reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Witam w to ponure popołudnie u mnie 12 tydzień a mdłości i wymioty nadal nie ustępują także no cudnie jest. Z młodym do końca 4 miesiąca wymiotowałam i chyba szykuje się powtórka 😉

reklama
Dziewczyny ja od początku ciąży biorę Progesteron besines (odpowiednik Duphaston, mniej syntetyczny) 2x1 tabletka i mam codziennie bóle głowy odkąd wiem o ciąży. Czy któraś z Was też tak ma? Niewiem czy to właśnie od progesteronu czy to objaw ciąży i ciągłej zmiany stężenia hormonów. Progesteron zaczęłam brać tuż po owulacji,w między czasie pozytywny test i cały czas kontynuuje

Ja brałam Progesteron Besins co miesiąc po owulacji i nigdy mnie głowa od tego nie bolała. Natomiast każda z nas może reagować inaczej. Czytałam, że bóle głowy są jednym z dość popularnych objawów ciąży. Mój gin na ból poleca paracetamol a ibuprofen tylko do 28 tc.

Po dwóch poronieniach stresuje się takimi dluzszymi przerwami. Niby nic mi się złego nie dzieje ale człowiek sam się nakręca.

Ja też jestem po 2 poronieniach, ale teraz jestem już dużo dalej niż wtedy. Każdego dnia się boję się serduszko przestanie bić;( ale aktualnie jest wszystko w porządku. Każdy dzień ciąży jest dla mnie bardzo ważny;) wierzę że teraz się uda

Z ostatniej @ dzis 6+6 nie widzi serduszka a powinno juz byc. Jeśli w przyszłym tyg nie będzie to lipa 😭

„ Echo zarodka można najczęściej uwidocznić po 6. tygodniu trwania ciąży, a około 7. tygodnia – czynność serca płodu. Jednak należy pamiętać, że w 6. tygodniu ciąży zarodek może jeszcze nie być widoczny w trakcie badania USG ze względu na zbyt małe rozmiary.”

Jeszcze nie jest za późno :)

Cześć wszystkim przyszłym mamom😉 dlugo obserwowałam grupę i czytałam forum. Z mezem staralismy się o maluszka 2 lata. I niespodzianka, udało się 😁 Dziś 9 tydzień. Byliśmy mega zdziwieni bo ostatna wizyta 6.01 i nic nie było, więc przygotowana bylam do rozpoczęcia kolejnej stymulacji. Dla spokojnej głowy zrobiłam test 20.01 i pojawił się cud. Jesteśmy już po pierwszej wizycie, kolejna 20.02. Jakoś jeszcze w to wszystko nie wierzymy. Tylu lekarzy juz przerabialiśmy i kazdy zalecał wizytę w klinice niepłodności 😑 a tu proszę.

reklama
Oby
Owulacja na pewno się przesunęła, tylko nie wiem w którą stronę, bo... chcielismy sie od marca starać dopiero i kończylismy inaczej. Jeszcze jakiegos krwiaka lekarka widziała. Do poniwdziałky będę siedzieć jak na tykającej bombie

Do góry