reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny, jak u Was?
Nasza noc masakra. Mały od 1 do 5 miał dwie drzemki po 30min, śmiał się, robił kupę, machał nóżkami i rączkami i nawet nie myślał o spaniu 🥴 ja chodzę do tyłu 🤯🤦‍♀️

reklama
Nie wyświetlały mi się powiadomienia, ale miałam nadrabiania ;)

Dają Wam popalić te bobasy ..
Luiska kawa , kawa i jeszcze raz kawa to Twój ratunek;) trzymaj się dzielna mamo!

Dziewczyny, jak u Was?
Nasza noc masakra. Mały od 1 do 5 miał dwie drzemki po 30min, śmiał się, robił kupę, machał nóżkami i rączkami i nawet nie myślał o spaniu 🥴 ja chodzę do tyłu 🤯🤦‍♀️
Moj dziś śpi prawie cały czas. Jesc je bardzo mało. Zjadł 100ml o 4rano i o 9 mu wpychalam jedzenie na siłę...

Dziewczyny, jak u Was?
Luiska ale daje Ci popalić ten maluch. Ja widzę, ze u mojej tez takie skoki, jeden dzień śpi cały ładnie, a drugi nie usnie nawet na 10 minut... i weź tu to ogarnij i coś zaplanuj (czyt. No mycie zębów) :)

Moj dziś śpi prawie cały czas. Jesc je bardzo mało. Zjadł 100ml o 4rano i o 9 mu wpychalam jedzenie na siłę...
Pewnie po szczepionce co?

Luiska ale daje Ci popalić ten maluch. Ja widzę, ze u mojej tez takie skoki, jeden dzień śpi cały ładnie, a drugi nie usnie nawet na 10 minut... i weź tu to ogarnij i coś zaplanuj (czyt. No mycie zębów) :)
Masz rację. Moj poprzednią noc spał po 2.5-3h a dziś katastrofa. Za to teraz znów śpi. Moze nadrabia. A w nocy znów będzis sie bawił w najlepsze 😂🤦‍♀️

Kiedy dzieci zaczynają kumać,.kiedy noc a kiedy dzień? 🤔

Ale mam hemoroida po porodzie, Jezuskuuuu🙉🥴

Pewnie po szczepionce co?

Masz rację. Moj poprzednią noc spał po 2.5-3h a dziś katastrofa. Za to teraz znów śpi. Moze nadrabia. A w nocy znów będzis sie bawił w najlepsze 😂🤦‍♀️

Kiedy dzieci zaczynają kumać,.kiedy noc a kiedy dzień? 🤔

Ale mam hemoroida po porodzie, Jezuskuuuu🙉🥴
Też mi to przyszło do głowy że po szczepieniu😉 ty to masz naprawdę meksyk🙃 ja narzekam zawsze że mi w dzień nie śpi ale ja już wolę żeby w dzień nie spal niż by miał mi w nocy buszowac😉 czasem do pierwszej w nocy nie spi i mam dosc

Luiska masz jakaś maść na to? Współczuje jakbyś miała mało atrakcji:dry:

Moja zawsze w nocy spała jak zasnie
O 20 to do 8 śpi i cycek wtedy około 3 razy ale to na śpiocha. W dzień jest aktywna około 2-3 razy po godzinie a resztę śpi :) a jak jest aktywna to wogole nie płacze tylko się uśmiecha, rozgląda i guga. Trafiło mi się cudowne dziecko :D w porównaniu z trzecim to luzik:D ale druga córka była identyczna - dziecka w domu nie było;) pierwszy syn taki umiarkowany ale trzeci za to dał czadu za wszystkich :D

O 20 to do 8 śpi i cycek wtedy około 3 razy ale to na śpiocha. W dzień jest aktywna około 2-3 razy po godzinie a resztę śpi :) a jak jest aktywna to wogole nie płacze tylko się uśmiecha, rozgląda i guga. Trafiło mi się cudowne dziecko :D w porównaniu z trzecim to luzik:D ale druga córka była identyczna - dziecka w domu nie było;) pierwszy syn taki umiarkowany ale trzeci za to dał czadu za wszystkich :D
Może trzecie dzieci takie dojete😂 bo mój trzeci też nadrabia za wszystkich😂

Też mi to przyszło do głowy że po szczepieniu😉 ty to masz naprawdę meksyk🙃 ja narzekam zawsze że mi w dzień nie śpi ale ja już wolę żeby w dzień nie spal niż by miał mi w nocy buszowac😉 czasem do pierwszej w nocy nie spi i mam dosc
Mój ma kilka przerw w dzień i krótko śpi, pod wieczór ładnie śpi,nieraz zje i zasypia dalej. Ale nocki są różne. Nie wiem od czego to zależy.

Jeszcze nie mam maści, muszę do apteki, a pogoda dzis fatalna, wieje okropnie i pada, wiec nie szlismy na spacer.
Hehe czyli jednak dziewczynki grzeczniejsze? 😃

reklama
Mój ma kilka przerw w dzień i krótko śpi, pod wieczór ładnie śpi,nieraz zje i zasypia dalej. Ale nocki są różne. Nie wiem od czego to zależy.

Jeszcze nie mam maści, muszę do apteki, a pogoda dzis fatalna, wieje okropnie i pada, wiec nie szlismy na spacer.
Hehe czyli jednak dziewczynki grzeczniejsze? 😃

Od godz.16 zaczyna najlepiej spać

Do góry