reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Jakaś senna dziś jestem.. Zmeczona.. W pracy co chwilę coś podjadalam(dobrze że nie pracuje w spozywce😂) nawet wzięłam sobie rybę w puszce i Zeżarłam ,zaraz po niej ,pączka 😂 u mnie od wczoraj fasolka wege po bretonsku i tez nie pomaga na zaparcia.. Ale bąki są straszne 🤣 jutro robię dorsza.. Tylko nie wiem czy tradycyjnie w panierce czy jak.. 🤔 i może pyry do tego z groszkiem zielonym z masełkiem i śmietaną 🤔
A ja ciągle czerpię od Ciebie inspirację żywieniową :D
Cześć dziewczyny. Ja tez dziś po wizycie. Od kilku dni miałam „brudzenie” takie ciemne, o którym wiele z Was pisało. Moja lekarka przepisała dupka 3x1 ale tez uspokoiła, ze to normalne i zdarza się bardzo często. Za dwa tyg mam prenatalne i tydzien wcześniej pappa. Miałam tez bakterie w moczu wiec jutro oddaje jeszcze siku na posiew bo być może trzeba będzie znów podać antybiotyk blee ponoć plusem jest brak leukocytów wiec chociaż tyle. Wrzucam tez fotkę - śmieszne takie ludziki na tych usg teraz się pokazują :) u mnie 10+ 3 :) Pozdrawiam :)
Fajny dzieciaczek :)
Fajne te Wasze zdjęcia z profilu :)
mój jest chyba góry :D
Jakie nóżki CUDNE ❤️!
Dziś zaczęła lecieć mi krew, pojechałam na pogotowie i niestety nie ma już akcji serca 6+6 😢Lekarz poleciła mi poczekać tydzień na poronienie, inna dała mi skierowanie na zabieg do szpitala. W sumie spotkałam się z dwiema opiniami lekarzy. Jak wyglądały Wasze poronienia? Co polecacie?
Jezu nie... :( To było jak wystrzał z pistoletu... Strasznie, strasznie mi przykro... :( z mojej perspektywy, jeśli już krwawisz, poczekaj wą wszystko samo się oczyści...
Wracam z wizyty z pozytywnymi wieściami. Dzidziuś ma już 3,37 cm, serduszko prawidłowo bije, u nas 170 podobno to normalne tempo w tym wieku w którym jest obecnie.
Termin porodu zostaje utrzymany taki jak był czyli 09.09 :)
Na USG maluch stał na głowie i machał rękami i chyba widząc ten widok ruszania rączek zaczęło do mnie docierać, że tam naprawdę jest żywy człowiek który sobie rusza rękami tak jak mu się podoba i stoi na głowie bo ma taki dzisiaj kaprys 😍
Odstawiona została luteina i duphaston z czego osobiście przeogromnie się cieszę. Chyba powoli mogę zacząć się uspokajać. Ta wizyta nie brzmiała już tak złowrogo jak poprzednio, że jak do 2 tygodni się utrzyma to będzie dobrze. Dzisiaj już usłyszałam, że jest dobrze. ❤️
:D gratulacje :D ! Duży Maluch już!
dziewxzyny !!!!! Poszłam rano siku i po podtarciu miałam czerwono brązowa wydzielinę 😢🥺😭😩. Tylko po pierwszym razie bo później już nic nie było . Ja nie wierze w to😭
Będzie dobrze, ja też od czasu do czasu plamię, ale jest ok. A teraz już wszystko przeszło? Jak się czujesz? Tam wszystko jest mocno ukrwione, może pękło jakieś malutkie naczynko.

POWODZENIA NA DZISIEJSZYCH WIZYTACH :)!!!

Proponuję zbadać TSH😉
Już badałam, raz mi wyszło 2.6 skonsultowałam z lekarzem, kazał powtórzyć +Ft3, ft4 i anty TPO i anty tg. Powtórzyłam okazało siee nagle spadło do 1.6. Następna kontrola za tydzień i jak będzie za wysokie to wkracza euthyrox, na który już dostałam receptę i nawet go wykupiłam. Ale dzięki 🙂

A mi jest ciągle zimno! Czy wam też tak jest? W domu prawie 25stopni a ja w leginsach, grubych skarpetach, bluzie i pod grubym kocem... Nie wiem co się dzieje. Raczej zawsze byłam,, gorąca dziewczyna''. W zimę chodziłam w cienkiej kurtce a pod kurtka koszulka... Masakra
U mnie to samo. Całymi dniami pod kocem siedzę ❄️

reklama
Do góry