reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Paulina, nie zgadzam się z Tobą. 😊choćby takie forum jak to pomaga nam bardzo często. Co więcej,szczerze to ja sobie absolutnie wyobrażam dodatkowe 10 min wizyty u ginekologa, które jest w stanie rozwiać większość wątpliwości i pozwolić na większe poczucie bezpieczeństwa. Ale oczywiście to sprawa indywidualna. 😊
We wszystkim trzeba znać umiar - pewnie że przy zdrowym rozsądku i internet, i to forum to kopalnia wiedzy! Dopóki pamiętamy, że każdy organizm jest inny, więc i ciąża też, że artykuły w internecie, zwłaszcza na tych popularnych stronach, muszą się sprzedawać, a ludzka psychika jest tak skonstruowana, że najbardziej sprzedaje się strach i poczucie zagrożenia... Jeśli pamiętamy o tym wszystkim i staramy się przesiewać zdobywane informacje i staramy się zachowywać zdrowy rozsadek, to jak najbardziej masz rację😊.
Ale wiem ze nie zawsze się da! Sama mam pełno obaw...takie już chyba życie mam i przyszłych mam!

reklama
Współczuje . Ja śpię jak dziecko. Jednak pies mnie obudził - wydzierał się jak opętany. Chyba ktoś wracał z sobotniej imprezy.
Mnie wszystko budzi, dosłownie :/ Nie dość, że zasnąć nie mogę to jak już o 5 się udało to godzinę później budzik u sąsiada słyszałam :/

Ja dziś od 6 nie mogę spać [emoji44]

Dziewczyny, a czy wy rano też czujecie takie ssanie w żołądku? Tak jakbym dwa dni nic nie jadła...
Ja mam to właśnie ssanie od 1 w nocy, nie znałam tego wcześniej. Aż pod mostkiem mnie boli :/ a po 2 już wiszę nad muszlą :/ Może faktycznie z głodu..

Boże u mnie to samo do 2.30 się przerzucałam z boku na bok...
Ja się nawet dobrze przerzucić nie mogę bo od razu sprint do wc.

Jak mogę pomarudzić bez konsekwencji to wiem już, że to moje ostatnie dziecko ;)
Jeszcze niedawno o czwartym myśleliśmy, gdyby teraz córa się urodziła. Ale ja to albo za stara już jestem albo faktycznie 3 ciąża jest najcięższa ;)

Na genetyczne dostanę teraz skierowanie tylko nie wiem, czy szukać na NFZ, czy sobie darować i od razu iść do tej mojej Ginki prywatnie.

Co do cukrzycy to waga nie ma wpływu. Ciążę zaczynałam z 49kg, przytyłam 30! A cukry mialam idealne. W drugiej ciąży też. Teraz jak tyle przytyję to nigdy już nie zrzucę tylko nie wiem, jak przemówić do mojego organizmu, że wystarczy połowa tych kg :/

Ja się nawet dobrze przerzucić nie mogę bo od razu sprint do wc.

Jak mogę pomarudzić bez konsekwencji to wiem już, że to moje ostatnie dziecko ;)
Jeszcze niedawno o czwartym myśleliśmy, gdyby teraz córa się urodziła. Ale ja to albo za stara już jestem albo faktycznie 3 ciąża jest najcięższa ;)

Nie mowilas tego samego przy 2gim? [emoji14]

Tez miałam miesiączkę 21 grudnia :D mi na apce wychodzi 5 tydz. A w poniedziałek byłam u gin robiła usg ale totalnie nic nie było wiec się martwię już :( i coraz bardziejs tresuje się wizyta poniedziałkowa[emoji45][emoji45]
Ja też ostatni okres 21 grudnia 😁
Mi zaczęła się 21 ale do 27 trwała... i dopiero potem tulaski
My się kochamy codziennie minimum 2razy, wiec nie mam pojęcia, kiedy zaciązyłam, mieliśmy się starać o kinderka dopiero od marca 😅
Mmm frytki zjadłabym... generalnie słonych rzeczy mi się chce jakoś dziwnie....
A dziewczyny podpowiedzcie mi proszę czy moja wizyta w pon u gina ma sens? W srode byłam i nic nie wiedział na usg tymczasem HCG 71 w srode w pt 171... czy w pon jest wogole szansa aby coś zobaczył? I czy moje HCG nie jest za niskie biorąc pod uwagę ze miesiączka zaczęła się 21 i trwała do 27? Strasznie się smutam i martwię 😞😞
Robiłam bete w czwartek i miałam ponad 2300 ostatni @21.12
Ja dziś od 6 nie mogę spać [emoji44]

Dziewczyny, a czy wy rano też czujecie takie ssanie w żołądku? Tak jakbym dwa dni nic nie jadła...
Ja to się w nocy budzę co 2h z głodu właśnie. Tak mnie ssie, że muszę chociaż banana zjeść, już się boję, że jak haban wyglądać będś

reklama
Do góry