Mi właśnie standardowo mierzy i mi się nie skraca tylko po prostu nie jest za długa Po następnej wizycie będziesz już pewna czy się skraca czy też może u Ciebie to kwestia urody, trzymam kciukiNo to mi lekarz kazal się oszczędzać , zero współżycia itd. Ale może u Ciebie jest to spowodowane tym, że Ci się nie skraca i dlatego nie masz żadnych przeciwskazań . Ja dowiedziałam się, że szyjka mi się skraca, przy badaniu na samolocie, nie zrobił mi usg aby stwierdzić ile ma długości szyjka, dopiero mu powiedzialam na następnej wizycie by mi ją zmierzył przeciez to podstawa.... No i zmierzył mi ją 2 tyg temu i teraz w piątek ide znowu, powiem mu żeby mi zmierzył i zobaczymy czy mi się skraca
reklama
Magdalena9090
Zaangażowana w BB
u mnie 27 tc i termin na 16.09. Brzuch rośnie ale pupa i reszta też niestety też nie mam większych dolegliwości póki co. PozdrawiamCześć Dziewczyny! u mnie 28 tc leci, termin na okolice 10.09, czy ktoś tez z podobnym terminem?
Na razie nic złego się nie dzieje, standardowe dolegliwości ciążowe, brzuszek rośnie i czekam z niecierpliwością na usg 3 trymestru - to już 29.06
No u mnie od miesiąca główna pozycja w menu to lody i ciacho haha cud ze krzywa cukrowa wyszła okey! Mój chłopak i tak zadowolony, bo wcześniej nie miałam ochoty na nic, bo było mi non stop niedobrzeu mnie 27 tc i termin na 16.09. Brzuch rośnie ale pupa i reszta też niestety też nie mam większych dolegliwości póki co. Pozdrawiam
MamaMalina30
Fanka BB :)
Hej my 08.09 wszystko dobrze, chowamy się przed słoneczkiem położna dala areszt domowy hehe wieczorne sacerki owszem ale w te upały odradzają. PozdrawiamyCześć Dziewczyny! u mnie 28 tc leci, termin na okolice 10.09, czy ktoś tez z podobnym terminem?
Na razie nic złego się nie dzieje, standardowe dolegliwości ciążowe, brzuszek rośnie i czekam z niecierpliwością na usg 3 trymestru - to już 29.06
U mnie 27 tydzień, termin ciut dalej, bo 24.09, choć ostatnio w szpitalu podali mi 18.09
Ja jeszcze normalnie wszystko robię, apetyt mam niepohamowany, gdyby żołądek nie miał granic, nie odchodziłabym od stołu U mnie teraz owocowo, truskawki, arbuzy, banany. Wcześniej nie mogłam się najeść jabłkami. A w ogóle od początku ciąży nie wyobrażam sobie zjeść kanapki bez pomidora.
W ogóle ostatnio ciągnie mnie do nabiału, do sera żółtego, mleka, jogurtów. W mojej mądrej książce wyczytałam, że dziecku właśnie teraz twardnieją chrząstki w kości, więc zwiększa się zapotrzebowanie na wapń. Organizm matki to jednak jest maszyna
Ja jeszcze normalnie wszystko robię, apetyt mam niepohamowany, gdyby żołądek nie miał granic, nie odchodziłabym od stołu U mnie teraz owocowo, truskawki, arbuzy, banany. Wcześniej nie mogłam się najeść jabłkami. A w ogóle od początku ciąży nie wyobrażam sobie zjeść kanapki bez pomidora.
W ogóle ostatnio ciągnie mnie do nabiału, do sera żółtego, mleka, jogurtów. W mojej mądrej książce wyczytałam, że dziecku właśnie teraz twardnieją chrząstki w kości, więc zwiększa się zapotrzebowanie na wapń. Organizm matki to jednak jest maszyna
Magdalena9090
Zaangażowana w BB
dobrze wiedzieć bo ja też ostatnio sery w każdej postaci i kolacz z serem do jogurtuU mnie 27 tydzień, termin ciut dalej, bo 24.09, choć ostatnio w szpitalu podali mi 18.09
Oli55
Fanka BB :)
Ja termin 20.09 aktualnie 26 tydz i 2 dni jutro idę do ginekolog i dowiem się ile waży miesiąc temu było ponad 600 g to teraz pewnie około 1 kg. Apetyt duży muszę się powstrzymać od jedzenia I standardowo bol pleców jakby rwa kulszowa ale rozchodzę i jest ok
reklama
Magdalena9090
Zaangażowana w BB
ja mam juz od dawna imię które chce nadać córeczce ale mojemu facetowi się nie podoba i narazie negocjacje sa w martwym punkcie.Macie już imiona dla bobasków? Bo ja niby mam, ale jeszcze nie tak na 100% i ciągle się waham właściwie między 3. Chciałabym mieć taką pewność, że to TO