reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Moja nie siada, a ja nie sadzam inaczej niż do posiłków. Ma czas, nie chcę ryzykować krzywego kręgosłupa bez powodu. Zęby ma 2 dolne jedynki i czuć już dwójki na górze, ale coś się nie chcą przebić. Mam wrażenie, że ona już na plecach nie umie leżeć. Tylko położę, to już na brzuszku. Na plecy się obraca tylko jak się chce przeturlać gdzieś, tak po drodze. Tak się wysoko podpiera na prostych rączkach, że już brzuszek ma w górze. Ale pupa ciągle na podłodze 😅 śmiesznie wygląda, jak sobie tak leży na brzuchu, patrzy na mnie i z taką poważną miną na mnie krzyczy 😆 a zdarza jej się to często. Na tatusia jeszcze bardziej krzyczy. I wszystko co ma w rączce na pewno trafi do buzi 🤦‍♀️

I wszystko co ma w rączce na pewno trafi do buzi 🤦‍♀️
Ja bym powiedziała o moim synku, że wszystko, co nie jest jedzeniem trafi prędko do buzi, a jak dam coś do jedzenia to się zastanawia, ogląda i minę ma jakby mu matka niewiadomoco dała 😂 i często do buzi nie trafi, a każdą inną, niejadalną pierdółką bezbłędnie 😂

Mój maluszek ciężko.z obracaniem raz kiedyś się obruci z brzuszka na plecy i odwrotnie jest leniwy mojej koleżanki córka urodzona w ten sam dzień i już sama wstanie przy czyma ale każde inaczej

Mój siedzi. Ale za to nie pełza, nie przesuwa się, choć już próbuje chwytać się np koca, kiedy siedzi na łóżku i tak jakby chciał się podciągnąć do przodu. Obraca się dookoła kiedy siedzi, kiedy leży też. Czekam na resztę spokojnie. Będzie gotowy to będzie się przemieszczał 🙂

A jak u Was z jedzeniem? Mój synek ładnie je śniadania, kolację, a z obiadem zawsze problem 😕 Nigdy nie chce spróbować pierwszej łyżeczki, a jak już mi się uda mu coś przemycić to albo się rozsmakuje i zje, albo odmawia całkiem 😕 Już nie wiem co mu gotować.

reklama
Mój siedzi. Ale za to nie pełza, nie przesuwa się, choć już próbuje chwytać się np koca, kiedy siedzi na łóżku i tak jakby chciał się podciągnąć do przodu. Obraca się dookoła kiedy siedzi, kiedy leży też. Czekam na resztę spokojnie. Będzie gotowy to będzie się przemieszczał 🙂

A jak u Was z jedzeniem? Mój synek ładnie je śniadania, kolację, a z obiadem zawsze problem 😕 Nigdy nie chce spróbować pierwszej łyżeczki, a jak już mi się uda mu coś przemycić to albo się rozsmakuje i zje, albo odmawia całkiem 😕 Już nie wiem co mu gotować.
Mój je mm z kaszka plus do tego obiadki ze słoiczka i desery
Ale już będę mu gotować sama
Bardzo ładnie je łyżeczka jak go karmie

Do góry