reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Te wyniki, które masz wystarczą na 1 wizytę. Dopiero dostaniesz cały komplet na start ;).Chyba, że lubisz pobieranie mrwi bo ja to unikam igieł jak ognia haha

MatkaWariatka melduje, że od wczoraj podbrzusze dokucza tylko na noc, w dzień nie czuję nic i to też przyprawia mnie o dreszcze.. No nie dogodzisz.. Wczoraj nawet nospy nie brałam. Nie lubię takich gwałtownych zmian.. Nawet mdłości przestały aż tak bardzo dokuczać. Jeszcze tylko 8 miesięcu.. Oby nie zwariować haha
Pobieranie krwi mi nie przeszkadza, przewrazliwiona juz chyba jestem.. ja znow przemyslam czy na pewno sie rozwija bo wszystkie piszecie tu o swoich objawach a moje... mozna powiedziec ze prawiw zadnych nie mam, i tez zle:p

reklama
Te wyniki, które masz wystarczą na 1 wizytę. Dopiero dostaniesz cały komplet na start ;).Chyba, że lubisz pobieranie mrwi bo ja to unikam igieł jak ognia haha

MatkaWariatka melduje, że od wczoraj podbrzusze dokucza tylko na noc, w dzień nie czuję nic i to też przyprawia mnie o dreszcze.. No nie dogodzisz.. Wczoraj nawet nospy nie brałam. Nie lubię takich gwałtownych zmian.. Nawet mdłości przestały aż tak bardzo dokuczać. Jeszcze tylko 8 miesięcu.. Oby nie zwariować haha
No właśnie ja miałam parę dni przerwy od bólu, a wczoraj całe popołudnie...
Dziś aż się boję wstać bo mimo L4, muszę dziś jechać do pracy, żeby bieżące sprawy i informacje moim dziewczynom.

To tez racja. Pewnie dostanie skierowanie z dokladniejszymi badaniami [emoji1745] nie wiem jak to wyglada w Polsce nigdy nie prowadzilam tam ciazy, a teraz prowadze 1wszy trymestr na odleglosc [emoji23] ale badan krwi nie mam jak zrobic i tak.

Pobieranie krwi mi nie przeszkadza, przewrazliwiona juz chyba jestem.. ja znow przemyslam czy na pewno sie rozwija bo wszystkie piszecie tu o swoich objawach a moje... mozna powiedziec ze prawiw zadnych nie mam, i tez zle:p
Ja poza ta kolka i lekkim bolem podbrzusza w tym momencie nie odczuwam nic, ale w mojej rodzinie chyba nie ma kobiety, ktora mialaby mdlosci i jakos bardzo ciezko przechodzila ciaze wiec sie tym nie martwie. Ta kolka jest wkurzajaca... Narazie do zniesienia na szczescie....

Ja też nie mam prawie żadnych ale to dobrze[emoji16] muszę mieć siły ogarniać 11mc dziecko, które nadal jest niemowlakiem.

Wczoraj powiedzieliśmy teściom ale nie widać było entuzjazmu, chyba byli zaskoczeni. Teściu to wyglądał na zmartwionego i od razu zapytał o wyniki morfologii bo myśli, że jak chudnę to pewnie jestem chora. Wyniki mam książkowe. Może po wizycie bardziej się ucieszą [emoji57]

Ja też nie mam prawie żadnych ale to dobrze[emoji16] muszę mieć siły ogarniać 11mc dziecko, które nadal jest niemowlakiem.

Wczoraj powiedzieliśmy teściom ale nie widać było entuzjazmu, chyba byli zaskoczeni. Teściu to wyglądał na zmartwionego i od razu zapytał o wyniki morfologii bo myśli, że jak chudnę to pewnie jestem chora. Wyniki mam książkowe. Może po wizycie bardziej się ucieszą [emoji57]
Przetrawia i beda szczesliwi :) moi jeszcze nie wiedza, a z nimi mieszakamy wiec ciezko ciagle wymyslac wymowi czemu nic nie wypije (a ciagle jakies okazje), mysle ze moze sie domyslaja bo sami cos o chrzcinach ostatnio przygadalu, ale chcemy poczekac do dnia babci i dziadka by powiedzieć i jednym i drugim

Przetrawia i beda szczesliwi :) moi jeszcze nie wiedza, a z nimi mieszakamy wiec ciezko ciagle wymyslac wymowi czemu nic nie wypije (a ciagle jakies okazje), mysle ze moze sie domyslaja bo sami cos o chrzcinach ostatnio przygadalu, ale chcemy poczekac do dnia babci i dziadka by powiedzieć i jednym i drugim
My też mieszkamy z rodzicami więc znam ten problem 😁 w dodatku przychorowało mi się i mama najchętniej wcisnęłaby mi całą aptekę poczynając od allerteców poprzez tabletki od kaszlu i różne inne specyfiki więc muszę dobrze manewrować dlaczego tego nie wezmę... Wczoraj byłam u lekarza. Jakieś zmiany w płucach więc rad nie rad wypisał mi jakiś antybiotyk. W piątek mam wizytę u ginekologa. Jeśli będzie wszystko ok to chyba im powiemy bo ciężko już tak oszukiwać 😉

U mnie tez nie powiedzielismy jeszcze ani moi rodzice ani tesciowie ani nasze rodzenstwo , NIKT nie wie [emoji23][emoji1745] tez sa okazje, ale znalazlam sobie wymowke bo duzo znajomych obchodzi "trzezwy styczen" [emoji23] wiec powiedzialam ze ja tez i ze kuzwa wytrwam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] dowiedza wie wszyscy w swoim czasie heehehe

Edit:
Wiekszy problem mam z noim ukochanym tatarem. Mam nadzieje ze nikt go nie postawi na stol na imorezie bonwtedy wszyscy sie skapna [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja też muszę coś wymyślić. Tym bardziej, że pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem. Więc teraz powiem dopiero po 12 tygodniu po prenatalnych. Fajki rzuciłam - jak znajomi pytają to mówię, że to postanowienie noworoczne.
Musiałam powiedzieć jednej koleżance w pracy. Bo musi ogarnąć moją część pracy. U mnie pracodawca się nie interesuje ustaleniem zastepst.

Mam problem z drugą pracą, bo nie mam tam zastępstwa. Co innego powiedzieć koleżance a co innego szefowi. I jestem w kropce. Bo wiadomo praca nie może leżeć za długo i czekać aż wrócę i zrobię. Bo może nie wrócę. Co byście zrobiły ??
Ja już jestem na L4. Narazie udaję przeziębienie. Ale przecież nie będę 3 miesiące przeziębiona...

reklama
Witajcie dziewczyny!
Test zrobiony 02.01 dwie kreski jedna słabsza, w dniu wczorajszym 07.01 powtórzyłam już dwie wyraźne kreski, także duże prawdopodobieństwo jeśli wszystko szczęśliwie się potoczy będę wrześniową mamą.
W głowie mam wiele pytań co jak kiedy, 17.01 mam wizytę u mojej ginekolog oraz pierwsze USG. Z moich wyliczeń wynika, iż jest to 5 tydzień.
Zastanawiam się co dalej z pracą w której nie mam lekko, telefony. maile i pełne obroty. Ostatnio chodzę bardzo ospała.
Pozdrawiam Was wszystkie :)

Do góry