reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Co do wagi to jeszcze 2kg mi zostalo do zrzucenia (przytylam 16kg w ciąży). Ale ja też nie dojadam, przez kolki małego nie mam nawet jak porządnie zjeść, jak mąż w pracy.

Ja plamię na jasno różowo/beżowo. Jestem 3tyg po porodzie. Czasem mam samą krew. Noszę grubszą podpaskę.

Pępek odpadł tydzień po porodzie, nie zauważyłam żadnego zapachu.

Czy Wasze maluchy po nakarmieniu i zmianie pieluszki też nie mogą zasnąć? Moj czasem godzine z otwartymi oczami i ni huhu.
Tak my już niestety czasem mamy przerwę między jedzeniami 3h gdzie wogole nie śpi - nie cale 6 tygodni

reklama
Jesteśmy dużo w stanie znieść i poświęcić, żeby maluszkom było dobrze :)

A powiedzcie, macie jakąś dietę, bo karmicie piersią? Żeby dziecku coś nir zaszkodziło? Ja w to nie wierzyłam, że coś może dziecku zaszkodzić, np.smażone, ostre czy kwaśne. Ale z kim nie gadam, to mi mówi, że mam uważać, co jem, jak karmię piersią.
Ja jem wszystko pije kawę jem słodycze dużo czekolady - każdy mi mówi położne lekarz pediatra ze moje jedzenie nie ma żadnego znaczenia , chyba ze dziecko ma uczulenia ale to od razu widać po kupię

Ja jem wszystko pije kawę jem słodycze dużo czekolady - każdy mi mówi położne lekarz pediatra ze moje jedzenie nie ma żadnego znaczenia , chyba ze dziecko ma uczulenia ale to od razu widać po kupię

A jaka wtedy ma być kupa, jakby dziecko reagowało alergicznie?

Mój ma 3 tyg. i wydawało mi się, że dziecko powinno więcej spać 🤣

Chwile poleży jak ma dobry humor to z pół godzinki ze swoją maskotka grająca :) a jak jej brzuch dokucza to nie ma opcji na rękach tylko albo usypiam co chwile daje smoczek zaraz krzyczy i tak w kółko :D

Gunka wierzę, 5kg to już konkretny ciężar do noszenia kilka godzin na rękach.
Mój też na rękach chce tylko, nawet obok mnie leżeć nie chce. Jak zaśnie to go odkładam, ale z różnym rezulatem. W nocy najgorzej 😭

Gunka wierzę, 5kg to już konkretny ciężar do noszenia kilka godzin na rękach.
Mój też na rękach chce tylko, nawet obok mnie leżeć nie chce. Jak zaśnie to go odkładam, ale z różnym rezulatem. W nocy najgorzej 😭
To u mnie w nocy nawet znosnie odkładam i śpi. Tylko że z nami na łóżku w łóżeczku nie chce

reklama
To u mnie w nocy nawet znosnie odkładam i śpi. Tylko że z nami na łóżku w łóżeczku nie chce

Ja jak widze, że dobrze zasnął, to odkładam do kołyski, ale jak jest taki marudny, że nie zasypia tak mocniej, to go zostawiam w łóżku. Choć ciężko się tak śpi, ja się ciągle boję, żeby go nie przykryć przypadkowo kołdrą albo żeby nie uderzyć.

Do góry