reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dzisiaj jesteśmy juz po wizycie i dowiedziałam się, że wszystko robimy dobrze. A jak mała chce jeść mniejsze porcje częściej to będzie przy refluksie zdrowiej. Zasugerowała spróbować nutrition - zagęszczacz do mleka zamiast syropu ale jak będą problemy przy tym z kupką gorsze lub wróci masywne ulewanie to dawać syrop Gastrotuss Baby dalej.
Mogę dawać więcej esputiconu żeby ją odgazować.
Objawy refluksu ma ale nie aż tak poważne żeby wprowadzać jakieś inne leczenie.

Laski bedziemy testować nową butelkę od Canpol babies o nazwie haberman. Powiedziała że w naszym przypadku gazów i niedojrzałego układu pokarmowego to super pomysł bo żeby się napić będzie musiała faktycznie ssać a nie tylko czekać lub ściskać smoczek. Dam znać ✌🏻

Żeby było ciekawiej jadła w trasie o 11 i nie dopominała się do 14:40 🤷🏻‍♀️🥴 no i zjadła 80 i śpi.

I jak u Was? Jak mała teraz?
Kupilam z Avent taką butelkę,że maly musi mega sie wysilić,żeby poleciało i oczywiscie nie chce z niej pić, po prostu nie umie.

Mój też dziś wrzeszczał przy jedzeniu. Uspokajam go suszarką do włosów i smoczkiem i jak już nie drze się,to karmię dalej
To i tak ze pomaga. U mnie jak włączę suszarkę to sie drze jeszcze głośniej😉 a smoczka pociagnie dwa razy i wypluwa i sie drze dalej. Modle sie zeby jak najszybciej z tego wyrósł😉bo po tych dwoch miesiącach jestem wykonczona

A u nas tak że płacze je płacze i śpi.. z nutritionem pełną miarką nie ma szans na wypicie z butelki Lovi z pierwszym smoczkiem ani z tej z canpola.
Na ile mleka dajesz pelna miarke nutritonu? Ja dokladalam nutriton od puerwszego miesiaca. Ale pozniej odstawilam. Teraz widze ze chyba bede musiała wrócić bo maly znowu ulewa jak nie wiem. Ale moja pediatra poradzila mi ze jezeli dziecko przejdzie na samo mm to zamiast tego nutritonu dawac mleko bebilon AR ze to podobno to samo tylko juz gotowa mieszanka. Jak jest u was? Wy na mm czy kp?

Beata my mieliśmy butelkę z canpolu haberman dla starszaka nie zrażaj się jak na początku nie będzie chciała z niej pić. Nasz się darł mega bo z avent classic mu leciało szybko a tu się musiał natrudzić żeby zjeść. U nas problem był taki że młody bardzo szybko jadł i lykal dużo powietrza z butelka canpola czas jedzenia się wydłużył i trochę nam pomogła :) mój mały dzisiaj ma problem z kupka aż się boję nocy. A przy jedzeniu dzisiaj wierci się niemiłosiernie i je na raty.

reklama
Na ile mleka dajesz pelna miarke nutritonu? Ja dokladalam nutriton od puerwszego miesiaca. Ale pozniej odstawilam. Teraz widze ze chyba bede musiała wrócić bo maly znowu ulewa jak nie wiem. Ale moja pediatra poradzila mi ze jezeli dziecko przejdzie na samo mm to zamiast tego nutritonu dawac mleko bebilon AR ze to podobno to samo tylko juz gotowa mieszanka. Jak jest u was? Wy na mm czy kp?
U mnie jest po laktacji po pewnych perypetiach i tylko mm. Zanim wyszla jej alergia na białko mleka krowiego stosowaliśmy AR też co drugie-trzecie jedzenie ale mieliśmy złą technikę karmienia i niewiele to dawało. Mleko jakie mamy to Bebilon pepti na receptę.
Przez smoczek nie przeszło 120ml wody+4miarki mleka+ 1miarka nutritionu=ok. 140ml mieszanki Dałam teraz pół miarki i poszło, dużo zjadła bo 110ml i od razu padła nawet nie bekło się jej więc też się kładę bo nie wiem jak dalej będzie 😵🥴

Do góry