reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Macie racje poczekam nawet do poniedziałku. Bo u mnie w poniedziałek na USG nic nie było widać nawet pęcherzyka.

Mi ta ginekolog zaleciła dopochwowo lactovaginal czy to bezpieczne? Średnio jej ufam. Czy któraś używała

Jeśli chcesz zobaczyć od razu serduszko to lepiej poczekać do 6tygodnia + kilka dni :). Ja byłam na pierwszym usg w równo skończonym 5 tygodniu i był pęcherzyk z cialkiem żółtym, następną wizytę miałam 2 tygodnie później (pełny 7 tydzien) i było widać 10.6 mm zarodek i serduszko.

reklama
Jejku znam ten ból! W dzień łatwo było go odstawić, w nocy potrafił mi się budzić co godzinę na cycka i tak w końcu stwierdziłam basta! Jak się budził brałam go tylko na tulenie i stopniowo zmniejszalam ilość karmień. Na początku myślałam ze się nie da nie karmic w nocy, ale przyszło nam to bardzo łatwo, teraz budzi się tylko raz, między 1-2 w nocy na tulenie i wodę. I wtedy śpi z nami już. No ale i tego się oduczymy [emoji4]
Ja myślałam że uda mi się zastąpić trochę karmień woda ale nic z tego.... Potrafi wypić 2 bidony wody w nocy a i tak chce do piersi [emoji85][emoji23] myślę że jak z ciąża będzie wszystko w porządku to trochę się jeszcze pokarmimy :) Jak my w ogóle damy radę z noworodkami i buntem 2latka [emoji2960][emoji23]

Ja karmię ok 6-7 razy dziennie licząc noce, próbuję dawać na noc butle ale nie chce, wypije troszkę i wali rękoma, a cyca to chętnie.
Ile maleństwo ma? Dla mnie jeszcze 2 tyg temu było nie realne zredukowanie do 6-7 karmień :D u nas też jest tak że silikonowego smoczka do ust nie weźmie więc tak go nie oszukam :D tylko bidon ale to nic nie daje [emoji2960][emoji16]

@Madeline. ile Twoje maleństwo ma msc?

Ile maleństwo ma? Dla mnie jeszcze 2 tyg temu było nie realne zredukowanie do 6-7 karmień [emoji1] u nas też jest tak że silikonowego smoczka do ust nie weźmie więc tak go nie oszukam [emoji1] tylko bidon ale to nic nie daje [emoji2960][emoji16]

Córka ma 11 mc, smoczka bierze tylko do spania, jak zaśnie to wypluwa. Jak jest głodna to nie weźmie smoczka. W nocy je 2 razy[emoji849] ja bym musiała mm jej wprowadzić żeby ode mnie się odkleiła bo normalnymi posiłkami się jeszcze tak nie najada mam wrażenie, a potrafi zjeść sporo. Na leżąco Ci pije z bidonu? Jakiś czas temu próbowałam z butelki dać wodę w nocy ale tylko mi się rozbudzała przez to, a też prawie nic nie piła[/QUOTE]

Dziewczyny u mnie dziś się zaczął 6 tydzień (według pierwszego dnia ostatniej miesiaczki) i powiem szczerze, że leżę z bólem umiejscowionym z prawej dolnej części brzucha, jest to delikanty bol jak przy miesiaczce i nie wiem czy to może być spowodowane przepracowaniem bo mam za sobą dwa intensywne dni w pracy czy może wciąż się tam coś rozciąga... Nie mam tu możliwości pójść do lekarza żeby cokolwiek sprawdzić... Nie ukrywam trochę się zaniepokilam bo do tej pory było wszystko ok.

Dziewczyny u mnie dziś się zaczął 6 tydzień (według pierwszego dnia ostatniej miesiaczki) i powiem szczerze, że leżę z bólem umiejscowionym z prawej dolnej części brzucha, jest to delikanty bol jak przy miesiaczce i nie wiem czy to może być spowodowane przepracowaniem bo mam za sobą dwa intensywne dni w pracy czy może wciąż się tam coś rozciąga... Nie mam tu możliwości pójść do lekarza żeby cokolwiek sprawdzić... Nie ukrywam trochę się zaniepokilam bo do tej pory było wszystko ok.

Tak, może to być spowodowane przepracowaniem. Organizm tak daje znać, że masz odpocząć;) także odpoczywaj, a jutro powinno być lepiej

Ja myślałam że uda mi się zastąpić trochę karmień woda ale nic z tego.... Potrafi wypić 2 bidony wody w nocy a i tak chce do piersi [emoji85][emoji23] myślę że jak z ciąża będzie wszystko w porządku to trochę się jeszcze pokarmimy :) Jak my w ogóle damy radę z noworodkami i buntem 2latka [emoji2960][emoji23]
Polecam wszystkim ksiazke
"jak mówić by dzieci nas sluchaly I jak słuchać by do nas mówiły" - to jest niezbędnik rodziców i wszystkich mających styczność z dziećmi. Kupiłam ją kiedy moja siostrzenica była malutka i na prawdę uratowała niejedna sytuację kryzysowa. Bunt 2latka jest tak naprawdę naszym buntem przeciw uniezalezniajacym się maluchem, który nie wie co ma zrobić ze swoimi szalejącymi emocjami. To dorośli mają im to ułatwić.
Ja ta książkę kupiłam w wielu kopiach i wersjach, pdf, cd, itd I rozdaje każdemu kto chce sobie ułatwić rodzicielstwo. Bez krzyków, frustracji, szarpania itd. Przyda się każdemu. Mogę podesłać pdf jeśli któraś by chciała.

reklama
Trzymajcie proszę kciuki. Lecę dziś na usg na 9 rano. Mam nadzieję że wszystko jest w porządku. Boję się jednak bo wczoraj bardzo bolał mnie brzuch...
Dziś wychodzi 7 tydzień +3 i mam nadzieję że uda się już zobaczyć serduszko

Jeśli wszystko będzie ok to powiemy dziś rodzinie :)

Do góry