reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Hej. Byłam dzisiaj na wizycie, 8tc5d :) serduszko pięknie biło, maluszek ruszał się :) wyszło z awidnosc igg toksoplazmozy, że to świeże zakażenie. Dostalam od ginekologa receptę na rovamicyne 3x1, i skierowanie do poradni chorób zakaźnych, oni tam mają zrobić wywiad i swoje badania i wtedy zadecydują, czy faktycznie trzeba brać antybiotyk do końca ciąży, czy też nie. Poza tym skierowanie na badania prenatalne, bo 34 na liczniku :) i wizyta 24 lutego, wtedy zakładamy kartę ciąży :) oby wszystko było dalej dobrze. Pozdrawiamy :)

reklama
Czy są na sali jakieś alergiczki? Radzicie sobie jakoś? Moją zmorą są pokrzywki i potworne swędzenie całego ciała, niestety tabletki które brałam są z kategorii C (JEDYNE, które pomagały), a i tak musiałam brać dawkę ciut większą niż maksymalna zalecana.
Na wiosnę i lato chyba się zabunkruję w pokoju😆
Też mam pokrzywkę na którą brałam leki przeciwalergiczne ale w tej i poprzedniej ciąży ok. 7 tygodnia dolegliwości ustąpiły. W poprzedniej ciąży miałam spokój jeszcze przez jakiś czas po porodzie.
Czujesz obecnie swędzenie, czy to obawy o okres wiosenny?

Też mam pokrzywkę na którą brałam leki przeciwalergiczne ale w tej i poprzedniej ciąży ok. 7 tygodnia dolegliwości ustąpiły. W poprzedniej ciąży miałam spokój jeszcze przez jakiś czas po porodzie.
Czujesz obecnie swędzenie, czy to obawy o okres wiosenny?
Czuję czuję, ja dzisiaj 7+3, na razie kombo kurzu, roztoczy i dwóch puchaczy w domu (uczulenie na kocią sierść). Wiosny i lata się boję, bo wtedy dołączy cała lista pyłków. Pozostaje mieć nadzieję że może i mnie się uspokoi😉

Dziewczyny ja też alergiczka i astmatyczka jednocześnie ale cale szczęście w ostatnich latach z duszności i kataru weszło mi w swędzące oczy i pokrzywkę. Na oczy łatwa rada - krople do oczu, ale na pokrzywkę póki co to tylko tabletki mi pomagały, zdarzało się że we śnie potrafiłam się rozdrapać do krwi.. tego się boje :( powiem ginowi w pt, że alergikiem jestem i co w razie czego mogę brać, wiem że są jakieś leki, które mozna brać w ciązy.

@Kawoszka81 jak tam twoja wizyta? Czekamy na dobre wieści 💗
Dzięki. To tak usg piersi miałam dzisiaj i jest ok. Potem pohechałam do lekarza. Jutro mam usg na 18-tą bo jeszcze nie miałam. Bo nie wiemy na czym stoimy. Dostałam ten lek na pidtrzymanie nie mapiętam nazwy ten na D...... miałam go połknąć 4 tabletki. Jutro rano 1 i wieczorem 1. Jutro wszystko się rozstrzygnie. Ale to nie jest plamienie tylko krwawienie z szyjki.Usg buło dzisiaj zajęte ale to nic nie zmieni. Co ma być to będzie.

reklama
@Kawoszka81 może duphaston dostałaś? Trzymam kciuki za dobre wyniki jutro 👍
O to to. Ale mam straszny dzień dzisiaj. Moja mała jest chora. W nocy wymiotowała śliną 4 razy. Nie śpię od 3 w nocy. Ona kimała trochę w dzień ale nie wiele. Mama z nią była. Chyba 5 jej idzie na górze. Już myślałam że hej wszystkie zęby wyszły a tu proszę. Ja nie wiem co z tym moim dzieckiem jest ale pamiętam każdy wychodzący ząb.

Do góry