reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

A ja dalej głodna cały dzień a jak już jem to ledwo co mieszczę... Jak tak dalej pójdzie to mąż mnie w domu zamknie. W pracy też zauważyli że schudłam ale zwalam na stresujący projekt ;)

U mnie dziś 6+4 i nie mogę się doczekać wizyty! Myślicie że jak miałam badanie moczu i posiew w piątek to teraz też mi zleci? W końcu to będzie niecały tydzień od badania.. tak samo TSH sprzed 2 tygodni. Im mniej krwi pobiorą tym lepiej, to dla mnie zawsze traumatyczne przeżycie.

reklama
Dziewczyny te kostne zmiany mogą być wynikiem nadmiaru wit D. Więc trzeba badać poziom a nie w ciemno zakładać ze jest za mało jej. Córka miala wystające żeberka właśnie przez nadmiar, miala praktycznie toksyczne stężenie, już nie pamiętam ile. Byliśmy pod opieką endokrynolog. Musi mieć to po mnie bo na bez suplementacji mam wyniki w normie.

Dobrze, że piszesz. To prawda wszyscy zakładają niedobór. Ja np nie biorę wit. D bo karmię, a moje dziecko dostaje wit. D. Dodam, że w Niemczech nie daje się dzieciom takich dawek jak w Polsce🤷‍♀️

Ja dziś pierwszy dzień gdzie od rana do teraz mam nudności [emoji853] Jak Wy to wytrzyujecie?
Mi pomaga woda z cytryna, i w najgorszym momencie po prosty sie kladez szeroko otworzonym oknem, no i staram sie nie myslec.
W poprzedniej ciazy bralam Prevomit i mj nie pomagal, teraz pomaga. Zazywam jak musze gdzies wyjsc z domu.
Ale np nie ma opcji zebym pojechala gdzies komunikacja miejska.

Na pewno na dokumencie z wynikami badań jest pesel, a to się nie zmieniło [emoji16] dlatego nie robiłi problemu
Mi w szpitalu zrobili problem. Miałam grupę krwii potwierdzoną ale nie miałam karty krwii. Przed samym zabiegiem zrobili mi jeszcze-totalnie bez sensu...
Tak chciał szpital więc chyba zależy od osoby na którą trafisz. byłam na ginekologii, usuwali mi wówczas polipa...więc🤯🤷‍♀️

Mi w szpitalu zrobili problem. Miałam grupę krwii potwierdzoną ale nie miałam karty krwii. Przed samym zabiegiem zrobili mi jeszcze-totalnie bez sensu...
Tak chciał szpital więc chyba zależy od osoby na którą trafisz. byłam na ginekologii, usuwali mi wówczas polipa...więc[emoji2962][emoji2368]
Lepiej zrobić jeszcze raz i potwierdzić Niz jakby mieli Ci złą krew przetoczyć [emoji85]

Ja dziś 8+2. Byłam z racji tej infekcji u lekarza. Przepisał mi tabletki i maść.
I przy okazji zrobił USG. Maleństwo ma 1,8 cm. I serducho pięknie bije ❤

Co do objawów, to przedwczoraj nie miałam wcale. Martwiłam się, czy wszystko dobrze i....na drugi dzień wróciły mdłości. I tak mam je właściwie całymi dniami. Także z tymi objawami to różnie bywa.

@Sierpień2020 cieszę się, że wszystko u Ciebie dobrze ☺
1,8 cm? 😄 U mnie dzisiaj też 8+2. Ale pierwsze usg dopiero w czwartek. Już nie mogę się doczekać. Trochę zaczyna mnie stres łapać bo już tyle czekam a jak się okaże że coś jest nie tak a ja już taka nastawiona. Ale jestem dobrej myśli po cycki nie dają mi żyć 😄 ale to w sumie tyle z objawów u mnie 😬

Mi pomaga woda z cytryna, i w najgorszym momencie po prosty sie kladez szeroko otworzonym oknem, no i staram sie nie myslec.
W poprzedniej ciazy bralam Prevomit i mj nie pomagal, teraz pomaga. Zazywam jak musze gdzies wyjsc z domu.
Ale np nie ma opcji zebym pojechala gdzies komunikacja miejska.
Dziękuje Sandra, sprawdzę czy pomoże :)

reklama
Do góry