reklama
Gunka
Fanka BB :)
Tez na to licze i nie moge sie doczekac jeszcze chwile poczekamyKurczę dziewczyny ale macie przeboje z tymi karmieniami, butelkami, mlekami jeszcze trochę i zaczniemy diety rozszerzać i będzie łatwiej
Beata0192
Spać nie mogę bo moje dziecię wydaje przez sen dźwięki jak zardzewiała huśtawka na placu zabaw.
Gunka zawsze robiąc to mleko z nutritionem czekałaś 7min jak piszą na opakowaniu? Bo ja to doczytałam jak już dziecko zjadło stary przeczytał tylko że wstrząsać ok 20sekund dalej mu się chyba nie chciało czytać.
Sopek no właśnie mi gastrolog dzisiaj powiedziała, że u dzieci wyłącznie na mm i z problemami jak te tu opisane to mogę za zacząć rozszerzenie w 4 mcu wydaje mi się szybko bardzo.
Spotkalyscie się z czymś takim?
Wiem że kiedyś to w ogóle był standard żeby szybko rozszerzać dietę i słyszałam że obecnie po 6mcu powinno się standardowo zaczynać i sama już nie wiem
Gunka zawsze robiąc to mleko z nutritionem czekałaś 7min jak piszą na opakowaniu? Bo ja to doczytałam jak już dziecko zjadło stary przeczytał tylko że wstrząsać ok 20sekund dalej mu się chyba nie chciało czytać.
Sopek no właśnie mi gastrolog dzisiaj powiedziała, że u dzieci wyłącznie na mm i z problemami jak te tu opisane to mogę za zacząć rozszerzenie w 4 mcu wydaje mi się szybko bardzo.
Wiem że kiedyś to w ogóle był standard żeby szybko rozszerzać dietę i słyszałam że obecnie po 6mcu powinno się standardowo zaczynać i sama już nie wiem
Beata0192
No właśnie tego się spodziewam i odłożyłam ją na jutro jak będę choćby z założenia bardziej pełna sił żeby się nie poddać. Muszę protestować czy mleko zagęszczone nutritionem przejdzie przez ten smoczek w ogóle.Beata my mieliśmy butelkę z canpolu haberman dla starszaka nie zrażaj się jak na początku nie będzie chciała z niej pić. Nasz się darł mega bo z avent classic mu leciało szybko a tu się musiał natrudzić żeby zjeść. U nas problem był taki że młody bardzo szybko jadł i lykal dużo powietrza z butelka canpola czas jedzenia się wydłużył i trochę nam pomogła mój mały dzisiaj ma problem z kupka aż się boję nocy. A przy jedzeniu dzisiaj wierci się niemiłosiernie i je na raty.
Gunka
Nie czekalam zawsze szybko podgrzewalam i mieszalam nutriton z odciagnietym mlekiem. U mnie nie dalo sie czekac bo mlody jak sobie umysli ze ma juz jeść to ma jesc i koniec. Inaczej pół okolicy slyszy ze jest głodnySpać nie mogę bo moje dziecię wydaje przez sen dźwięki jak zardzewiała huśtawka na placu zabaw.
Dziewczyny, ja to już z przemęczenia nawet drzemnąć się nie umiem. Mały spał 3.5h teraz wieczorem, a ja pół h tylko koło niego
Chyba polubił kąpiele,bo już nie płacze, ale temp.wody 39st i tetra mokra na brzuszek, no i kąpiel nie o 17.00 czy 18.00, a o 21.30. Późno, ale wcześniejsza pora to pora na kolki(które ostatnio są dzięki Bogu rzadziej) i mu totalnie nie pasowała.
Mam inny problem, mały ciągle ma głowę obróconą na prawo jak mu odwracam w lewo to się drze i spina, ale we śnie mu obrocę, to da się, nie ma przykurczu, bo swobodnie wtedy leży, do momentu, aż się skapnie i obraca ją znów w prawo.
Chyba polubił kąpiele,bo już nie płacze, ale temp.wody 39st i tetra mokra na brzuszek, no i kąpiel nie o 17.00 czy 18.00, a o 21.30. Późno, ale wcześniejsza pora to pora na kolki(które ostatnio są dzięki Bogu rzadziej) i mu totalnie nie pasowała.
Mam inny problem, mały ciągle ma głowę obróconą na prawo jak mu odwracam w lewo to się drze i spina, ale we śnie mu obrocę, to da się, nie ma przykurczu, bo swobodnie wtedy leży, do momentu, aż się skapnie i obraca ją znów w prawo.
Sylvia_88
Beata, a jak objawiala sie u Twojej Córeczki alergia na białka mleka?U mnie jest po laktacji po pewnych perypetiach i tylko mm. Zanim wyszla jej alergia na białko mleka krowiego stosowaliśmy AR też co drugie-trzecie jedzenie ale mieliśmy złą technikę karmienia i niewiele to dawało. Mleko jakie mamy to Bebilon pepti na receptę.
Przez smoczek nie przeszło 120ml wody+4miarki mleka+ 1miarka nutritionu=ok. 140ml mieszanki Dałam teraz pół miarki i poszło, dużo zjadła bo 110ml i od razu padła nawet nie bekło się jej więc też się kładę bo nie wiem jak dalej będzie
U mojego maluszka ciągle wysypka na policzkach. Pediatra sugerowala właśnie alergie na białka mleka. U mnie karmienie mieszane, więc odstawilam nabiał na prawie 2 tygodnie i inne podejrzane alergeny np. soję i wysypka zaczela znikać. Potem pomału wracalam do jedzenia poszczególnych rzeczy i nic nie dzialo sie, a tu ostatnio nagle znowu czerwona kaszka na policzkach i sucha skóra na czole... Nie wiem już na co mały jest uczulony.... Mm ma caly czas zwykle Bebiko,bo jak probowalam mu dawać Bebiko hipoalergiczne lub Nutramigen z wysokim stopniem hydrolizy bialek mleka to wymiotowal na potęgę. Teraz tez duzo ulewa i wymiotuje, ale nie aż tak...
Sylvia_88
Z tym wdrażaniem rozszerzonej diety teraz zaleca sie w 6 miesiącu, po to żeby uklad pokarmowy dziecka był wystarczająco dojrzały. Aczkolwiek kiedyś faktycznie zaczynano dużo wcześniej wprowadzanie nowych produktów. Położna mówiła mi, ze gdzies w latach 70 i 80 byla taka moda, ze nawet w 3 tygodniu probowano dodawać dziecku inne posiłki zamiast mleka. Teściowa mówi, ze w drugim miesiącu dawala dzieciom tarte jablka Ja chyba wolę jednak zaczekac do co najmniej 5/6 miesiąca.Spać nie mogę bo moje dziecię wydaje przez sen dźwięki jak zardzewiała huśtawka na placu zabaw.
reklama
Sylvia_88
Luiska, a może daloby radę u Maluszka zmienić stronę do spania? Jak np. Masz lozeczko pod ścianą to moze woli odwracac sie "do świata" a nie do ściany,ewentualnie łóżko na środek pokoju dać i cos ciekawego umieścić mu w polu widzenia po lewej. U mojego malucha stwierdzono asymetrie, bo bardziej na prawo obracal się i wyginal. Tylko my mamy lozeczko dostawne i teraz odkladamy małego odwrotnie, tak zeby mogl odwracac sie na lewo w stronę naszego łóżka. Na razie to działa i teraz obraca sie różnie.Dziewczyny, ja to już z przemęczenia nawet drzemnąć się nie umiem. Mały spał 3.5h teraz wieczorem, a ja pół h tylko koło niego