reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja jestem świeżo po poronieniu.. bardzo świeżo nawet.. nie doczekałam pierwszej miesiączki.. raz nam się zdarzyło bez zabezpieczenia - serio jeden jedyny raz po trzech tygodniach od zabiegu. Ten jeden raz wystarczył i jak poszłam na kontrolę to okazało się że jest pęcherzyk :) z resztą dzień przed testem czułam się źle, jakby właśnie na początku ciąży więc zrobiłam test - pokazał dwie kreski ale nie miałam pewności czy to jeszcze nie beta z poprzedniej ciąży .. okazało się że nie :) jestem przerażona czy będzie dobrze po tak krótkim czasie ale myślę że jak tak się stało to widocznie było nam to pisane i teraz po prostu musi być dobrze ☺️
Rozumiem No w takim przypadku ostrożności nigdy za wiele ;) trzeba być dobrej myśli !!! Jak już się ustabilizuje to wtedy nacieszycie się sobą 😍

reklama
Mi lekarka kazała palcem na głębokość palca właśnie. Czytałam też w ulotce, żeby w ciąży nie używać aplikatora.
o a mi lekarz nic nie powiedział takiego.. w pn zapytam go i może też przestawię się na palec, aczkolwiek ja mam dość długie paznokcie i nie wiem czy nie będzie gorzej palcem właśnie.

o a mi lekarz nic nie powiedział takiego.. w pn zapytam go i może też przestawię się na palec, aczkolwiek ja mam dość długie paznokcie i nie wiem czy nie będzie gorzej palcem właśnie.
Właśnie tez teraz przeczytałam w ulotce , że kobietom w ciąży zaleca się nie aplikowanie tym aplikatorem

mi zrobił usg + miałam dwa razy zbadany progesteron wraz z betą. no i mam za sobą poronienie.
No i tu właśnie mi się włącza lampka . Ona nie zbadała kompletnie nic , oprócz tego , że zajrzała mi do środka i stwierdziła , że jest lekkie krwawienie. I od razu przepisała leki . Ani razu nie miałam robionego usg, a to już 2 wizyta

No i tu właśnie mi się włącza lampka . Ona nie zbadała kompletnie nic , oprócz tego , że zajrzała mi do środka i stwierdziła , że jest lekkie krwawienie. I od razu przepisała leki . Ani razu nie miałam robionego usg, a to już 2 wizyta
Raczej powinna USG wykonać skoro przepisuje leki, przynajmniej by potwierdzić ciąże

Hejka kochane byłam w piątek na usg, zarodek się pojawił i okazuje się dzisiaj wybiło 8 tygodni ❤️ Serduszko jest, ale lekarz nie puścił mi dźwięku sama tez nie prosiłam poczekam do kolejnego usg za 2 tygodnie😍 termin wychodzi na 27.08 jednak zostaje z Wami ! Ponieważ myśle ze się przeciągnie do września bo mały jak widać rośnie w swoim tempie 🌹
W tym czasie multum badań do wykonania 😭
Ps. Któraś wcześniej pisała o badaniach genowych takich jak od matki i takich samych ze niby u ojca dopytała lekarza o to i krótko powiedział ze jezeli grupa krwi matki jest - to wtedy można wykonać te testy u ojca rowniez jednak jak jest u matki grupa kwi + to nie ma konieczności u ojca :))
Jak kochane nie wiecie bądź nie pamiętacie jaka macie grupę krwi to tez warto zrobić bo mi się lekarz o to pytał ;)

reklama
Dziewczyny wczoraj mnie z lewej strony kul „chyba” jajnik tak z 3 sekundy i dosłownie tak z 4 razy w ciągu dnia . Dziś zaś dość mocniej mnie zabolał ale tez przez chwile 5 sekund . A teraz czuje cały czas jakby oba bolą ale nie jest to taki ból mocny.. czy to normalne ? Trochę się boje..

Do góry