reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

Pytałam się swojej gin i mówi ze kłucie w jajnikach to normalny objaw, przez więzadła :) co do bóli miesiączkowych lepiej sprawdzić 😘 mnie czasem pobolewa przy pępku, w sumie to co chwile gdzieniegdzie i skąd człowiek ma wiedzieć czy to normalne czy nie zwłaszcza przy pierwszej ciąży ...

reklama
Pytałam się swojej gin i mówi ze kłucie w jajnikach to normalny objaw, przez więzadła :) co do bóli miesiączkowych lepiej sprawdzić 😘 mnie czasem pobolewa przy pępku, w sumie to co chwile gdzieniegdzie i skąd człowiek ma wiedzieć czy to normalne czy nie zwłaszcza przy pierwszej ciąży ...
Właśnie! U lekarza byłam tydzień temu i wszystko było w porządku, mówi ze bóle mogą być od mięśniaków, od ruchów dziecka, od więzadeł (jestem dość szczupła i może tak intensywnie to odczuwam), nic patologicznego nie znalazł…

Witam w 24 tygodniu 🥰
Z łóżka zerwał mnie klakson, chwilę potem dzwonek do drzwi... kurier, a tam paczka konkursowa. Dotarła moja nagroda zestaw kosmetyków dla malutkiej od Emolium Dermocare 🙂
Dzień rozpoczęty fajnie, bardzo miło. potem to już z górki, jajecznica i kawa do tego. Taki spokojny ranek z moja psią kompanką :)
Pogoda deszczowa.... już czekam na czas klapek i sukienek i większej swobody z ciuchami 🤣😄
Wczoraj na dzień mamy mała dała czadu, tyle razy jak pukałam do brzucha to odkopywała, nawet przyszły tatuś jak położył rękę poczuł dwa razy mocne ruchy, niesamowite 🥰 W końcu mógł sam poczuć tak realnie, że są te ruchy małej P.
Jak u Was początek dnia mija? Jakieś nowości wyprawkowe? :):)
Kompletuje zamówienie na Gemini, by w czerwcu już klepnąć. Jedyne co jest wątpliwe dla mnie to jaki rozmiar gatek siateczkowych poporodowych wybrać .. zaznaczyłam XL te z Canpol-a , ale nie wiem ?!?!?
Gatki biorę S/M one się mega ciągną , weź takie jakie nosisz normalnie 🤗 ja mam te wielorazowe siateczkowe 😊

Hej dziewczyny byłam wczoraj u położnej ogólnie moja ciąża przebiegała jak do tej pory prawidłowo ale od jakiegoś dobrego tygodnia ból miednivy a od jakiś 3 dni ból jak podczas okresu jestem w 24+5 dni ciąży położna stwierdziła że tak nie powinno być w internetach piszą że to normalne może któraś z was ma lub miała podobnie i mogłaby coś napisać bo zwarjuje ze strachu moja gin na urlopie zostaje szpital. Póki co biorę nospe.
Ja bym dla świętego spokoju jechała na IP ,3dni to długo Jak na ból związany z rozciaganiem 🤔

Dziewczyny jakie macie sposoby na stres, na sytuacje kiedy ktos Was zdenerwuje itp.? Otoz dzis moj drogi przyszly maz 15 min przed wyjsciem oznajmil ze wychodzi nad Wisle z przyjaciółmi (jeszcze im nie powiedzial ze zostanie tatą) no to oczywiscie ja łzy, smutek, stres- hormony... nie o to ze wychodzi tylko o to ze ja sie tak boje zachorowac na Covid w ciazy, a on jeszcze przed szczepionką i boje sie ze kazdy moj "płacz" dziecko czuje itp 🤦‍♀️🤦‍♀️ wiem ze to moze i glupie no ale coz tak mam 😑 powtarzam sobie spokojnie, i gadam do synka wszystko dobrze 😁 ale moze Wy macie jakies sprawdzone sposoby na sobie co Was uspokaja 😁

Dziewczyny jakie macie sposoby na stres, na sytuacje kiedy ktos Was zdenerwuje itp.? Otoz dzis moj drogi przyszly maz 15 min przed wyjsciem oznajmil ze wychodzi nad Wisle z przyjaciółmi (jeszcze im nie powiedzial ze zostanie tatą) no to oczywiscie ja łzy, smutek, stres- hormony... nie o to ze wychodzi tylko o to ze ja sie tak boje zachorowac na Covid w ciazy, a on jeszcze przed szczepionką i boje sie ze kazdy moj "płacz" dziecko czuje itp 🤦‍♀️🤦‍♀️ wiem ze to moze i glupie no ale coz tak mam 😑 powtarzam sobie spokojnie, i gadam do synka wszystko dobrze 😁 ale moze Wy macie jakies sprawdzone sposoby na sobie co Was uspokaja 😁
Staram się zająć czymś głowę żeby tylko o tym nie myśleć, pare głębokich wdechów (regulowanie oddechu) bardzo pomaga mi przynajmniej ☺️

Herbatka z melisy, wdech wydech i rozmowa z Dzidzia w brzuchu :) ale wiem ze to się łatwo mówi a różne stresowe sytuacje nas dotykają. Jak to jest sporadycznie to nie mamy się co martwić, Dzidzia sobie poradzi. Ważne żeby to nie był długotrwały i silny stres.

Mamusie gdzie czujecie kopnięcia swojego dzidziusia? Ja czułam je cały czas po prawej stronie na wysokości pępka, natomiast teraz kopie mnie zupelnie ponizej pępka. Zastanawiam się czy nie jest za nisko. Wy też czujecie ruchy tak dolem brzucha?

reklama
Do góry