reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

ja wózek też dostałam od kuzynki i trochę ciuchów od drugiej kuzynki a łóżeczko dostałam od siostry. Odnowiliśmy my je sobie na biało i teraz jest super. Nie wiem kiedy zaczne kompletowac resztę ale narazie nie panikuje. Byle by dotrwać do końca i utrzymać dzidziusia 🙂
Dokladnie, na tym się teraz skupiam aby utrzymać ciążę odpoczywać duzo leżeć... na zakupy jeszcze przyjdzie czas, wiadomo nie na ostatnią chwilę w granicach rozsądku 😀

reklama
O to ja mogę sobie z Tobą koleżanko podać rękę bo ciuszki mam parę sztuk ale to od przyszłej cioci która jakby to delikatnie ująć zwarjowala 😂 a i wózek też, zasługa partnera 🙂ja myślę że to nie jest zły pomysł po 30 tygodniu mówią że wtedy nie będzie sił na to ale patrząc na dolegliwości od początku przynajmniej u mnie to wierzę że na to znajdzie się moc.
No o ciuszki też się nie muszę martwić u mnie sami chłopacy w rodzinie także czekają na mnie 😁ale po moich stratach to wykupiłam bym najchętniej wszystkie nowe 😀a na zakupy przyjdzie czas byle nie wszystko obrazu bo zbankrutować można hehe

No o ciuszki też się nie muszę martwić u mnie sami chłopacy w rodzinie także czekają na mnie 😁ale po moich stratach to wykupiłam bym najchętniej wszystkie nowe 😀a na zakupy przyjdzie czas byle nie wszystko obrazu bo zbankrutować można hehe
o tak! Niektóre akcesoria czy rzeczy dziecięce sa tak drogie a większosc to tylko na chwile bo dziecko szybko rośnie.

Mnie czasem ogarnia lęk, że nie zdążę wszystkiego kupić, albo że zabraknie pieniędzy 🤦‍♂️ Potem wraca rozum i wiem, że spokojnie zdążę, bo jeszcze dobre 3 miesiące, a i pieniędzy starczy 😉👍
Obawiam się tylko, czy z niewiedzy czegoś nie pominę, a okaże się niezbędne i będzie trzeba latać i szukać po sklepach na już. Nie lubię tak, wolę mieć wszystko ogarnięte wcześniej.

Mnie czasem ogarnia lęk, że nie zdążę wszystkiego kupić, albo że zabraknie pieniędzy 🤦‍♂️ Potem wraca rozum i wiem, że spokojnie zdążę, bo jeszcze dobre 3 miesiące, a i pieniędzy starczy 😉👍
Obawiam się tylko, czy z niewiedzy czegoś nie pominę, a okaże się niezbędne i będzie trzeba latać i szukać po sklepach na już. Nie lubię tak, wolę mieć wszystko ogarnięte wcześniej.
Niektóre rzeczy bajery nie są potrzebne i dowiadujemy się o tym w trakcie wychowania naszego maleństwa wiem o tym po 1 dziecku np miałam rozek którego w ogóle niepotrzebowalam teraz niekupie to samo z podgrzewaczem mleka

Niektóre rzeczy bajery nie są potrzebne i dowiadujemy się o tym w trakcie wychowania naszego maleństwa wiem o tym po 1 dziecku np miałam rozek którego w ogóle niepotrzebowalam teraz niekupie to samo z podgrzewaczem mleka
A laktator muszę mieć? Jeśli tak, to możecie polecić jakiś przyzwoity, ale nie za setki zł?

Moja to jest druga ciąża także część rzeczy mamy, wózek, łóżeczko, wanienka tylko czekają 🙂 Ciuszki niestety do wymiany bo pierwszy był syn, a i nie mamy od kogo dostać w spadku więc wolę kupować jakoś na raty niż potem wszystko naraz bo ceny są kosmiczne tych wszystkich rzeczy 🙈
A mała będzie spała przy naszym lozku, ale na tą chwilę w naszej sypialni nie ma nawet na takie coś miejsca dlatego musimy zrobić małe roszady z meblami, nie że będę latać do drugiego pokoju 5 razy w nocy😉

reklama
Do góry