Ja nigdy nie rodziłam, nie wiem jakie to są bóle porodowe. Typowe skurcze?TAK! Wszystko jest normalne w tym czasie oprócz bóli porodowych. Macica pracuje wszystko się rozciąga. Pamiętam jak spanikowałam chyba w 6 czy 7 miesiącu bo okropnie krocze bolało a się okazało że kości miednicy się rozszerzają bo się przygotowują do porodu . ( nie wiem czy dobrą kość podałam)
reklama
Marcelina007
Fanka BB :)
Teraz nie wiesz ale na pewno je zapamiętasz do końca życiaJa nigdy nie rodziłam, nie wiem jakie to są bóle porodowe. Typowe skurcze?
Życzę sobie tegoTeraz nie wiesz ale na pewno je zapamiętasz do końca życia
Marcelina007
I jak widać było na zdjęciu w dupe też ci nie idzie a to chyba dość częste.Ja mam Hashimoto i to dość zaawansowane. Całe szczęście u mnie nie powoduje np problemów z zajściem w ciążę jak to u niektórych bywa. Generalnie pilnuje tylko wyników TSH,ft3 i ft4. Nie stosuje żadnej specjalnej diety. Staram się tylko w miarę zdrowo odżywiać [emoji846]
Będzie_dobrze
Właśnie chciałam to napisać, że po ciastach, czyli węglowodanach prostych, wyrzut cukru jest wcześniej niż po godzinieA sprawdzalas kiedyś np pół h po posiłku? Ja dziś po zupie kalafiorowej miałam po godzinie 82, a sprawdzialam też po pół h i było 143.. Czyli wyrzut był szybciej. Totalnie mnie przeraża ta cukrzyca, im więcej czytam tym bardziej nie wiem co jeść [emoji85] zazdroszczę Wam tych wszystkich słodkości i slonych przekąsek które możecie zjadać bez problemów [emoji16]
m.am
Wiesz co generalnie jak sobie za bardzo pozwolę to idzie [emoji85]dużo wyrzeczeń , sporo ćwiczeń żeby utrzymać figurę. Nie jestem niestety z tych co moga jeść bez ograniczeń i nie tyją chociaż bardzo bym tak chciała [emoji16]I jak widać było na zdjęciu w dupe też ci nie idzie [emoji106] a to chyba dość częste.
E
Ewka34
Gość
Ojjj takkkkkTeraz nie wiesz ale na pewno je zapamiętasz do końca życia
U
użytkownik lu
Gość
Teraz patrze w te skierowania co dala ta dzisiejsza lekarka i dala mi skierowanie na prenatalne jednak... bardzo sie ciesze, bo mialam isc drugi raz 15 marca do tego mojego ulubionego ginka, to zadzwonie ze mam skierowanie i beda dwa prenatalne za free
Powiem wam, ze do tej ciazy podchodze na spokojnie, ale te prenatalnemnie troszke przerażają ten wiek mam ciagle z tylu głowy, malo tego ciagle gadam ze skoncze 35 lat, a ja kuzwa skończę 36
Wiem, ze sa starsze mamusie,ale mi ciagle ktos powtarza tekst "ze wzgledu na wiek.." i to mi tak utkwilo, wiec fajnie, ze dwoch lekarzy oceni, ciekawa jestem swoją droga wynikow... porownam
A dzis ta babeczka mowi do mnie robiac usg " no i jest misiaczek, bedzie synus mamusi"
A ja ze jak to, ze widzi?! A ona " niee, za wczesnie" WTF?
Powiem wam, ze do tej ciazy podchodze na spokojnie, ale te prenatalnemnie troszke przerażają ten wiek mam ciagle z tylu głowy, malo tego ciagle gadam ze skoncze 35 lat, a ja kuzwa skończę 36
Wiem, ze sa starsze mamusie,ale mi ciagle ktos powtarza tekst "ze wzgledu na wiek.." i to mi tak utkwilo, wiec fajnie, ze dwoch lekarzy oceni, ciekawa jestem swoją droga wynikow... porownam
A dzis ta babeczka mowi do mnie robiac usg " no i jest misiaczek, bedzie synus mamusi"
A ja ze jak to, ze widzi?! A ona " niee, za wczesnie" WTF?
U
użytkownik lu
Gość
O tak, lepiej widac juz później, ja mam corci chyba w 24 tyg, jak raczke trzyma pod główkąJeśli chodzi o USG 3d to mam kilka fajnych ujec synka ale to raczej z zaawansowanej ciąży [emoji846]fajna pamiątka
Ja na prenatalnych mam obraz 3D i włącza tez 4D
reklama
Aurorah
Boże czemu kobieta w ciąży traci rozum i tak nieracjonalnie się zachowuje wspominałam wam dzisiaj o moich turbowzdęciach? tak postanowiłam właśnie zjeść kolację a tam główne nuty to ogótki kiszone, majonez i kechup. To będzie ciężka noc na własne życzenie myślicie że mięta by mi teraz pomogła czy tylko zdychać i przetrwać ten stan? mam jeszcze kiwi nie pamiętam na co to niby miało pomagać, ale ktoś tu o kiwi pisał i mam zawsze w domu zapas.