reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Byłam na wizycie. Wg usg 6tydz 5d. Serduszko pięknie bije.
Lekarz nie założył mi karty ciazy (twierdzi, że dopiero po 12 tyg?). Nie każe przychodzić co miesiąc, mówi, ze jeżeli nic się nie dzieje to w okolicach 13 tyg na usg genetycznym. Jakieś to wszystko dziwne dla mnie. Niby najlepszy w mieście. 300 zł za wizytę.
Pytałam o możliwość odbycia cc po cc. U nas w mieście podobniez maja problem z honorowaniem mimo tego, ze porod siłami natury po przebytym cięciu niesie za sobą ryzyko rozejścia blizny i pęknięcia macicy. Powiedzial, żebym udała się do psychiatry po zaświadczenie choć z tym zaświadczeniem tez może być problem we włocławskim szpitalu. Ja nie wiem dziewczyny jak to zrobić. Ogólnie chciałam mieć termin konkretny i operacje w Bydgoszczy ale jak się okaze ze zacznę rodzic wcześniej to co wtedy ? Będą mi kazali rodzic? Przerażona jestem.
Gratuluję serduszka ❤️
Co do zaświadczenia od psychiatry, myślę że prywatnie wszystko załatwisz. Nie wiem jak we Włocławku ale do psychiatry, nawet prywatnie są bardzo długie terminy oczekiwania.

reklama
Lekarz nie założył mi karty ciazy (twierdzi, że dopiero po 12 tyg?). Nie każe przychodzić co miesiąc, mówi, ze jeżeli nic się nie dzieje to w okolicach 13 tyg na usg genetycznym. Jakieś to wszystko dziwne dla mnie. Niby najlepszy w mieście. 300 zł za wizytę.
Pytałam o możliwość odbycia cc po cc. U nas w mieście podobniez maja problem z honorowaniem mimo tego, ze porod siłami natury po przebytym cięciu niesie za sobą ryzyko rozejścia blizny i pęknięcia macicy. Powiedzial, żebym udała się do psychiatry po zaświadczenie choć z tym zaświadczeniem tez może być problem we włocławskim szpitalu. Ja nie wiem dziewczyny jak to zrobić. Ogólnie chciałam mieć termin konkretny i operacje w Bydgoszczy ale jak się okaze ze zacznę rodzic wcześniej to co wtedy ? Będą mi kazali rodzic? Przerażona jestem.
Wiem ze jeszcze zaswiadczenie o zylakach odbytu przechodzi jako wskazanie do cc:) a tez sie da zalatwic

Hej dziewczyny 😏 8+3 wg aplikacji . Oprócz mega zmęczenia , problemów ze spaniem ciągłych wizyt w wc i lekkiego bólu w podbrzuszu doszło mi wczoraj ostry ból w ... prawym pośladku 👀😱 serio ciężko mi się chodzi jeszcze gorzej siedzi ... to moja druga ciąża, mam syna 2,4 l i pamietam ze podobne objawy miałam pod koniec ciąży a nie na samym początku 😖 czy tez tak macie ?

O kurczę ból pośladka... A to ci dopiero objaw :D Mnie dzisiaj łupie w krzyżu, ale ogólnie czuję się bardzo dobrze. Ciekawe czy to chwilowa poprawa samopoczucia czy jest możliwe, żeby w 10 tygodniu objawy się wycofywały? 🤔

Jak dla mnie dziwny ten lekarz. U nas sie chodzi normalnie co miesiac, pod koniec ciazy co 2 tyg.
Co do zaświadczenia od psychiatry to slyszalam czesto ze wlasnie nie przechodzi mimo wszystko.
Jak rodzilam 4 lata temu corke w szpitalu miejskim w bydgoszczy to ze mna na sali byla dziewczyna po 1 cc i wlasnie przy 2 porodzie mowila ze jej sie pytali jak chce rodzic. Ze niby nie moga zmusic do porodu sn po cc.

O kurczę ból pośladka... A to ci dopiero objaw :D Mnie dzisiaj łupie w krzyżu, ale ogólnie czuję się bardzo dobrze. Ciekawe czy to chwilowa poprawa samopoczucia czy jest możliwe, żeby w 10 tygodniu objawy się wycofywały? 🤔
Mam nadzieje ze szybko przejdzie bo utrudnia mi to normalne funkcjonowanie . Szczerze to jestem przerażona druga ciąża a raczej porodem ... mieszkam w uk a opieka w trakcie ciąży jest ... nawet nie wiem jak to określić ... bardzo kiepska 🙈 jeżeli mocno nie krwawisz to wszystko jest ok ... pierwszy poród był straszny ... 2 tyg po terminie urodziłam a raczej wyciągnęli dziecko kleszczami , straciłam 2,5 l krwi do tego masa szwów bo pęknięcia były z obu stron 🙈 do tego łyżeczkowanie - nie wyjęli całego łożyska ... martwię się o dzidziusia i siebie ... zeby przeżyć 👀

Cześć Dziewczyny 😊
Długo się już czaję i po cichu Was czytam, ale chciałabym się w końcu nieśmiało przywitać :)
Z moich wyliczeń wynika, że skończyłam dzisiaj 6 tydzień. Z niecierpliwością czekam na wizytę 3.02. - byłam już w zeszłą środę pierwszy raz, ale okazało się zbyt wcześnie (widać było tylko pęcherzyk i ciałko żółte).
To moja druga ciąża - mam już 7-letniego synka.

Mam nadzieję, że mnie przygarniecie ;)
Czesc😉😉 widzę że mamy dzieci w tym samym wieku, ja też mam już w domu 7latka 😊

reklama
Mam nadzieje ze szybko przejdzie bo utrudnia mi to normalne funkcjonowanie . Szczerze to jestem przerażona druga ciąża a raczej porodem ... mieszkam w uk a opieka w trakcie ciąży jest ... nawet nie wiem jak to określić ... bardzo kiepska 🙈 jeżeli mocno nie krwawisz to wszystko jest ok ... pierwszy poród był straszny ... 2 tyg po terminie urodziłam a raczej wyciągnęli dziecko kleszczami , straciłam 2,5 l krwi do tego masa szwów bo pęknięcia były z obu stron 🙈 do tego łyżeczkowanie - nie wyjęli całego łożyska ... martwię się o dzidziusia i siebie ... zeby przeżyć 👀
Oby tym razem poszlo łatwiej i szybciej ❤
My mamy to szczescie ze u nas jest prywatna poliklinika i mozemy sobie na to pozwolic , wiec postanowilismy, ze tam będziemy rodzic, podejscie do radzacych jest tam zupelnie inne niz w panstwowych szpitalach

Do góry