reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Hej dziewczyny ja już po wizycie!
Pół nocy dziś nie spałam, a jak szłam na wizytę to miałam niesamowitego stresa.
Dziś 7tc+3 i z usg tez dokładnie tyle wychodzi ❤️
Jest bombelek! I jest serduszko! Nie włączał mi dźwięku ale było widać! Tętno też zbadał 153! Ale ulga! Bardzo się cieszę, że wszystko gra ❤️ Dostałam tez skierowanie na badania prenatalne, dziś pewnie się umówię ☺️
Powodzenia życzę na reszcie dzisiejszych wizyt dziewczyny. Trzymam kciuki bardzo mocno ☺️🔥
Jaka cudowna wiadomość ♥️♥️Kochana a co z Twoim leżeniem ? Bo chyba dobrze pamiętam , że ostatnie 2 tygodnie leżałaś? Nadal musisz czy możesz już normalnie funkcjonować ?

reklama
@Luni a Ty o której masz wizytę ? Bo chyba dzisiaj , tak ? 😊
Taaaak właśnie
Dzien dobry w Poniedzialek! ☕
Wiem, ze to jeszcze bardzo wczesny etap, ale jak to mowia lepiej zapobiegac niz leczyc😉 Stad moje pytanie czy macie do polecenia jakies kosmetyki przeciwko rozstepom? A moze jakies naturalne sposoby? Tyle tego na rynku, ze ciezko wybrac odpowiednie 🤔
hej ja już wstępnie robiłam research 🙈
Biooil jest polecany ale dopiero od 3mc
Oraz palmers z rossmana dobry ma skład i dziewczyny w opiniach pisały ze bardzo im pomógł. Wiadomo ze rozstępy to tez geny ale na pewno smarowanie kremami ograniczy ilość.
Dodatkowo szczotkowanie ja mam z lullalove szczotki dwie jedna do biustu druga do ciała, ale muszę poczytać jak w ciąży się je stosuje

Cześć dziewczyny 😊 jak u Was dzisiaj humorki ? Która ma dzisiaj wizytę ?
Ja powoli oswajam się z myślą, że wrzesień to chyba nie bedzie mój termin , niby plamienia całkowicie ustały , ale oprócz tego ustały też wszelkie objawy , ból piersi , nudności , poranne mdłości , wszystko jak ręką odjął . Do tego to leżenie w domu nie przyprawia mnie o dobre myśli .
Hej totalnie nie myśl w taki sposób (chociaż łatwo mówić) ja miałam dokładnie takie same myśli jak Ty dwa tygodnie temu. Tez się stresowałam mocno ze nie miałam objawów - marzyłam o wymiotach i mdlosciach 🙈 dodatkowo właśnie leżenie wzmagało tylko we mnie myślenie i stresowanie sie. Ale powiem Ci ze z każdym dniem byłam spokojniejsza ze wszystko będzie dobrze z czasem pojawiały sie objawy.
Bardzo dobrze ze dziś idziesz do lekarza! Zobaczysz to Ci da spokój i wiedzę ze np pęcherzyk jest prawidłowo umiejscowiony a to już jest połowa sukcesu! Trzymam mocno kciuki żeby było wszystko dobrze!

Dzien dobry w Poniedzialek! ☕
Wiem, ze to jeszcze bardzo wczesny etap, ale jak to mowia lepiej zapobiegac niz leczyc😉 Stad moje pytanie czy macie do polecenia jakies kosmetyki przeciwko rozstepom? A moze jakies naturalne sposoby? Tyle tego na rynku, ze ciezko wybrac odpowiednie 🤔
Ja planuje kupić czysty olej migdałowy. Aktualnie na promocji w rossku duża butla za ok. 53 zł.

Odpowiednik clexane 0,6 to neoparin 0,4? W aptece jako zamiennik clexane 0,4 dostałam neoparin 0,4 i teraz zwątpiłam.

Co do rozstępów to póki co mam jakiś krem z Rossmanna (ale użyłam go może raz) a potem zamierzam smarować się olejkiem ze słodkich migdałów (w którym można także kąpać maluszka;))
O tak zapomniałam o olejku ze słodkich migdałów! Tez warto się nim smarować ☺️

Hej dziewczyny, mnie dzisiaj tak mdli, że masakra 🤢🤢🤢🤢 co jadacie na śniadanie ?
Ja to w ogóle nie mam apetytu. Ale jem na sile albo już faktycznie jak mi burczy w brzuchu kanapki albo jajecznicę (ubolewam ze nie mogę jajek sądzonych na miękko ) ale staram się w miarę zdrowo jeść choć średnio mi to wychodzi. Teraz po wizycie kiedy ta ciąża już jest bardziej realna to wdrażam zdrowe odżywianie.
A i kupowałam sobie teraz w lidlu takie musy owocowe w woreczkach wyciskane. I jak nie chciałam nic jeść a wiedziałam ze trzeba to to jadłam ☺️ Muszę kupić sobie zapas

u mnie tak wlasnie bylo, w zeszlym cyklu, z tym, ze kreski na tescie byly zdecydowanie jasniejsze
Nie wiem co już myśleć strasznie się boje w pierwszej ciąży tak nie miałam odrazu okres odszedł a teraz powinnam dostać w czwartek okres zawsze wsumie był regularny a tu nagle dziś ja wogole jestem od początku w szoku że tak szybko takie kreski wyszły widoczne

reklama
Jaka cudowna wiadomość ♥️♥️Kochana a co z Twoim leżeniem ? Bo chyba dobrze pamiętam , że ostatnie 2 tygodnie leżałaś? Nadal musisz czy możesz już normalnie funkcjonować ?
Hej w sumie nic mi nie powiedział, powiedział ze wszystko jest super i gratuluje. Nadal luteinę mam brać. Nie mówił nic o dalszym leżeniu wiec chyba mogę już normalnie funkcjonować oczywiście będę się oszczędzać, ale już ta niewiedza mnie nie dobija czy wszystko jest ok.
Ostatnie 2 tygodnie leżenia dały mi w kość bo praktycznie w ogóle nie wstawałam. Raz wyszłam z domu po zakupy bo mąż się rozchorował i to wszystko. Więc teraz będę wdrażać trochę normalnego życia. Oczywiście z tych emocji zapomniałam zapytać o jakieś sporty ale lekarz dał mi swój nr telefonu i kazał pisać i dzwonić jak będę miała jakieś pytania itd.

Do góry