reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Nie ma żadnej zasady co do wizyty, chyba że chodzi o becikowe czy jak się to tam nazywa to trzeba z tego co pamiętam prEd 10tc. A idziesz wtedy bo nie ma temrinu wcześniej?
Tak to był pierwszy termin ale też nie wspomniałam o ciąży bo nie pomyślałam. Jeśli chodzi o becikowe to się załapię bo na prywatnej wizycie byłam w 8+4 tc.

reklama
To jest nas 3 z taką samą data ost miesiączki :) masz już serce? Bo nie kojarzę?

Udało mi się umówić wizyte na 30.01[emoji16] będzie 7t6d i oby było serduszko:)
Ta ciąża jest ekspresowa ;) Test wyszedł 5 dni przed terminem @, Serducho biło już 5t4d :)
Wasze może bardziej nieśmiałe :) Chłopaki też na pierwszych wizytach za wiele nie pokazali, dopiero po skończonych 7tc :)

Ja też ja też! Będziemy tego samego dnia ciąży ;)
Ciekawe czy zgramy się z prodami [emoji1787][emoji1787]
Zgrana ekipa Mikołajkowa ;)

Ale u mnie podczas wizyty było z om 8+4 a dzidzia miała wymiar 1,42 cm odpowiadający 7+5. Dziś jest od om 9+1.

Ja mam 3 sztuki :D dwie kotki i kocura tylko, że jedna moja jest ze schroniska i ona od zawsze była straszny pieszczoch więc nie widzę różnicy. Druga mnie olewa tak jak do tej pory, kocur to samo. Niektóre koty podobno wyczuwają ciąże dlatego tak reagują.
I to nie zmienia teorii :) Czy 8+4 czy 7+5 a nawet 9+1 Każdy jeden wynik to wiek "dziecka" + 2tygodnie, kiedy Go jeszcze nie było :) W Twoim przypadku sugerowałabym się USG bo przegapiłaś 3tygodnie haha :) Więc to 7+5 z ostatniej wizyty jest najbliższe prawdzie :) Odejmij sobie 5tygodni i masz możliwy termin owulacji :)

Inna sprawa, że nie ma sensu się tak mocno trzymać tych wymiarów bo to, że zarodek odpowiada 7+5 nie oznacza, że nie jest większy czy mniejszy jak na swój wiek ;) Wg USG to ja powinnam mieć owulację 16.12 a nie potwierdza tego żaden objaw :) Najszybciej był to 19.12 a najpóźniej 21.12 :) Choć popołudniowa temperatura wskazuje 20.12 i tego powinnam się trzymać :)

Tak sobie teraz pomyślałam - bierzecie jakieś konkretne witamy? Ja do tej pory tylko kwas foliowy, i nie wiem... Odżywiam się w miarę zdrowo, jedni mówią że suplementacja jest ważna, inni że tylko kwas, a reszta z diety... 🤷‍♀️

reklama
Do góry