reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja jestem świeżo po poronieniu.. bardzo świeżo nawet.. nie doczekałam pierwszej miesiączki.. raz nam się zdarzyło bez zabezpieczenia - serio jeden jedyny raz po trzech tygodniach od zabiegu. Ten jeden raz wystarczył i jak poszłam na kontrolę to okazało się że jest pęcherzyk :) z resztą dzień przed testem czułam się źle, jakby właśnie na początku ciąży więc zrobiłam test - pokazał dwie kreski ale nie miałam pewności czy to jeszcze nie beta z poprzedniej ciąży .. okazało się że nie :) jestem przerażona czy będzie dobrze po tak krótkim czasie ale myślę że jak tak się stało to widocznie było nam to pisane i teraz po prostu musi być dobrze ☺️
Rozumiem No w takim przypadku ostrożności nigdy za wiele ;) trzeba być dobrej myśli !!! Jak już się ustabilizuje to wtedy nacieszycie się sobą 😍

reklama
Mi lekarka kazała palcem na głębokość palca właśnie. Czytałam też w ulotce, żeby w ciąży nie używać aplikatora.
o a mi lekarz nic nie powiedział takiego.. w pn zapytam go i może też przestawię się na palec, aczkolwiek ja mam dość długie paznokcie i nie wiem czy nie będzie gorzej palcem właśnie.

o a mi lekarz nic nie powiedział takiego.. w pn zapytam go i może też przestawię się na palec, aczkolwiek ja mam dość długie paznokcie i nie wiem czy nie będzie gorzej palcem właśnie.
Właśnie tez teraz przeczytałam w ulotce , że kobietom w ciąży zaleca się nie aplikowanie tym aplikatorem

mi zrobił usg + miałam dwa razy zbadany progesteron wraz z betą. no i mam za sobą poronienie.
No i tu właśnie mi się włącza lampka . Ona nie zbadała kompletnie nic , oprócz tego , że zajrzała mi do środka i stwierdziła , że jest lekkie krwawienie. I od razu przepisała leki . Ani razu nie miałam robionego usg, a to już 2 wizyta

No i tu właśnie mi się włącza lampka . Ona nie zbadała kompletnie nic , oprócz tego , że zajrzała mi do środka i stwierdziła , że jest lekkie krwawienie. I od razu przepisała leki . Ani razu nie miałam robionego usg, a to już 2 wizyta
Raczej powinna USG wykonać skoro przepisuje leki, przynajmniej by potwierdzić ciąże

Hejka kochane byłam w piątek na usg, zarodek się pojawił i okazuje się dzisiaj wybiło 8 tygodni ❤️ Serduszko jest, ale lekarz nie puścił mi dźwięku sama tez nie prosiłam poczekam do kolejnego usg za 2 tygodnie😍 termin wychodzi na 27.08 jednak zostaje z Wami ! Ponieważ myśle ze się przeciągnie do września bo mały jak widać rośnie w swoim tempie 🌹
W tym czasie multum badań do wykonania 😭
Ps. Któraś wcześniej pisała o badaniach genowych takich jak od matki i takich samych ze niby u ojca dopytała lekarza o to i krótko powiedział ze jezeli grupa krwi matki jest - to wtedy można wykonać te testy u ojca rowniez jednak jak jest u matki grupa kwi + to nie ma konieczności u ojca :))
Jak kochane nie wiecie bądź nie pamiętacie jaka macie grupę krwi to tez warto zrobić bo mi się lekarz o to pytał ;)

reklama
Dziewczyny wczoraj mnie z lewej strony kul „chyba” jajnik tak z 3 sekundy i dosłownie tak z 4 razy w ciągu dnia . Dziś zaś dość mocniej mnie zabolał ale tez przez chwile 5 sekund . A teraz czuje cały czas jakby oba bolą ale nie jest to taki ból mocny.. czy to normalne ? Trochę się boje..

Do góry