reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ani jedno ani drugie ;) 7+5 czyli zarodek ma 5+5 bo te 2 tygodnie to momemt od @ do owulacji - teoretycznie oczywiście. Bardzo rzadko podaje się wymiary od momentu zapłodnienia choć może się zdarzyć , tak jak z Betą - są laboratoria, które liczą ciąże od owulacji.

Ja dzisiaj kończę 7tc czyli minęło właśnie 7 tygodni od snia oatatniej @ (06.12.19) :) Jutro już 8tydzień :D Jeszcze 4 i może wrócę do żywych :D
Ale u mnie podczas wizyty było z om 8+4 a dzidzia miała wymiar 1,42 cm odpowiadający 7+5. Dziś jest od om 9+1.
Dziewczyny które mają koty, czy wasze koty, a właściwie kocice, się tak do was łaszą? Moja zawsze była za mną, ale teraz to już w ogóle chciałaby ciagle siedzieć blisko mnie, ociera się, tuli.. Chyba czuje[emoji16]
Ja mam 3 sztuki :D dwie kotki i kocura tylko, że jedna moja jest ze schroniska i ona od zawsze była straszny pieszczoch więc nie widzę różnicy. Druga mnie olewa tak jak do tej pory, kocur to samo. Niektóre koty podobno wyczuwają ciąże dlatego tak reagują.

reklama
Dziewczyny które mają koty, czy wasze koty, a właściwie kocice, się tak do was łaszą? Moja zawsze była za mną, ale teraz to już w ogóle chciałaby ciagle siedzieć blisko mnie, ociera się, tuli.. Chyba czuje[emoji16]
Mój kotek caly czas śpi między moimi nogami a jak tylko na kanapie usiądę to zaraz przychodzi i chce się na mnie kłaść. Może coś w tym jest 😅

Byłam dziś u lekarza - jest pęcherzyk i zarys ciałka żółtego, nie widać embrionu. Mam się zgłosić za tydzień, ale ciąża jest dość młoda... może się okazać że zmienię grupę z wrześniowej na październikową [emoji39][emoji4] Zobaczymy [emoji3166]

5 lutego mam pierwszą wizytę u gina z nfz. Tak się zastanawiam co on mi powie, czy nie będzie krzywo patrzał, że nie przyszłam wcześniej bo to będzie już 10+6 tc.

Byłam dziś u lekarza - jest pęcherzyk i zarys ciałka żółtego, nie widać embrionu. Mam się zgłosić za tydzień, ale ciąża jest dość młoda... może się okazać że zmienię grupę z wrześniowej na październikową [emoji39][emoji4] Zobaczymy [emoji3166]
A na kiedy masz termin z om?

5 lutego mam pierwszą wizytę u gina z nfz. Tak się zastanawiam co on mi powie, czy nie będzie krzywo patrzał, że nie przyszłam wcześniej bo to będzie już 10+6 tc.
Nie ma żadnej zasady co do wizyty, chyba że chodzi o becikowe czy jak się to tam nazywa to trzeba z tego co pamiętam prEd 10tc. A idziesz wtedy bo nie ma temrinu wcześniej?

reklama
Do góry