I jak sytuacja? Dalej to samo?U nas tez dramat. Maly je po 40ml i co chwile jest glodny. Nie spi wogule.
Mój w nocy i dziś zaczął pić dużo, min 100ml wypija
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I jak sytuacja? Dalej to samo?U nas tez dramat. Maly je po 40ml i co chwile jest glodny. Nie spi wogule.
Dzisiaj jesteśmy juz po wizycie i dowiedziałam się, że wszystko robimy dobrze. A jak mała chce jeść mniejsze porcje częściej to będzie przy refluksie zdrowiej. Zasugerowała spróbować nutrition - zagęszczacz do mleka zamiast syropu ale jak będą problemy przy tym z kupką gorsze lub wróci masywne ulewanie to dawać syrop Gastrotuss Baby dalej.
Mogę dawać więcej esputiconu żeby ją odgazować.
Objawy refluksu ma ale nie aż tak poważne żeby wprowadzać jakieś inne leczenie.
Laski bedziemy testować nową butelkę od Canpol babies o nazwie haberman. Powiedziała że w naszym przypadku gazów i niedojrzałego układu pokarmowego to super pomysł bo żeby się napić będzie musiała faktycznie ssać a nie tylko czekać lub ściskać smoczek. Dam znać
Żeby było ciekawiej jadła w trasie o 11 i nie dopominała się do 14:40 no i zjadła 80 i śpi.
Teraz zjadl 100ml z krzykiem. Ze na calym osiedlu go bylo slychacI jak sytuacja? Dalej to samo?
Mój w nocy i dziś zaczął pić dużo, min 100ml wypija
Mój też dziś wrzeszczał przy jedzeniu. Uspokajam go suszarką do włosów i smoczkiem i jak już nie drze się,to karmię dalejTeraz zjadl 100ml z krzykiem. Ze na calym osiedlu go bylo slychac
To i tak ze pomaga. U mnie jak włączę suszarkę to sie drze jeszcze głośniej a smoczka pociagnie dwa razy i wypluwa i sie drze dalej. Modle sie zeby jak najszybciej z tego wyrósłbo po tych dwoch miesiącach jestem wykonczonaMój też dziś wrzeszczał przy jedzeniu. Uspokajam go suszarką do włosów i smoczkiem i jak już nie drze się,to karmię dalej
Jeśli to Avent 0+ z tej nowszej linii to nam CDL kazała odstawić tą butelkę bo mała źle na niej usta układała i łykała dużo powietrza.I jak u Was? Jak mała teraz?
Kupilam z Avent taką butelkę,że maly musi mega sie wysilić,żeby poleciało i oczywiscie nie chce z niej pić, po prostu nie umie.
Na ile mleka dajesz pelna miarke nutritonu? Ja dokladalam nutriton od puerwszego miesiaca. Ale pozniej odstawilam. Teraz widze ze chyba bede musiała wrócić bo maly znowu ulewa jak nie wiem. Ale moja pediatra poradzila mi ze jezeli dziecko przejdzie na samo mm to zamiast tego nutritonu dawac mleko bebilon AR ze to podobno to samo tylko juz gotowa mieszanka. Jak jest u was? Wy na mm czy kp?A u nas tak że płacze je płacze i śpi.. z nutritionem pełną miarką nie ma szans na wypicie z butelki Lovi z pierwszym smoczkiem ani z tej z canpola.
U mnie jest po laktacji po pewnych perypetiach i tylko mm. Zanim wyszla jej alergia na białko mleka krowiego stosowaliśmy AR też co drugie-trzecie jedzenie ale mieliśmy złą technikę karmienia i niewiele to dawało. Mleko jakie mamy to Bebilon pepti na receptę.Na ile mleka dajesz pelna miarke nutritonu? Ja dokladalam nutriton od puerwszego miesiaca. Ale pozniej odstawilam. Teraz widze ze chyba bede musiała wrócić bo maly znowu ulewa jak nie wiem. Ale moja pediatra poradzila mi ze jezeli dziecko przejdzie na samo mm to zamiast tego nutritonu dawac mleko bebilon AR ze to podobno to samo tylko juz gotowa mieszanka. Jak jest u was? Wy na mm czy kp?