reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A ja dziś przezylam chwilę zgrozy 😪 Młody coś mało się ruszał od wczoraj ( choć wiem, że on tak ma dzień rusza się mało, następny dzień więcej i tak w kółko) ale gdzieś tam z tyłu głowy mam jakąś panikę, że może coś jest nie tak.... tym bardziej, że pierwszą ciążę straciłam... No i na dodatek mialam bardzo wodniste upławy dzis az mialam cale mokre w kroczu spodenki od piżamy ( byłam bez majtek) wystraszyłam się, że to może wody płodowe... I zaczęłam na maksa schizować, ale czytalam, że sporo dziewczyn tak ma po Luteinie, branej dopochwowo, a ja właśnie godzinę wcześniej brałam Luteinę. Teraz Młody się rusza dał znać, że jest ok 🥰, bo już mialam jechać na pogotowie.... Ale już cala uryczana byłam, wystraszona, przypomniało mi się wszystko co przeżywałam parę miesięcy wcześniej eh... Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze 🙏

reklama
Dziś mam wizytę u lekarza i podobno mamy robić badania połówkowe. Zastanawiam się, czy potwierdzi się płeć, bo w sumie tylko raz w 18t usłyszałam, że chłopiec, a teraz jestem w 25. Ubranka dla chłopca już kupione, jak się okaże, że dziewczynka to
A ja też nic nie mam dla dziecka bo uważam że to za wcześnie . Chcę zacząć zakupy po 30 tyg. Mam ochotę wykupić pół sklepu😄 ale cierpliwie czekam. Nowe łóżeczko mam na strychu od ponad 6 lat ale to dłuższą historia i wózek jedyna rzecz jaka teraz kupiłam bo w okazyjnej cenie. Pokoik dla dziecka też jest mi puki co zbędny bo dziecko według mnie powinno spać przy rodzicach niewyobrazam sobie latać z pokoju do pokoju w środku nocy 🙂.

O to ja mogę sobie z Tobą koleżanko podać rękę bo ciuszki mam parę sztuk ale to od przyszłej cioci która jakby to delikatnie ująć zwarjowala 😂 a i wózek też, zasługa partnera 🙂ja myślę że to nie jest zły pomysł po 30 tygodniu mówią że wtedy nie będzie sił na to ale patrząc na dolegliwości od początku przynajmniej u mnie to wierzę że na to znajdzie się moc.

A ja już myślałam że ze mną coś nie tak że nie latam jak szalona i nie kupuje a to prawda z tym czasem ja przed chwilą zrobiłam test a tu już 7 miesiąc teraz 🙂a która to wasza ciąża dziewczyny? Może niektóre z nas przy pierwszej jeszcze do końca nie wierzą w to co się dzieje bo nie wiem jak to wytłaczyc
Moja pierwsza, 25tc obecnie 🙊

A ja dziś przezylam chwilę zgrozy 😪 Młody coś mało się ruszał od wczoraj ( choć wiem, że on tak ma dzień rusza się mało, następny dzień więcej i tak w kółko) ale gdzieś tam z tyłu głowy mam jakąś panikę, że może coś jest nie tak.... tym bardziej, że pierwszą ciążę straciłam... No i na dodatek mialam bardzo wodniste upławy dzis az mialam cale mokre w kroczu spodenki od piżamy ( byłam bez majtek) wystraszyłam się, że to może wody płodowe... I zaczęłam na maksa schizować, ale czytalam, że sporo dziewczyn tak ma po Luteinie, branej dopochwowo, a ja właśnie godzinę wcześniej brałam Luteinę. Teraz Młody się rusza dał znać, że jest ok 🥰, bo już mialam jechać na pogotowie.... Ale już cala uryczana byłam, wystraszona, przypomniało mi się wszystko co przeżywałam parę miesięcy wcześniej eh... Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze 🙏
Tez zawsze jestem bliska paniki jak się Mała długo nie rusza :( i tez już raz byłam na IP z „wyciekiem wód”, które okazały się wydzielina po luteinie właśnie 😩 i to również moja pierwsza tak zaawansowana ciąża, półtora roku temu poroniłam w 8tc

Ja też jestem w pierwszej ciąży i jestem kompletnie nieogarnieta jeszcze co trzeba dzidziusiowi. Wiem że to jeszcze wcześnie na wyprawke ale moja podswiadomosc juz daje znac i sni mi się ze jestem nieprzygotowana, ze dziecko nie ma pampersow, butelek i ze musze karmic je z kieliszka 🤭

Tez zawsze jestem bliska paniki jak się Mała długo nie rusza :( i tez już raz byłam na IP z „wyciekiem wód”, które okazały się wydzielina po luteinie właśnie 😩 i to również moja pierwsza tak zaawansowana ciąża, półtora roku temu poroniłam w 8tc
Musimy dzielnie się trzymać! Mam nadzieję że dotrwamy bez problemów do końca! 🥰🥰

Ja też jestem w pierwszej ciąży i jestem kompletnie nieogarnieta jeszcze co trzeba dzidziusiowi. Wiem że to jeszcze wcześnie na wyprawke ale moja podswiadomosc juz daje znac i sni mi się ze jestem nieprzygotowana, ze dziecko nie ma pampersow, butelek i ze musze karmic je z kieliszka 🤭
Ja narazie porobiłam listę wszystkiego czego mi trzeba tak ogólnie kategoriamii, no i listę szpitalna tez jeszcze nic nie mam prócz wanienki która dostaliśmy, w sumie same najdroższe rzeczy typu wózek, łóżeczko, fotelik do samochodu dostaniemy, więc bardzo fajnie, planujemy za około 2 tygodnie pokupować co nieco typu jakieś bodziaki, możliwe że coś z artykułów higienicznych, zresztą zobaczymy 🤷🏻‍♀️

reklama
Ja narazie porobiłam listę wszystkiego czego mi trzeba tak ogólnie kategoriamii, no i listę szpitalna tez jeszcze nic nie mam prócz wanienki która dostaliśmy, w sumie same najdroższe rzeczy typu wózek, łóżeczko, fotelik do samochodu dostaniemy, więc bardzo fajnie, planujemy za około 2 tygodnie pokupować co nieco typu jakieś bodziaki, możliwe że coś z artykułów higienicznych, zresztą zobaczymy 🤷🏻‍♀️
ja wózek też dostałam od kuzynki i trochę ciuchów od drugiej kuzynki a łóżeczko dostałam od siostry. Odnowiliśmy my je sobie na biało i teraz jest super. Nie wiem kiedy zaczne kompletowac resztę ale narazie nie panikuje. Byle by dotrwać do końca i utrzymać dzidziusia 🙂

Do góry