reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja przerobiłam już antybiotyk i lek na grype.. Nie chciał gin ze mną gadać o negatywnych skutkach grypy.. Ale jutro go przycisnę, bo jeśli np najczestym powikłaniem jest poronienie w I trymestrze tto nie będziemy nikomu mówić na razie o ciazy...
Bądźmy dobrej myśli 😘
Spróbuj z nim pogadać jeszcze co myśli

reklama
A który masz tc? Jak już skończyłaś 6 wg miesiączki to poszłabym to innego lekarza, żeby się nie denerowac:)

Tez slyszalam, że zjedzenie wafla ryzowego albo banana zanim się głowę podniesie z poszuki pomaga na wymioty:)

Dziewczyny czy ktoras z was chorowala dużo w poprzednich ciazach?? 6 tc z dniami a ja już jestem po grypie i teraz jakiś wirus gardłowy.. Boję się o fasolke:(
Ja byłam przeziębiona na początku ciąży. Syn zdrowy.

Dziewczyny, kiedy wybieracie się na zwolnienie lekarskie? Ja cały czas biję się z myślami...pracuję w przedszkolu. I szczerze mówiąc nie wiem, co zrobić. Czy wziąć już zwolnienie na następnej wizycie...🤷

Dziewczyny, kiedy wybieracie się na zwolnienie lekarskie? Ja cały czas biję się z myślami...pracuję w przedszkolu. I szczerze mówiąc nie wiem, co zrobić. Czy wziąć już zwolnienie na następnej wizycie...🤷
Jak wszystko będzie ok po 12tyg to myślę że wtedy pójdę, chyba że pracodawca zaproponuje mi jakąś korzystna premie żebym została (zdarzało się tak u nas, że jak było dużo pracy to dziewczyny w ciąży mogły pracować krócej ale z dodatkową kasą, bo to zawsze wiecej rąk do pracy) 😁

Ja planuje powiedziec w pracy po nastepnej wizycie czyli na poczatku lutego, bedzie to 8+ . I wtedy zobaczymy, zalezy jako bedzie stosunek szefa, jak bedzie ok to bede pracowac jak najdłużej, q jak noe bedzie fajnej sytuacji to pojde na l4 i tyle. Prace mam biurowa, przed komputerem, czasem gdzies w teren

reklama
szczerze, to ja bym na twoim miejscu poszla na zwolnienie..a przynajmniej na poczatku ciazy... w przedszkolu sa wirusy, bakterie. Ja zaprowadzam moja corcie do przedszkola, to staram sie byc w placowce jak najkrocej..Nigdy nie wiadomo, czy jakies dziecko nie zarazi cie jakas szkarlatyna, ospa albo rozyczka...lepiej dmuchac na zimne. Ale to tylko moje zdanie, oczywiscie nie namawiam. Najwazniejsze sa te pierwsze tygodnie...

Do góry