reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Nie ma żadnej zasady co do wizyty, chyba że chodzi o becikowe czy jak się to tam nazywa to trzeba z tego co pamiętam prEd 10tc. A idziesz wtedy bo nie ma temrinu wcześniej?
Tak to był pierwszy termin ale też nie wspomniałam o ciąży bo nie pomyślałam. Jeśli chodzi o becikowe to się załapię bo na prywatnej wizycie byłam w 8+4 tc.

reklama
To jest nas 3 z taką samą data ost miesiączki :) masz już serce? Bo nie kojarzę?

Udało mi się umówić wizyte na 30.01[emoji16] będzie 7t6d i oby było serduszko:)
Ta ciąża jest ekspresowa ;) Test wyszedł 5 dni przed terminem @, Serducho biło już 5t4d :)
Wasze może bardziej nieśmiałe :) Chłopaki też na pierwszych wizytach za wiele nie pokazali, dopiero po skończonych 7tc :)

Ja też ja też! Będziemy tego samego dnia ciąży ;)
Ciekawe czy zgramy się z prodami [emoji1787][emoji1787]
Zgrana ekipa Mikołajkowa ;)

Ale u mnie podczas wizyty było z om 8+4 a dzidzia miała wymiar 1,42 cm odpowiadający 7+5. Dziś jest od om 9+1.

Ja mam 3 sztuki :D dwie kotki i kocura tylko, że jedna moja jest ze schroniska i ona od zawsze była straszny pieszczoch więc nie widzę różnicy. Druga mnie olewa tak jak do tej pory, kocur to samo. Niektóre koty podobno wyczuwają ciąże dlatego tak reagują.
I to nie zmienia teorii :) Czy 8+4 czy 7+5 a nawet 9+1 Każdy jeden wynik to wiek "dziecka" + 2tygodnie, kiedy Go jeszcze nie było :) W Twoim przypadku sugerowałabym się USG bo przegapiłaś 3tygodnie haha :) Więc to 7+5 z ostatniej wizyty jest najbliższe prawdzie :) Odejmij sobie 5tygodni i masz możliwy termin owulacji :)

Inna sprawa, że nie ma sensu się tak mocno trzymać tych wymiarów bo to, że zarodek odpowiada 7+5 nie oznacza, że nie jest większy czy mniejszy jak na swój wiek ;) Wg USG to ja powinnam mieć owulację 16.12 a nie potwierdza tego żaden objaw :) Najszybciej był to 19.12 a najpóźniej 21.12 :) Choć popołudniowa temperatura wskazuje 20.12 i tego powinnam się trzymać :)

Tak sobie teraz pomyślałam - bierzecie jakieś konkretne witamy? Ja do tej pory tylko kwas foliowy, i nie wiem... Odżywiam się w miarę zdrowo, jedni mówią że suplementacja jest ważna, inni że tylko kwas, a reszta z diety... 🤷‍♀️

reklama
Do góry