reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Hej dziewczyny wyszlam od lekarza jaka ulga jest piękny pęcherzyk.. 27. 01 szukamy serduszko... Oby do przodu... Dalej mam brać leki które biorę mam mięśniaka ale ja o nim wiem... No cóż czekamy i trzymam kciuki za inne dziewczyny.

Załączniki

• IMG_20220113_184507.jpg
    IMG_20220113_184507.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 68
reklama
Ja zamierzam, chyba ninfty pro ale jeszcze nie zdecydowałam. Ale na pewno ok 11 tyg będę robić.
Ja pewnie tez w tych okolicach, za tydzień na wizycie porozmawiam z lekarzem o tym, oczywiście jak będzie wszystko ok, za co mocno trzymam kciuki.

Teraz tez jest nowość Veragene tez NIPT ale jako jedyny pobiera próbki od obojga rodziców (od taty wymaz z policzka, od mamy jak we wszystkich testach - krew)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny wyszlam od lekarza jaka ulga jest piękny pęcherzyk.. 27. 01 szukamy serduszko... Oby do przodu... Dalej mam brać leki które biorę mam mięśniaka ale ja o nim wiem... No cóż czekamy i trzymam kciuki za inne dziewczyny.
Gratulacje! I trzymam kciuki za następna wizytę! Oby czas szybko zleciał, bo te czekanie to chyba najgorsze!

Ja już po wizycie, mam pół centymetrowy żywy zarodek, serduszko sobie bije ❤️❤️ Na wizycie 6+4, a według aplikacji 6+5 wiec się nie pomyliła za wiele. Tyle emocji miałam dzis ze głowa mi pęka. Zaraz biorę prysznic i ide spać. 14 lutego mam badanie PAPP-A i HCG, a 24.02 prenatalne. W następnym tygodniu spotkanie z położna i cały komplet badań do zrobienia.
Co najlepsze okazało się ze mam endometriozę 12mm jestem w szoku.
Dziewczyny, może zadam dość kontrowersyjne pytanie, ale jestem ciekawa. Jesteście szczepione? Albo zamierzacie? Bo mi kardiolog powiedział dziś że jeżeli potwierdzi się ciąża to odrazu się szczepić, że jak wciąż będę się nie szczepić to zaszkodzę dziecku i że powinnam się zaszczepić przed, albo teraz bo też bezpieczne to jest.
Tak, po pierwszym trymestrze ide na trzecia dawkę już mam obgadane z lekarzem. Wole przejść lekko nopa niż covida w ciąży.
Nieinwazyjne badania przesiewowe genetyczne płodu (pobiera się krew matki) wykrywają wady genetyczne plus można tez dodatkowo przy okazji oznaczyć płeć.
Wykonuje się je od ok 10tc

Jest teraz kilka firm które je wykonują.
Któraś z Was zamierza je robić?
Ja na razie robię rozeznanie który będzie najlepszy
Tez zrobię to badanie, już dostałam propozycje od lekarza.

Tsh ponad 4, hashimoto, mięśniak w macicy i 40 lat, aby do wiosny 😉
Kochana! Każda ma gdzieś swoje powody do obawy. Myślę, że wiek w tych czasach nie gra aż takiej roli. Ja 27 lat, uszkodzony gen haplotyp M2 w układzie heterozygotycznym w genie ANXA5 + macica dwurożna. Przyjmuję codziennie zastrzyki z heparyny. Do tego już miałam 2 silne krwotoki :)

reklama
Dziewczyny, może zadam dość kontrowersyjne pytanie, ale jestem ciekawa. Jesteście szczepione? Albo zamierzacie? Bo mi kardiolog powiedział dziś że jeżeli potwierdzi się ciąża to odrazu się szczepić, że jak wciąż będę się nie szczepić to zaszkodzę dziecku i że powinnam się zaszczepić przed, albo teraz bo też bezpieczne to jest.
Ja jestem, z trzecią dawką poczekam do II trymestru.

Do góry