reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Gunka jak to dzieci raz świrują a raz spokojni :D może bliżej wiosny nam się uda spotkać ;)
Budujecie dom gdzieś w mojej okolicy? No ja liczę że na wiosnę mój mały się trochę ogarnie😅 byłoby fajnie gdyby twoja córka sprzedała mu trochę pozytywnej energii😎

Czterem lekarzom to sugoerowalam, to kiwali glową, bo przybiera ładnie, zjada mleczko itp. I twierdzą, ze nietolerancję laktozy,to tak wcześnie się nie wykrywa. Dla mnie bzdura. Ale u Pana Tabletki wyczytalam to samo 🤔
No właśnie teraz tak pomyślałam że te problemy z brzuszkiem to może od tego? A podajesz te kropelki o których pisałaś że ci mama z Polski wysyłała?

Zgadza się, ubranka z Pepco sa bardzo małe. Ja mam też sporo z polskiej firmy Mea i mimo że sa bardzo ładne to zaniżona rozmiarówka.
Ze Smyka i H&M są ok, jeszcze Lupilu i polska firma Eevi są w porządku.

My dostaliśmy jakieś pechowe lupilu bo byly bardzo wąskie i też nie założyłam ani razu.
Rozstrzał rozmiarów jest ogromny.

W

Wyszliśmy w środę, a poprawy w jedzeniu brak:( juz nie wiem gdzie szukać pomocy. Szpital nas wysłał do domu, bo córka jest przebadana z każdej strony i jest zdrowa... boje sie ze jak bedzie tak dalej to znowu bedziemy zmuszeni jechac i podawać jej kroplówki :( ona dalej nie chce jesc...
Tak, mleko jest bardzo niedobre i śmierdzi.
Jeśli jesteś z okolic Trójmiasta zgłoś się do gdańskiego Zaufaj Położnej szkoła rodzenia do certyfikowanego doradcy laktacyjnego. Tam dziewczyny znają się na sprawach karmienia butelką, problemach brzuszkowych, na diagnostyce i trudnych przypadkach i mają mega aktualną wiedzę, generalnie to skarbnica i polecam w ogóle ich profil na insta. A jak nie to bym szukała jak najlepszego gastrologa w Waszej okolicy lub CDL w okolicy. Albo teleporada z CDL z Gdańska właśnie.
Nutramigen jest śmierdzący a nie próbowali Wam przepisać bebilonu Pepti? , nie jest taki tragiczny.
Dajecie małej probiotyki? Mieliście robiony wymaz z kupki i badanie na krew utajoną czy tak o przepisali Wam nutramigen w ciemno?

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie teraz tak pomyślałam że te problemy z brzuszkiem to może od tego? A podajesz te kropelki o których pisałaś że ci mama z Polski wysyłała?
Tak, pierwsze dwa dni jak nowy był, pięknie spał i mniej płakał. A później znów to samo. Odstawiłam te krople na parę dni,ale bede znow probować. Bo to się zeszło wszystko z odstawieniem od piersi i zmianą mleka. Za duzo naraz zrobiam chyba.

Do góry