reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Hej w sumie nic mi nie powiedział, powiedział ze wszystko jest super i gratuluje. Nadal luteinę mam brać. Nie mówił nic o dalszym leżeniu wiec chyba mogę już normalnie funkcjonować oczywiście będę się oszczędzać, ale już ta niewiedza mnie nie dobija czy wszystko jest ok.
Ostatnie 2 tygodnie leżenia dały mi w kość bo praktycznie w ogóle nie wstawałam. Raz wyszłam z domu po zakupy bo mąż się rozchorował i to wszystko. Więc teraz będę wdrażać trochę normalnego życia. Oczywiście z tych emocji zapomniałam zapytać o jakieś sporty ale lekarz dał mi swój nr telefonu i kazał pisać i dzwonić jak będę miała jakieś pytania itd.
Dałaś mi nadzieje , że i u mnie będzie dobrze ♥️ Tak się cieszę , że zobaczyłaś już swojego bomberka , to na pewno niezpomniane uczucie.

reklama
Ja dzisiaj dzwonilam do mojego lekarza i skierowali mnie do szpitala żeby tam się umówić z położna. Na stronie szpitala widnieje info, że można się umawiać jak skończy się 6 tydzień. Także czekam spokojnie, 9 dni do 6 tygodnia.
A w 7 tyg będziemy szli na early scan, mam nadzieję że serduszko już będzie widac.
Rozmawiałam z pania w recepcji i powiedziała że taki kilkusekundowe bóle są normalne i jeśli czuję się ok to nie ma się co martwić tylko czekać. No to czekamy.

Ja to w ogóle nie mam apetytu. Ale jem na sile albo już faktycznie jak mi burczy w brzuchu kanapki albo jajecznicę (ubolewam ze nie mogę jajek sądzonych na miękko ) ale staram się w miarę zdrowo jeść choć średnio mi to wychodzi. Teraz po wizycie kiedy ta ciąża już jest bardziej realna to wdrażam zdrowe odżywianie.
A i kupowałam sobie teraz w lidlu takie musy owocowe w woreczkach wyciskane. I jak nie chciałam nic jeść a wiedziałam ze trzeba to to jadłam ☺️ Muszę kupić sobie zapas
Mnie też brak apetytu dopadł 😔 mam nadzieję że krzywdy nie zrobimy tym naszym maleństwom że tak mało jemy 🤔 też sobie kupię te musy bo co zrobić 🤷

reklama
Taaaak właśnie

hej ja już wstępnie robiłam research 🙈
Biooil jest polecany ale dopiero od 3mc
Oraz palmers z rossmana dobry ma skład i dziewczyny w opiniach pisały ze bardzo im pomógł. Wiadomo ze rozstępy to tez geny ale na pewno smarowanie kremami ograniczy ilość.
Dodatkowo szczotkowanie ja mam z lullalove szczotki dwie jedna do biustu druga do ciała, ale muszę poczytać jak w ciąży się je stosuje
Ja niestety juz mam rozstepy na biuscie i udach z czasow mlodzienczych. Patrzac na moja mame, ktorej zadne kremy nie pomogly obawiam sie, ze bedzie tylko gorzej :oops: dlatego chcialabym juz teraz zaczac cos stosowac przynajmniej na biust, bo w ten weekend musialam sie juz w wieksze biustonosze zaopatrzyc

Do góry