reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Cosmolady dobrze mówi, dodatki i ciuszki moim zdaniem właśnie najfajniejsze są te uniwersalne! Kwestia gustu oczywiście, ale rodzinkę zawczasu uprzedzę, że jak nam kupi różowiaste falbany dla dziewczynki albo niebieskie samochodziki dla chłopca, no to się delikatnie zdenerwuję. Jest tyle pięknych wzorów i kolorów...
Dzień dobry, ciężarówki😁
Jeny hhehee ja to się wręcz nie mogę doczekać jaka plec, wtedy ta ciąża jakąś taką bardziej namacalna dla mnie 😉 wiem jak się do brzuszka zwracać hehe no ale wiadomo każdy jak lubi
😍

reklama
A no faktycznie [emoji2356] Więc dziewczyny wyliczyłam, że do zapłodnienia doszło 27 listopada, nie mam pojęcia kiedy w takim razie była owu bo okres miałam od 21 listopada 4 dni, przytulanki były tylko 25 listopada a potem już po zapłodnieniu 28 i 29 listopada. Szok.
Czasem organizm płata figle. A z ciekawości zapytaj o to gina. Co ona powie :)

Absolutnie nie ma się czym załamywać! Jaki masz wynik? Wiem że ciężko, bo sama jeszcze niedawno panikowałam z opryszczką, ale moja rada - NIE SZUKAJ KOMPLIKACJI W WYSZUKIWARCE! Fragment z bloga mamaginekolog: Często pacjentki, gdy dowiadują się, że mają nieprawidłowy wynik TSH i zalecam im konsultację u endokrynologa oraz rozpoczęcie suplementacji hormonów tarczycy - są krótko mówiąc przerażone. Chciałabym Was w tym miejscu uspokoić - prawidłowo leczone choroby tarczycy w ciąży nie stanowią zagrożenia dla ciąży czy rozwoju płodu.

Endokrynolog na pewno pomoże, nie ma co się martwić na zapas! Kobietki latami leczą się na niedoczynność, hashimoto, i też przy stabilnym leczeniu rodzą zdrowiutkie dzieci, spokojnie😊

Dziękuję ❤️ 3,78. ft4 w normie.
Wizyta u endokrynologa we wtorek.

Ja zawsze się naczytam na różnych forach mądrości i od razu panika.

A no faktycznie 🤦‍♀️ Więc dziewczyny wyliczyłam, że do zapłodnienia doszło 27 listopada, nie mam pojęcia kiedy w takim razie była owu bo okres miałam od 21 listopada 4 dni, przytulanki były tylko 25 listopada a potem już po zapłodnieniu 28 i 29 listopada. Szok.
Czasem raz wystarczy:) ale wiadomo usg to tez takie mniej wiecej bo moze byc roznica w dniach:) mi jeden gin powiedzial 5+3 a nastepnego dnia gruga gin 6+0:) takze tak z dystansem podchdze do wyliczen z usg:)

Dziękuję ❤ 3,78. ft4 w normie.
Wizyta u endokrynologa we wtorek.

Ja zawsze się naczytam na różnych forach mądrości i od razu panika.
Ja sobie zaczęłam myśleć - na logikę, jak sprawdzasz w wyszukiwarce zupełnie normalne objawy typu ból głowy, zatok, no to od razu rak, guz, nieuleczalna choroba genetyczna... 😁 Więc na pewno to samo jest z ciążą. Lekarze wiedzą co robią, lepiej zaufać im!

Jest taka teoria o 3ciej ciazy? Ja jeszcze drugiej nie mam potwierdzonej a zastanawiamy się nad 3cia[emoji1787][emoji1787] tykko nie wiem co na to by powiedział mój naczyniowiec..
Ja już tradycyjnie od 3 wartę przy muszli pełnię :/ :/

Nie no tak na pewno nie było w żadnej poprzedniej ciąży. Jednak Trzecią faktycznie przechodzi się najciężej a taka spokojna się zapowiadała.

Data zaplodnienia:)
Dziewczyny jeśli kropek miał na pierwszym usg wymiar 7+5 to jak sobie od daty tej wizyty odejmę te 7 tygodni i 5 dni to wyjdzie mi data zagnieżdżenia tak?
Ani jedno ani drugie ;) 7+5 czyli zarodek ma 5+5 bo te 2 tygodnie to momemt od @ do owulacji - teoretycznie oczywiście. Bardzo rzadko podaje się wymiary od momentu zapłodnienia choć może się zdarzyć , tak jak z Betą - są laboratoria, które liczą ciąże od owulacji.

Ja dzisiaj kończę 7tc czyli minęło właśnie 7 tygodni od snia oatatniej @ (06.12.19) :) Jutro już 8tydzień :D Jeszcze 4 i może wrócę do żywych :D

reklama
A no faktycznie 🤦‍♀️ Więc dziewczyny wyliczyłam, że do zapłodnienia doszło 27 listopada, nie mam pojęcia kiedy w takim razie była owu bo okres miałam od 21 listopada 4 dni, przytulanki były tylko 25 listopada a potem już po zapłodnieniu 28 i 29 listopada. Szok.
Do tego 27.11 dodaj 2 tygodnie ;) Będzie mniejszy szok ;)

Do góry