reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

U nas torba dawno spakowana ale jeszcze muszę podmienić ubranka ma wyjscie ;p łóżeczko szykowalam ponad tydzien temu i caly pokoik tylko na dniach kupiliśmy karuzela nad lozeczko ;) teraz juz czekamy zostalo 16 dni do terminu 😀 i powoli sie doczekać nie możemy :)

reklama
Jak tam mamusie, wyprawka już gotowa? To już ten nasz miesiąc 🥰
U mnie łóżeczko wczoraj stanęło, tatuś się nadenerwował, bo oczywiście dziurki krzywo nawiercone i śruby nie pasowały 😬 przewijak na łóżeczko też ma nóżki do przewiercenia, bo nie chce wejść 🙈 ale wszystko do ogarnięcia 😉👍 A jak u Was? Poprane? Poprasowane? Torby spakowane? 😁
U mnie tez już przygotowane, czekam na córcię. Dziś 37+1; w poniedziałek byłam u gin i szyjka skrócona do 1.5cm i rozwarcie na dwa palce 🙊 lek twierdzi ze nie dotrzymam do terminu; po badaniu troszkę plamie a wczoraj zaczął mi chyba partiami odchodzić czop podbarwiony krwią, także czekam na rozwój wydarzeń. Z „dziwnych” objawow to faktycznie charakter ruchów mojej dzidzi się zmienił, do tej pory naparzala non stop a teraz ma chwile czillu a potem jakby musiała nadrobić, tak stuka i się wierci ze masakra… i drugi dziwny objaw to po prawej stronie brzucha „cos” mi tętni/pulsuje (jakaś tętnica, pępowina????) nie wiem co to ale widać gołym okiem jak brzuch pulsuje.
Ogólnie to już nie mogę się doczekać mojej córeczki ☺️

Dziewczyny Ja w szpitalu drugi dzień. Ktg 3 razy dziennie mam a dzisiaj założyli mi cewnik Faleya.... boje się....
Termin mam na sobotę ale dzisiaj zaczęli indukowac

U mnie łóżeczko gotowe sama składałam lubię takie zajęcia 😄torby spakowane jeszcze przewijak muszę złożyć dziś byłam u położnej mówiłam o plecach i bolą bo brzuch się obnizyl i dziecko uciska

Dziewczyny u mnie się zaczęło co 15 min skurcze właśnie wróciłam od położnej mam lezec w wannie i czekać na częstsze skurcze, powiedziała że moje skurcze należą do zadkich nietypowych bo czuje parcie mocne. Dam znać co dalej

Dziewczyny u mnie się zaczęło co 15 min skurcze właśnie wróciłam od położnej mam lezec w wannie i czekać na częstsze skurcze, powiedziała że moje skurcze należą do zadkich nietypowych bo czuje parcie mocne. Dam znać co dalej
Ooo jak jedna urodziła to nagle ruszyło życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania informuj o rozwoju sytuacji 🙂

U nas też już praktycznie wszystko gotowe 😁 walizka spakowana więc tylko czekać 🙈 termin mam na 23 września 😁 jeszcze pokoik sobie w między czasie "dopieszczamy" jakieś dekoracyjne rzeczy 🙈 ciuszki poprawne i poprasowane 😁

reklama
Do góry