reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja miałam podobnie,śmierdzące kupki prawie w każdą pieluchę plus do tego kleksy,zaczęły się robić odparzenia.Byliśmy na Bebilonie i zmieniłam na Nan optipro plus,jaka ulga:kupka raz, czasem dwa razy dziennie (przeważnie rano)bez kleksów,zapach nie jest taki śmierdzący.I chyba lepiej się najada .
Dziewczyny, czy któraś z Was przeszła historię ze zmianą mm na inne? Byłam u dwóch lekarzy, każdy mówi, że mały ma kolki, a mm jakie mamy jest super. Ok, zgodzę się, że ma kolki. Są akcje kilkugodzinne, że wrzeszczy, prze i nie robi kupy, czy wije się przy bąkach. Ale czy takie zachowanie przez 24h jest kolkami? Ja już mam dość, jestem wyczerpana, bo cały dzień i noc go uspokajam, on nie śpi prawie wcale, drzemnie sie i tyle. Dla mnie to nie jest normalne. I kupki śmierdzą kwaśno, jak na kapuste kiszoną. Najchętniej dawalabym tylko pierś, żeby sprawdzić jego zachowanie, ale mam za mało pokarmu, nie starcza mu.

reklama
Ja miałam podobnie,śmierdzące kupki prawie w każdą pieluchę plus do tego kleksy,zaczęły się robić odparzenia.Byliśmy na Bebilonie i zmieniłam na Nan optipro plus,jaka ulga:kupka raz, czasem dwa razy dziennie (przeważnie rano)bez kleksów,zapach nie jest taki śmierdzący.I chyba lepiej się najada .
Dziękuję za odpowiedž. Zmienilaś mleko ma własna rękę, czy konsultowalaś z lekarzem?

A jakie dajesz mm? Mój wczoraj też dał mi popalić nie spal cały dzień do tego miałam wizytę popołudniu u mojej ginekolog i musialam zostawić go z mamą. Jak wróciłam po dwóch godzinach moja mama wyglądała jak 7 nieszczęść i powiedziała żebym następnym razem go nie zostawiała takiego rozwrzeszczanego🙈 boże za niedługo wogule z domu nie wyjde😐
A moze ma nietolerancje na laktoze? Mialam teraz to z corka. Karmilam piersią a ona caly czss marudzila i piszczała. A to samo bylo z piereszs corka. Caly dziem marudzeniem potem do poznych godzin nocnych kolki i taki wrzask.. I zmieniliśmy mleko na bebilon pepti syneom i w dzien bylo super ale wieczor nadal kolki i pediatra dala nam. Mleko nutramigen i nadal to samo wiec dosyalismy syrop debridat i jak reka odjął. Dziecko jak nowe

A moze ma nietolerancje na laktoze? Mialam teraz to z corka. Karmilam piersią a ona caly czss marudzila i piszczała. A to samo bylo z piereszs corka. Caly dziem marudzeniem potem do poznych godzin nocnych kolki i taki wrzask.. I zmieniliśmy mleko na bebilon pepti syneom i w dzien bylo super ale wieczor nadal kolki i pediatra dala nam. Mleko nutramigen i nadal to samo wiec dosyalismy syrop debridat i jak reka odjął. Dziecko jak nowe
Dziękuję za podpowiedź. Zasugerują to pediatrze jeszcze raz, bo na poprzedniej wizycie mi powiedziala, że u tak małych dzieci nietolerancji na laktozę się nie rozpoznaje 🙉🙈

Może rzeczywiście coś w tym jest.
Dziękuję za podpowiedź. Zasugerują to pediatrze jeszcze raz, bo na poprzedniej wizycie mi powiedziala, że u tak małych dzieci nietolerancji na laktozę się nie rozpoznaje 🙉🙈
Ja właśnie też się nad tym zastanawiam. Bo mój mały ma wysypke już dłuższy czas której nie idzie niczym wyleczyć. A jak pytam lekarzy czy to czasem nie jest nietolerancja to twierdzą że nie. Planuję zmienić mm na mm z nietolerancja laktozy bo już sama nie wiem co robić. Wizytę u pediatry mamy dopiero za tydzień przy szczepieniach

Może rzeczywiście coś w tym jest.
Ja właśnie też się nad tym zastanawiam. Bo mój mały ma wysypke już dłuższy czas której nie idzie niczym wyleczyć. A jak pytam lekarzy czy to czasem nie jest nietolerancja to twierdzą że nie. Planuję zmienić mm na mm z nietolerancja laktozy bo już sama nie wiem co robić. Wizytę u pediatry mamy dopiero za tydzień przy szczepieniach
Ja nie mam zaplanowanej wizyty, zadzwonie w pon, że potrzebuję pilnie, bo dziecko niespokojne i płacze caly czas. A wysypke jaką ma? Moj ma szorską na czole i policzki, raczej blada jak skóra

Ojej na prawde? Ja przy dwojce dzieci w pierwszym miesaicu juz mialam stwierdzone

Tak i to nawet w szpitalu byłam raz, jak tak wrzeszczał na pogotowiu i lekarka olała mnie z tą laktozą. Dla nich to kolki i już.

reklama
Nawet moja położna sugeruje, że to laktoza winna i dlatego taki niespokojny. Już mnie to wkur...bo specjalnie juz bylam u dwóch różnych lekarzy i szpitalu , i oni widzą tylko kolki

Do góry