reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Hej wszystkim 😊
Dzisiaj normalnie nic nie zrobiłam a padam na pyszczek i się fatalnie czuje 😔 ogólnie czuje się jak po dobrej imprezie, bo nie dość,ze mam mdłości to jeszcze spać mi się chce,ale jak się położę to już mi się odechciewa 😄

Ja po dzisiejszych porannych mdłościach, wczesnej pobudce, ciągnięciach i kłuciu naszła mnie ochota na zupkę chińska... Wiem że nie jest zdrowa ale jedna na pewno nie zaszkodzi 🥰 jest spełnieniem moich snów i miodem na moje serduszko 😂😂😂

Ja już nie śpię.... Jakaś katastrofa... Obudziło mnie klucie w dole, ciągle czuje takie jakby rozciąganie w dole i po stronie jajnikow ... [emoji55] Nigdy do tej pory tak nie miałam. A co dziwne od wczoraj wieczora mam też takie śmieszne bulgotanie... Miała która z was podobnie? [emoji846] Ja zaczynam się martwić [emoji43][emoji43]
Ja wczorja jak gdziekolwiek szlam, to przy lewym boku (jajnik? Więzadła?) przy prawie każdym kroku cuxlam takie jakby rozciąganie. A dzisiaj to już standardowo pobolewania i rozciągania.

Rano panika bo tyoku sutki czulam bolesne, cyców nie, ale jak zalozylam stanik, wszystko zaczelo na nowo się rozkręcać [emoji23]

Ja kaszle, mam cały nos zawalony, gardło boli :/ Walczyłam 2 dni w pracy, ale niestety.. Zostaje w domu i pracuje zdalnie, bo nie dość, że ja się wykończę, to jeszcze pozarazam zespół, a to w ogóle byłaby masakra. Zastanawiam się tylko nas pójściem nad wizytę w związku z podejrzeniem tej infekcji. + te przeziębienie, to mam lekkie obawy szczerze mówiąc :(
Zdrówka kochana :-)

U mnie córka zasmarkana i mąż też coś zaczyna. Oby to na mnie nie przeszlo.... Ale w sumie, jak u mnie jedno z naszej trójki zlapie klasyczne przeziębienie, to najczęściej po kolei w kilkudniowych odstepach smarkają wszyscy.

Ja z kolei mam straszną (dla ciąży) pracę, stoję 8godzin, dźwigam ciężkie (tak3-8kg), mam dużo stresów i nie wiem co robić :( nie powiem jeszcze, że jestem w ciąży, bo nie daj Boże coś pójdzie nie tak, a z drugiej strony boje się bardzo o dzieciątko... Lekarz pewnie nie wystawi mi l4 w 6tygodniu.
Ja mam pracę z dźwiganiem itp, i to jeszcze zmianową, także od razu wybralam kilka dni urlopu do dnia wizyty u gin, a potem L4. Glupio mi tak, ale co zrobić. Gdyby nie stanowisko pracy, gdybym tego dzwigania nie miała to conajmniej do wizyty bym pewnie pracowała.
A powinien Ci wystawic L4 ze wzgledu na skzodliwe dla ciąży warunki pracy chocby.

Dziewczyny moze wiecie, prace zaczelam w grudniu, po miesiącu poszlam na zwolnienie ciazowe, wczesniej jakis czas nie pracowalam bo corcia mala, a jeszcze wczesniej wlasna dzialanosc...jak to jest z zasilkiem chorobowym? Bo niby wyliczaja z 12 miesiecy ostatnich, ale ja mam tylko 30 dni przepracowanych...

reklama
Ja mam 13 latkę i tak samo więcej w pokoju siedzi i raczej bezobsługowa. No może teraz coś tam w nauce pomóc by się przydało, ale zbytnio nie mam kiedy. Młodszy w czerwcu 2 lata i też się zastanawiam jak przyjmie młodsze rodzeństwo
Moja w czerecu 14 lat koncy. Tkai typ że zamiast z matką woli u siebie w pokoju się zamknąć (poza zdalnymi oczywiście). Dobre i to że chociaż po kolacji chce z emną pogadać czy pooglądać Wydarzenia [emoji1787] lubię słuchać jak komentuje polityków [emoji28]

Do góry