reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

No mówię każdy jest inny
U mnie z każda ciąża było ze od razu zakładał , teraz już nie ...
aż człowiek nie wierzy ze to jego spotyka ....
szkoda ze tak się dzieje na świecie ze tyle osób traci maleństwa 🥱🥺

reklama
Aha, to dziwne. Kurcze takie coś jest takie podcinajace skrzydła.. Skoro jest serce to bez przesady, jest przeciez ciąża prawidłowo się kształtująca..

W sumie co im szkodzi[emoji849]

6+4. Pokazywala mi cały plan ciazy. W którym tygodniu wizyty jakie badania są opłacane a jakie mogę prywatnie zrobić i do 8 tygodnia testują krew a od 8 do 12 pierwsze usg. Też się zdziwiłam właśnie bo innej koleżance robił ale to było 4 lata temu, myślałam że się może zmieniło od tego czasu. Ale może zależy od lekarza

To może trafiłaś na jakąś służbistkę, która robi tylko 3 usg w ciąży (jedno na trymestr)[emoji51] bo tak niby mają płacone od kas chorych

Lekarz nigdy nie wystawi karty ciąży jeśli będzie miał podejrzenia ze coś jest nie tak [emoji4] no ale zdarza się wyjątki od reguły ...

U mnie wszystko było ok. Chodzi o wszystkie wyniki krwi żeby móc już wpisać „więcej” w kartę

Moja dzidzia ma 5,17mm o jest to 6t :)

Załączniki

• 20200116_171605.jpg
    20200116_171605.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 100
@Ewelina @ niekiedy zakłada się ciąże mimo tego, ze może nie przetrwać po to by dać mamie nadzieję, by była spokojniejsza.

Karta powinna być założona do 8tc bo z tego co wiem do tego czasu powinno się odbyć wizytę by dostać becikowe.

@Ewelina @ niekiedy zakłada się ciąże mimo tego, ze może nie przetrwać po to by dać mamie nadzieję, by była spokojniejsza.

Karta powinna być założona do 8tc bo z tego co wiem do tego czasu powinno się odbyć wizytę by dostać becikowe.
Becikowe dostaje się jak się ma udokumentowaną opiekę lekarza przed 10 TC. Dodatkowo nie można przekroczyć dochodu netto na członka rodziny 1922 zł

reklama
Do góry