reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny 🥰
Jak minęła nocka? Mi już w głowie szumi od suszarki do włosów i szumisia 🙈 mały nie płakał nawet, ale stękał, jak zwykle, kiedy probuje zrobić kupę albo puścić bąka. Strasznie go to boli. Pół nocy spał na naszych klatach, okropnie ulewał i moim mlekiem i mm.
Zmieniałyscie mm na własną rękę? Moja sasiadka mówiła, że jej koleżanka miała też mm z BeBa i zmieniła na Humana (niby mniej tłuste)- skończyły się bolesne kupki i wicie się z bólu. Mam ochotę też tak zrobić. Wiem, że mały ma kolki, które mu o tak pewnie od zmiany mleka nie przejdą, ale tak bym chciała, żeby mu jakoś ulżyć w tym bólu 🙈🙈🙈😭

U
Hej dziewczyny 🥰
Jak minęła nocka? Mi już w głowie szumi od suszarki do włosów i szumisia 🙈 mały nie płakał nawet, ale stękał, jak zwykle, kiedy probuje zrobić kupę albo puścić bąka. Strasznie go to boli. Pół nocy spał na naszych klatach, okropnie ulewał i moim mlekiem i mm.
Zmieniałyscie mm na własną rękę? Moja sasiadka mówiła, że jej koleżanka miała też mm z BeBa i zmieniła na Humana (niby mniej tłuste)- skończyły się bolesne kupki i wicie się z bólu. Mam ochotę też tak zrobić. Wiem, że mały ma kolki, które mu o tak pewnie od zmiany mleka nie przejdą, ale tak bym chciała, żeby mu jakoś ulżyć w tym bólu 🙈🙈🙈😭
U nas noc jako taka, 3 pobudki na karmienie i nawet kupa poszła... Tylko mała pół nocy na cycku wisi, niby śpi a jak próbuję ja odłożyć to pobudka i znów karmienie. Śpi z nami bo w łóżeczku momentalnie się wybudza. Co do mleka to nie pomogę bo ja tylko piersią karmię ale w szpitalu dokarmiałam ja HIPPem i robiła kupki więc ja w razie "w" mam pudełko hippa w domu. Najgorszy widok to jak maluszek cierpi 😩

Hej dziewczyny 🥰
U nas też nie najgorzej. Mały wstał tylko 3razy i szedł od razu spac

U nas noce są raczej super , mała jak padnie koło 22 to wstaje w nocy tylko raz w drugi raz już koło 6 rano , niewiem czy są tutaj dzieci które tyle przesypiają ? Bo nawet czasem myśle czy to normalne :D No noc oprócz piersi dokarmiam mm

U nas noce są raczej super , mała jak padnie koło 22 to wstaje w nocy tylko raz w drugi raz już koło 6 rano , niewiem czy są tutaj dzieci które tyle przesypiają ? Bo nawet czasem myśle czy to normalne :D No noc oprócz piersi dokarmiam mm
Wydaje mi się że skoro dokarmiasz mm to normalne że twoja mała tyle przesypia😉

Chociaż nie ma reguły. Mój mały niezależnie od tego czy zje mój pokarm czy mm wstaje równo co 2godz. A je po 120. Dzisiaj skończylismy miesiąc

U
U nas noc jako taka, 3 pobudki na karmienie i nawet kupa poszła... Tylko mała pół nocy na cycku wisi, niby śpi a jak próbuję ja odłożyć to pobudka i znów karmienie. Śpi z nami bo w łóżeczku momentalnie się wybudza. Co do mleka to nie pomogę bo ja tylko piersią karmię ale w szpitalu dokarmiałam ja HIPPem i robiła kupki więc ja w razie "w" mam pudełko hippa w domu. Najgorszy widok to jak maluszek cierpi 😩

Kupy robi dużo i często, ale widać boli go jak ciśnie, bo cały czerwony, płacze przeraźliwie i macha nóżkami, cały się wygina

reklama
Do góry