reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

No to mój tak samo w środę 3 tyg..więc nie wiem to u Ciebie 1 porcja to 80 ml mleka MM I dokarmiasz piersią? To mój chyba musi jednak jeść z cyca bez słyszalnego polykania bo u nas porcja 30 ml mleka mm i przybiera na wadze..
Jeść je bo słychać :) po prostu to mały glodomorek 😋 i głównie na mm jest bo mojego mleka coraz mniej. Daje najpierw cyc potem butelkę i wtedy zjada 40-60 a na noc sama butelka to 80-100 ale w przerwach półgodzinnych zjada w nocy. Zje i spi po czym budzi sie i dojada dalej i tak co dziennie od ok 1 do 4 rano :/ a po 4 mąż do pracy wstaje więc wesoło mamy 😂

reklama
Jeść je bo słychać :) po prostu to mały glodomorek 😋 i głównie na mm jest bo mojego mleka coraz mniej. Daje najpierw cyc potem butelkę i wtedy zjada 40-60 a na noc sama butelka to 80-100 ale w przerwach półgodzinnych zjada w nocy. Zje i spi po czym budzi sie i dojada dalej i tak co dziennie od ok 1 do 4 rano :/ a po 4 mąż do pracy wstaje więc wesoło mamy 😂
To nie trzymasz się tego że co 3 h tylko wtedy kiedy chce..jejku to moje pierwsze dziecko i nie chce mu zrobić krzywdy.. ale pytaliśmy o zwiększenie porcji to doradcy lakta.i położne ze narazie niech zostanie 30 ml..I jeszcze dokucza mu brzuszek, spina się itp.pierdzi i poplakuje dostał o dziś delicol krople..

To nie trzymasz się tego że co 3 h tylko wtedy kiedy chce..jejku to moje pierwsze dziecko i nie chce mu zrobić krzywdy.. ale pytaliśmy o zwiększenie porcji to doradcy lakta.i położne ze narazie niech zostanie 30 ml..I jeszcze dokucza mu brzuszek, spina się itp.pierdzi i poplakuje dostał o dziś delicol krople..
Niby co 3 h powinnam ale tak szczerze jak mala zasnie na 4-5 to nie budze jej. I z tego co rozmawiam z mamami z rodziny to wiekszosc dosc szybko ma mm przeszła. To tez moje pierwsze dziecko ale podchodze do tego na spokojnie. Pierwsze tyg byla moja mama ktora wychowala nasza 6-tke i wole jej rad posłuchać niz marudzenia położnej ktora nawet przegotowana woda myla by dziecko przy każdej wymianie pieluszki i tylko kp mimo ze malo tego mleka. Nawet kazala przestac mieszać mleko tylko kp i koniec a dziecko glodne to nir wazne

Pytanie do mam, które mają chłopców : czy Wasze chłopaki też przesikują pieluchę? Chodzi mi o to, że mój jak leży na boczku to siusia jakby obok pieluszki i 3 na 5 razy ma cały mokry bok... 😔 Nie wiem w czym problem, w pieluszce czy w czym... Chłopaki tak mają? Uciążliwe to jest 😕Zmieniliśmy już rozmiar z 1 na 2, ale nie ma żadnej różnicy, moczy tak samo na 2 jak na 1 😕

PS. Jeśli ktoś ma zamiar mi powiedzieć, że powinnam układać tylko na pleckach, bo takie są najnowsze zalecenia, to śpieszę wyjaśnić, że moje dziecko najlepiej śpi na prawym boczku i po konsultacji z naszą położną oraz położnymi ze szpitala wiem, że mogę go tak układać. Trzeba jednak pilnować, żeby to był raz jeden, raz drugi bok no i oczywiście upewnić się, że nie przewróci się na twarz. Tak więc z tym nie ma problemu 👍

Pytanie do mam, które mają chłopców : czy Wasze chłopaki też przesikują pieluchę? Chodzi mi o to, że mój jak leży na boczku to siusia jakby obok pieluszki i 3 na 5 razy ma cały mokry bok... 😔 Nie wiem w czym problem, w pieluszce czy w czym... Chłopaki tak mają? Uciążliwe to jest 😕Zmieniliśmy już rozmiar z 1 na 2, ale nie ma żadnej różnicy, moczy tak samo na 2 jak na 1 😕

PS. Jeśli ktoś ma zamiar mi powiedzieć, że powinnam układać tylko na pleckach, bo takie są najnowsze zalecenia, to śpieszę wyjaśnić, że moje dziecko najlepiej śpi na prawym boczku i po konsultacji z naszą położną oraz położnymi ze szpitala wiem, że mogę go tak układać. Trzeba jednak pilnować, żeby to był raz jeden, raz drugi bok no i oczywiście upewnić się, że nie przewróci się na twarz. Tak więc z tym nie ma problemu 👍
U mnie jest podobnie. Wg położnej jest to, że siusiak powinien być na dół skierowany przed zapięciem pampersa.... ja zauważyłam że jest to wina pieluszki , bo przy dadach z biedronki nie ma tego problemu

U mnie jest podobnie. Wg położnej jest to, że siusiak powinien być na dół skierowany przed zapięciem pampersa.... ja zauważyłam że jest to wina pieluszki , bo przy dadach z biedronki nie ma tego problemu
My używamy właśnie dady i jest problem. Miałam wcześniej pampers premium care, ale nie mogę sobie przypomnieć, czy też przesikiwał czy nie.

A dajesz siusiaka na dol? Mi też na początku ciągle przemakal bo miał na górze siusiaka. Ostatnio tez zaczal przemakać ale po prostu mial juz za mały pampers i już przeszliśmy na dwójki

reklama
Do góry