reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Do kiedy zamierzacie pracowac??
Ja i tak juz rok siedzialam i posiedze kolejne 2 lata ale do pracy mi sie nie spieszy [emoji16]mam wystarczajaco duzo rzeczy w domu i to w ciazy [emoji1768]. A myslalam by wrocic w sierpniu do pracy jesli maly do zlobka sie dostanie ale sprawa sie sama rozwiazala [emoji23].

Pojadlam wiec mozna isc spac. Dobrej nocy Wam[emoji8]

reklama
Ja i tak juz rok siedzialam i posiedze kolejne 2 lata ale do pracy mi sie nie spieszy [emoji16]mam wystarczajaco duzo rzeczy w domu i to w ciazy [emoji1768]. A myslalam by wrocic w sierpniu do pracy jesli maly do zlobka sie dostanie ale sprawa sie sama rozwiazala [emoji23].

Pojadlam wiec mozna isc spac. Dobrej nocy Wam[emoji8]
Ja mam swoją firmę także do końca ;) a jak nie dam rady to muszę zdalnie z domu;) ale kocham pracowac także nie przeszkadza mi to ;)

Cześć dziewczyny!
Trafiłam na Was dopiero dzisiaj, chyba czas dodać się na takie bejbikowe forum.

Odstawiłam tabletki w maju, 31.12 test negatywny - zero zaskoczenia, śmiałam się już, że przecież ja testy robię na wywołanie okresu, a tu psikus, 7.01 wynik pozytywny! :) Wg preglife 6 tydz (5+4). Jestem umówiona na pierwszą wizytę 20.01 więc jeszcze tydzień czekania. To moja pierwsza ciąża.
Na konsultacji telefonicznej lekarz ginekolog zlecił mi morfologię, TSH, mocz i glukozę na czczo, dzisiaj byłam i już dostałam wyniki... Martwi mnie trochę glukoza 5.51 i TSH 2.65 :/ Wy już jesteście po wstępnych badaniach? (Nie zdążyłam jeszcze przewertować całego wątku :D)

Pozdrawiam Was serdecznie!
Ania

Ja i tak juz rok siedzialam i posiedze kolejne 2 lata ale do pracy mi sie nie spieszy
emoji16.png
mam wystarczajaco duzo rzeczy w domu i to w ciazy
emoji1768.png
. A myslalam by wrocic w sierpniu do pracy jesli maly do zlobka sie dostanie ale sprawa sie sama rozwiazala
emoji23.png
.

Pojadlam wiec mozna isc spac. Dobrej nocy Wam
emoji8.png
Zobaczymy jak się będę czuć. Poprzednio poszłam na L4 tak ok 33 tygodnia, bo już mnie bolały plecy i biodra, i aż wstyd mi było chodzić jak pingwin. Tak poza tym cały czułam się super, nie było zagrażenia dla ciąży, lubię swoją pracę i koleżanki więc nie chciałam tak odrazu uciekać i je zostawiać. Teraz też najchętniej zostałabym gdzieś do połowy lipca, tym bardziej, że dopiero co wróciłam po macierzyńskim, ale zobaczymy czy moje plecy i brzuch dadzą radę. Gdyby było jakieś zagrożenie to wiadomo, że trzeba patrzeć na siebie i dziecko.

Cześć dziewczyny!
Trafiłam na Was dopiero dzisiaj, chyba czas dodać się na takie bejbikowe forum.

Odstawiłam tabletki w maju, 31.12 test negatywny - zero zaskoczenia, śmiałam się już, że przecież ja testy robię na wywołanie okresu, a tu psikus, 7.01 wynik pozytywny! :) Wg preglife 6 tydz (5+4). Jestem umówiona na pierwszą wizytę 20.01 więc jeszcze tydzień czekania. To moja pierwsza ciąża.
Na konsultacji telefonicznej lekarz ginekolog zlecił mi morfologię, TSH, mocz i glukozę na czczo, dzisiaj byłam i już dostałam wyniki... Martwi mnie trochę glukoza 5.51 i TSH 2.65 :/ Wy już jesteście po wstępnych badaniach? (Nie zdążyłam jeszcze przewertować całego wątku :D)

Pozdrawiam Was serdecznie!
Ania
Ooooo :) hejka ;) ja test robiłam 08.01 i pozytywny :) w poniedziałek miałam pierwsza beta 164, jutro
Odbieram kolejny wynik i licze na przyrost :) byłam na pierwszym usg chyba zdecydowanie za wcześnie bo ani pęcherzyka ani nic nie było widać wiec cierpliwie czekam :)

Ooooo :) hejka ;) ja test robiłam 08.01 i pozytywny :) w poniedziałek miałam pierwsza beta 164, jutro
Odbieram kolejny wynik i licze na przyrost :) byłam na pierwszym usg chyba zdecydowanie za wcześnie bo ani pęcherzyka ani nic nie było widać wiec cierpliwie czekam :)

Kurcze, to ja żadnej bety nie robiłam :/ Mam pakiet w Medicoverze (jeśli któraś korzysta niech da znać, bo ja z nimi ogłupieję :D), ale lekarz na teleporadzie nie zlecił niczego takiego :D chyba cierpliwie pozostanie mi poczekać do przyszłej środy!

Trzymam za Nas wszystkie kciuki! <3

Kurcze, to ja żadnej bety nie robiłam :/ Mam pakiet w Medicoverze (jeśli któraś korzysta niech da znać, bo ja z nimi ogłupieję :D), ale lekarz na teleporadzie nie zlecił niczego takiego :D chyba cierpliwie pozostanie mi poczekać do przyszłej środy!

Trzymam za Nas wszystkie kciuki! <3
Ja również korzystam z Medicoveru. Miałam mieć dziś wizytę, miało być serduszko i... odwołali godzinę przed bo awaria usg. Muszę czekać do soboty :(

O nie! A powiedz mi, jak umawiałaś wizytę "potwierdzającą" to klikałaś jako klasyczna konsultacja ginekologiczna? Czy jak? :/ Ja dałam "konsultacja gin - prowadzenie ciąży" a jeszcze widziałam "konsultacja gin - potwierdzenie ciąży (FFS)" i to ponoć już płatna opcja :D a Pani w recepcji dzisiaj nie potrafiła mi odpowiedzieć jak powinnam się wpisać gdyż... ona nie ma przeszkolenia medycznego i nie wie na czym taka wizyta polega :D ech!

Od razu zaproponowali Ci najbliższy termin? Oby szybko zleciało do soboty! :)
Ja również korzystam z Medicoveru. Miałam mieć dziś wizytę, miało być serduszko i... odwołali godzinę przed bo awaria usg. Muszę czekać do soboty :(

reklama
O nie! A powiedz mi, jak umawiałaś wizytę "potwierdzającą" to klikałaś jako klasyczna konsultacja ginekologiczna? Czy jak? :/ Ja dałam "konsultacja gin - prowadzenie ciąży" a jeszcze widziałam "konsultacja gin - potwierdzenie ciąży (FFS)" i to ponoć już płatna opcja :D a Pani w recepcji dzisiaj nie potrafiła mi odpowiedzieć jak powinnam się wpisać gdyż... ona nie ma przeszkolenia medycznego i nie wie na czym taka wizyta polega :D ech!

Od razu zaproponowali Ci najbliższy termin? Oby szybko zleciało do soboty! :)
Byłam na wizycie 5+2i miałam umówiona zwykła konsultacje z powodu polipa, „przypadkiem” w międzyczasie zaszłam w ciąże 😂. I na tej wizycie był tylko pęcherzyk i lekarz mówił ze mam się umówić za 2 tyg. I umawiałam w rejestracji wtedy już jako prowadzenie ciąży (szybciej termin znaleźli i na konkretny dzień). A teraz pewnie znaleźliby jeszcze szybciej ale do innego lekarza

Do góry