reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny jak zareagowali dziadkowie na wasze nowiny? Z tego co pamiętam to część z was miała zamiar dziś się rozgłosić :)
Ja jeszcze czekam do końca miesiąca, powiem po wizycie jeśli wszystko będzie ok.

reklama
Niestety muszę się powoli pożegnać Dziś około 5 tydz 4 dzień, niestety od 2 dni na testach coraz jaśniejsza kreska, właściwie prawie jej już ich nie widać. [emoji853] Trzymam za Was mocno kciuki, aby Wasze dzieciątka rosły zdrowo i nie dawały Wam za mocno w kość [emoji18] Nasze dziecko zmieniło datę urodzenia, do następnego razu. Pozdrawiam
Trzymaj się mocno✊

Dziewczyny jak zareagowali dziadkowie na wasze nowiny? Z tego co pamiętam to część z was miała zamiar dziś się rozgłosić :)
Ja jeszcze czekam do końca miesiąca, powiem po wizycie jeśli wszystko będzie ok.
Moi wiedza bardzo sie ucieszyli ale moi maja juz wnuki i zdaja sobie sprawe ze wszystko sie moze zdarzyc. Dla tesciow to pierwszy wnuk/wnuczka wiec jeszcze poczekamy. Bardzo przezywali wszystkie ciaze nie chcemy im niepotrzebnie znowu robic nadziei [emoji3590]

Niestety muszę się powoli pożegnać Dziś około 5 tydz 4 dzień, niestety od 2 dni na testach coraz jaśniejsza kreska, właściwie prawie jej już ich nie widać. [emoji853] Trzymam za Was mocno kciuki, aby Wasze dzieciątka rosły zdrowo i nie dawały Wam za mocno w kość [emoji18] Nasze dziecko zmieniło datę urodzenia, do następnego razu. Pozdrawiam
Bardzo ci współczuję kochana. Trzymaj się

W którym tc jestes? Mnie na początku costam kłuło, gnuotlo, ale to tu to tam, nie ciągle w jednym miejscu. Teraz tylko jak się przeciągam to czasem jakby skurcz mnie złapie gdzieś w okol. Jajników.
Jestem po pierwszym pozytywnym teście🙀 z pierwszą beta 42,9 😻
Pytałam ponieważ boje się że nabawiłam się jakiejś infekcji. Coś mnie w dole swędziało, śluz był dziwny. Przy kichaniu jajniki ciągneły. Kichniesz raz to nie boli po 5ciu już nie jest zabawnie😰
O ile to jakieś świństwo to pobiegnę do lekarza na cito a jeśli to normalne to luzuje bo nie chce szkodzić fasolce❤

U nas tak łatwo niestety nie jest :) jeszcze kilka dni przed pozytywnym testem młody potrafił robić awanturę o karmienie co 15 minut.... No i noce też cale. Udało nam się jakoś odstawic dzienne ale w nocy ma no limit [emoji85] i nie potrafię tego zmienić póki co. Najgorzej że strasznie boli mnie brzuch jak go karmie.... A serce jak mu odmawiam [emoji3590]
Odstawiam, już miałam go odstawić, bo lekarka powiedziała mi, że dopóki nie odstawię to w ciąże nie zajdę i zeszliśmy już do jednego karmienia na dobę i proszę jednak się udało [emoji16] jak mu wyjdą wszystkie zęby to go odstawię [emoji4] a Ty jak planujesz?

U nas tak łatwo niestety nie jest [emoji4] jeszcze kilka dni przed pozytywnym testem młody potrafił robić awanturę o karmienie co 15 minut.... No i noce też cale. Udało nam się jakoś odstawic dzienne ale w nocy ma no limit [emoji85] i nie potrafię tego zmienić póki co. Najgorzej że strasznie boli mnie brzuch jak go karmie.... A serce jak mu odmawiam [emoji3590]

Ja karmię ok 6-7 razy dziennie licząc noce, próbuję dawać na noc butle ale nie chce, wypije troszkę i wali rękoma, a cyca to chętnie.

Hey dziewczyny :)
U mnie nadal nic nie wiadomo ale nadal mam nadzieje.
Chodze na USG co tydzień w tamtym tygodniu był pęcherzyk 4x6mm planuje iść znowu jutro lub pojutrze. Iiiii mam tą nadzieje! W końcu coś zobaczyć. Jak myślicie jest szansa na serduszko?
Po ostatnich betach nie badalam już więcej.
Nie chce się stresować po ostatnim małym przyroście.
A i postanowiłam zmienić ginekologa :)

Nasi rodzice dzis sie dowiedzieli :) tesciowie ucieszyli sie ale bez szalu
Natomiast moim rodzicom kartke na dzien babci i dziadka z tym wierszykiem i zdjeciem usg przekazala siostra, jako przesylka:) (mieszky troche od siebie) nagrala reakcje, najpierw chwile ogarniali o co chodzi a potem radosc niesamowita i telefon z gratulacjami itd dp nas:) wzruszyli sie, poplakali:) mam nadzieje, ze Groszek z nami zostanie do Wrzesnia :)

reklama
Cześć dziewczyny ja tylko chciałam się z wami po żegnać bo mojej fasolki już ze mną nie ma , z rana dostałam krwawienia w szpitalu mi to wyjęli na żywca 🤭[emoji24]🥺
Czuje się jak bym wróciła ze skrobanki ,
Lekarz wsadził mi 3 tabletki i odesłał do domu , kontrole mam za 3 dni , do tego czasu mam się nafaszerować tabletkami przeciwbólowymi 🤷🏻‍♀️
Życzę każdej z osobna tutaj dużo pięknych chwil ze swoimi maluszkami 🤎
I powodzenia w najpiękniejszej roli jaka jest być matka ❣️❣️❣️
Nie,nie,nie tak bardzo trzymałam kciuki za ciebie . Bardzo mi przykro. Kochana trzymaj się!

Innym dziewczynom też bardzo współczuję. Bądźcie twarde!

Co za tydzień pechowy 😕😕😕

Do góry