reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja miałam podobnie,śmierdzące kupki prawie w każdą pieluchę plus do tego kleksy,zaczęły się robić odparzenia.Byliśmy na Bebilonie i zmieniłam na Nan optipro plus,jaka ulga:kupka raz, czasem dwa razy dziennie (przeważnie rano)bez kleksów,zapach nie jest taki śmierdzący.I chyba lepiej się najada .
Dziewczyny, czy któraś z Was przeszła historię ze zmianą mm na inne? Byłam u dwóch lekarzy, każdy mówi, że mały ma kolki, a mm jakie mamy jest super. Ok, zgodzę się, że ma kolki. Są akcje kilkugodzinne, że wrzeszczy, prze i nie robi kupy, czy wije się przy bąkach. Ale czy takie zachowanie przez 24h jest kolkami? Ja już mam dość, jestem wyczerpana, bo cały dzień i noc go uspokajam, on nie śpi prawie wcale, drzemnie sie i tyle. Dla mnie to nie jest normalne. I kupki śmierdzą kwaśno, jak na kapuste kiszoną. Najchętniej dawalabym tylko pierś, żeby sprawdzić jego zachowanie, ale mam za mało pokarmu, nie starcza mu.

reklama
Ja miałam podobnie,śmierdzące kupki prawie w każdą pieluchę plus do tego kleksy,zaczęły się robić odparzenia.Byliśmy na Bebilonie i zmieniłam na Nan optipro plus,jaka ulga:kupka raz, czasem dwa razy dziennie (przeważnie rano)bez kleksów,zapach nie jest taki śmierdzący.I chyba lepiej się najada .
Dziękuję za odpowiedž. Zmienilaś mleko ma własna rękę, czy konsultowalaś z lekarzem?

A jakie dajesz mm? Mój wczoraj też dał mi popalić nie spal cały dzień do tego miałam wizytę popołudniu u mojej ginekolog i musialam zostawić go z mamą. Jak wróciłam po dwóch godzinach moja mama wyglądała jak 7 nieszczęść i powiedziała żebym następnym razem go nie zostawiała takiego rozwrzeszczanego🙈 boże za niedługo wogule z domu nie wyjde😐
A moze ma nietolerancje na laktoze? Mialam teraz to z corka. Karmilam piersią a ona caly czss marudzila i piszczała. A to samo bylo z piereszs corka. Caly dziem marudzeniem potem do poznych godzin nocnych kolki i taki wrzask.. I zmieniliśmy mleko na bebilon pepti syneom i w dzien bylo super ale wieczor nadal kolki i pediatra dala nam. Mleko nutramigen i nadal to samo wiec dosyalismy syrop debridat i jak reka odjął. Dziecko jak nowe

A moze ma nietolerancje na laktoze? Mialam teraz to z corka. Karmilam piersią a ona caly czss marudzila i piszczała. A to samo bylo z piereszs corka. Caly dziem marudzeniem potem do poznych godzin nocnych kolki i taki wrzask.. I zmieniliśmy mleko na bebilon pepti syneom i w dzien bylo super ale wieczor nadal kolki i pediatra dala nam. Mleko nutramigen i nadal to samo wiec dosyalismy syrop debridat i jak reka odjął. Dziecko jak nowe
Dziękuję za podpowiedź. Zasugerują to pediatrze jeszcze raz, bo na poprzedniej wizycie mi powiedziala, że u tak małych dzieci nietolerancji na laktozę się nie rozpoznaje 🙉🙈

Może rzeczywiście coś w tym jest.
Dziękuję za podpowiedź. Zasugerują to pediatrze jeszcze raz, bo na poprzedniej wizycie mi powiedziala, że u tak małych dzieci nietolerancji na laktozę się nie rozpoznaje 🙉🙈
Ja właśnie też się nad tym zastanawiam. Bo mój mały ma wysypke już dłuższy czas której nie idzie niczym wyleczyć. A jak pytam lekarzy czy to czasem nie jest nietolerancja to twierdzą że nie. Planuję zmienić mm na mm z nietolerancja laktozy bo już sama nie wiem co robić. Wizytę u pediatry mamy dopiero za tydzień przy szczepieniach

Może rzeczywiście coś w tym jest.
Ja właśnie też się nad tym zastanawiam. Bo mój mały ma wysypke już dłuższy czas której nie idzie niczym wyleczyć. A jak pytam lekarzy czy to czasem nie jest nietolerancja to twierdzą że nie. Planuję zmienić mm na mm z nietolerancja laktozy bo już sama nie wiem co robić. Wizytę u pediatry mamy dopiero za tydzień przy szczepieniach
Ja nie mam zaplanowanej wizyty, zadzwonie w pon, że potrzebuję pilnie, bo dziecko niespokojne i płacze caly czas. A wysypke jaką ma? Moj ma szorską na czole i policzki, raczej blada jak skóra

Ojej na prawde? Ja przy dwojce dzieci w pierwszym miesaicu juz mialam stwierdzone

Tak i to nawet w szpitalu byłam raz, jak tak wrzeszczał na pogotowiu i lekarka olała mnie z tą laktozą. Dla nich to kolki i już.

reklama
Nawet moja położna sugeruje, że to laktoza winna i dlatego taki niespokojny. Już mnie to wkur...bo specjalnie juz bylam u dwóch różnych lekarzy i szpitalu , i oni widzą tylko kolki

Do góry