reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny, a jak wasze brzuszki? Miękkie czy twarde? Bo ja zauważyłam, że mój na dole jest taki miękki, a że jestem panikarą, to od razu się martwię, czy to nie przypadkiem wody płodowe :/ strasznie sobie wkręcam różne rzeczy, ale nie wiem czy on powinien być taki miękki czy raczej twardszy.

reklama
Ja w pierwszych dwóch ciazach przytylam po 18kg zaczynałam z waha 60 kg do porodu 78kg. Teraz w trzeciej ciąży zaczęłam już z waga 70 kg 🤦‍♀️ obecnie waże 81 kg jestem 30+2 dzisiaj. I też słucham że jestem gruba głównie od rodziny ale mam ich gdzieś 😅 wiem że to wszystko zrzuce. A nawet schudne do tych 60 kg jak się zawezme 👌 olac to. Ludzie mają satysfakcję jak komuś sprawia przykrość nie wiem dowartosciowuje ich to np że są szczuplejsi niż my w ciąży 😅🤣

👌 olac to. Ludzie mają satysfakcję jak komuś sprawia przykrość nie wiem dowartosciowuje ich to np że są szczuplejsi niż my w ciąży 😅🤣
No właśnie nie ogarniam tego kompletnie, jak można być takim dziadem żeby komuś robić przytyki. Wg mnie na miejscu jest podtrzymanie ciężarnej na duchu a nie tłuczenie jaka to jest gruba. Choćby moje koleżanki przytyły nie wiem jak w ciąży to zawsze wolałam je wysłuchać i powiedzieć że wyglądają świetnie, pięknie błyszczą im oczy czy cokolwiek miłego - ale na plus.

Dziewczyny, a jak wasze brzuszki? Miękkie czy twarde? Bo ja zauważyłam, że mój na dole jest taki miękki, a że jestem panikarą, to od razu się martwię, czy to nie przypadkiem wody płodowe :/ strasznie sobie wkręcam różne rzeczy, ale nie wiem czy on powinien być taki miękki czy raczej twardszy.
U mnie prawie cały czas twardy, pod brzuszkiem miękko, a brzuszek napięty niemal cały czas. Każda z nas ma inaczej, ponoć to zależy od diety, ruchu i osobistych predyspozycji - tak jak nie ma dwóch takich samych dzieciaczków to i brzuszków nie ma takich samych.

A jak u was ze skurczami przepowiadającymi?? Pojawiają się czy jeszcze nie??
U mnie cały tydzień w miarę spokój a dzisiaj jak trochę pracy w domu to mnie męczą skurcze :(

U mnie 30 tydzień i nie czuje skurczy przepowiadających jedynie brzuch robi się twardy jak więcej pochodzę. Jesteście już po ostatnim usg prenatalnym? Ja mam jutro i znowu trochę się stresuje czy tam wszystko w porządku 🙈

ide w piątek ale byłam dopiero co u moje ginka, sprawdzał i przepływy i łożysko i wszystko było ok, więc się nie denerwuje a cieszę że zobaczę bobasa w 3d :D

To właśnie o to twardnienie mi chodzi mnie to jakoś bardzo nie bolało ale dyskomfort sprawiało, a dodatkowo w sobote plecy mnie bolały i się przestraszyłam troszkę. Ja jeszcze nie zapisałam się na usg III trymestru, wszystkie robocie to badanie??

Ja mam badanie w środę już się nie mogę doczekać 🥰 dla mnie jest to bardzo ważne badanie to 3 ciąża i w każdej miałam to badanie. Dowiem się ile waży maluch i Ile będzie ważył przy porodzie. Skurczow przepowiadajacych nie odczuwam narazie.

Myśle ze każde badanie prenatalne jest ważne szczególnie ze robione na dobrym sprzęcie. A to twardnienie brzucha to skurcze przepowiadające? Mi nie twardnieje sam z siebie jak leżę np tylko przy długim chodzeniu. Musze zapytać o to lekarza 🧐

Czy są tu jakieś dziewczyny z trojmiasta?

Ostatnia edycja:
reklama
Mi twardnieje brzuch od ok. 23 tc. I to jest twardnienie samej góry brzucha, dół jest ok. Zazywam asmag forte 8 tabletek dziennie. Takie zalecenie lekarza. I duzo lezec, odpoczywac i uważać na siebie. Szyjka ok. Dziś byłam na wizycie, mamy 28+4 i Mała waży 1250g 🥰 USG 3 trymestru mam 20 lipca.

Do góry