U mnie lekarz specjalnie wpisał ze nie widać żołądka-żeby miec refundowane prenatalne bo inaczej bym musiała płacićJa mam 30 lat i badanie prenatalne i pappa mam za darmo ciekawe czemu ? Tez właśnie zastanawiam się czy jeżeli lekarz stwierdzi na usg ze wszystko jest w porządku jaki sens ma robienie testu z krwi ? Tyko z tego co zrozumiałam tam gdzie się zapisałam najpierw pobiera się krew a potem usg
reklama
ByleDoWrześnia
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o badania prenatalne, to jeszcze w ogóle nie rozmawiałam o nich ze swoim ginem, ale wiem, że na pewno chce je wykonać, tylko jeszcze w sumie nie wiem jakie. Mam nadzieję, że coś mi doradzi, bo z racji wieku i braku chorób w rodzinie nie należy mi się takie refundowane badanko. Zastanawiałam się nad testem NIFTY pro. Robiła go któraś z was?
Jula87
Początkująca w BB
Ja dziś maraton golenia mialam[emoji38]teraz relaks przed wizytą..
eh no oby wszystko było dobrze z dzidziusiami[emoji3590]
eh no oby wszystko było dobrze z dzidziusiami[emoji3590]
Ja mam jutro wizytę. Trza nogi ogolić. Dobrze ze lekarz polak. Ale stracha mam
Jula87
Początkująca w BB
Dla takich wiadomości warto skakać z radości [emoji16][emoji3590]Dziewczyny, wyszłam od lekarza, jest 2 cm Dzidziuś, serce bije [emoji3059][emoji3059][emoji3059] nie wydrukował mi niestety zdjęcia więc dziś się nie podzielę. Z USG 8+4, z OM 7+5 [emoji16]
pasazerka12
Ja będę robić prenatalne tak dlaJa nie robię
Świetego spokoju...albo niespokoju
Aurorah
Ja sama mam poważne rozmyślania czy robić Pappa. Moja koleżanka miała super wynik USG a Pappa jej statystycznie obliczyła ryzyko ZD. Stresowała się całą ciążę, ale lekarz jej powiedział że to jest tylko statystyka. Koniec końców urodziła zdrowe dziecko. Ja właśnie tego stresu chyba bym chciała uniknąć. Znam siebie i wiem, że byłabym mega spanikowana przez całą resztę ciąży. Nie wiem też czy ten test Pappa pokazuje jeszcze jakieś inne wady oprócz ZD etc. Muszę chyba ten temat obgadać z lekarzem u którego będę robić to badanie.
pasazerka12
Hahaha ja zawsze mam to samo golenie nóg wrrrr nienawidzę a jeszcze niedawno obiecałam ze pójdę na laserowa depilacje i dupa nie zdążyłamJa mam jutro wizytę. Trza nogi ogolić. Dobrze ze lekarz polak. Ale stracha mam
reklama
pasazerka12
Dziewczyny jak tam się czujecie ? jakie objawy proszę tu się skarżyć lub skalać z radości ze nie ma objawów ja dzisiaj 8+5 czyli już 9 tydzień i w sumie bardzo małe mdłości i to tyle