu głowy były małe obawy . Druga puste jajo płodowe . Co miało na to wpływ ? Nie wiem, może jakieś wady genetyczne 🤷 ale wiem że tak miało być ...
Teraz też się martwię , ale nie mamy wpływu niestety na to co będzie . Musimy być dobrej myśli , że wkoncu musi się udać 💪
Ja chciałam się dobrze odżywiać nawet na początku nie było źle , ale od weekendu zaczęły się mdłości i coraz większy brak apetytu 🙄 wciskam to co mi wchodzi , byle coś zjeść . Parę chipsów też dzisiaj weszło 😒🥺😕ale przynajmniej też trzy musy wyciskane 😋 ale ja dzisiaj czułam się gorzej niż wczoraj i przeleżałam prawie cały dzień

reklama
Dzisiaj byłam umówiona na teleporadę u rodzinnego i tak załatwiłam skierowanie na podstawowe badania krwi, tsh, mocz i glukozę.
Mam zamiar iść na badania jutro lub w piątek:)
To ja dziś właśnie te robiłam i w sumie całkiem spoko, trochę limfocyty poniżej normy, ale to podobno trzeba też porównywać do norm dla ciąż. Tsh 2,2, ale na eutyroxie jestem już 2 lata, więc albo zostawi dawkę albo zwiększy

Dziewczyny a przymierzacie się powoli do tych podstawowych badań krwi?
Powoli:) zrobię je na początku lutego żeby do wizyty mieć w miarę świeże (18.02 mam kolejną). Generalnie jestem typem, który lubi mieć wszystko zapalnowane więc USG między 11 a 13 tygodniem też już mam umówione. Zastanawiamy się jak to połączyć z prenatalnymi (nie kwalifikuję się do tych na NFZ)... plus ponownie dostałam skierowanie na USG do 10 tygodnia i nie wiem czy to pomyłka, czy iść kolejny raz...

W przyszłym tygodniu druga wizyta i powiedział że wtedy założy kartę i skierowanie na badania . Tylko ile ja zapłacę za nie ? 🙄 Zapomniałam go zapytać czy ma umowę z NFZ 🤦
Ceny zbliżone w laboratoriach. Ja byłam dziś pod domem prywatnie, by zaraz wracać leżeć, więc za morfologię, mocz, glukozę i tsh 70zł. Niestety jeśli robi się za własną kasę to trochę trzeba zostawić

Ja mam drugą wizytę 3 lutego i myślałam już iść z tymi wszystkimi wynikami. Zastanawiam się jeszcze, na jakie suplementy się zdecydować. Póki co biorę tylko Wit D i folik. Zastanawiam się między mama dha premium albo prenatal duo.

To ja dziś właśnie te robiłam i w sumie całkiem spoko, trochę limfocyty poniżej normy, ale to podobno trzeba też porównywać do norm dla ciąż. Tsh 2,2, ale na eutyroxie jestem już 2 lata, więc albo zostawi dawkę albo zwiększy
Ja wczoraj byłam u endo i z 75 mam brać raz 75, raz 100. Jak brałam 75 zeszłam z 4,52 na 1,16 😁 Przynajmniej to opanowane 😉

W przyszłym tygodniu druga wizyta i powiedział że wtedy założy kartę i skierowanie na badania . Tylko ile ja zapłacę za nie ? 🙄 Zapomniałam go zapytać czy ma umowę z NFZ 🤦
Ja tak mniej więcej liczyłam (łącznie z tymi badaniami na HIV, toksoplazmoze, grupa krwi, itd) to chyba ok 200zl wyszło.

reklama
Do góry