reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
U nas sobota to dzień porachunków z mężem bo w końcu to dzień spędzony razem 🙊🙈🙉🥴.
Mała nam śpi w dzień tylko na spacerze albo w aucie, choć w aktywności nie potrzebuje nas non stop. Lubi swoją zabawkę piłkę-grzechotke oball. Wieszam jej na pałąku bujaczka na łańcuszku od snoczka i jest szał, pcha do buzi, łapie, rzuca, łapie dwiema rękami. O takie coś jak na zdjęciu niżej, polecam. Kupiłam w smyku za 29 ale w necie można dostać taniej.
500_500_productGfx_4acd389b88c074a3a38b20584c543ba0.jpg

U nas dziś masakra w dzień. Ja wczoraj dostałam pierwszą @ po porodzie i boli brzuch i plecy a mały jak na złość nie odkladalny. W wózku nie chciał leżeć w łóżeczku też tylko na rękach. Do tego turbo drzemki po pół godziny po jedzeniu a potem 2,5h noszenia na rękach. Teraz dopiero mam moment wytchnienia i mam nadzieję że noc będzie lepsza

Ooooo to niebezpieczne, jak się ma już jedno malutkie wymagające dziecko [emoji1787]

Ja dziś wzięłam się w końcu za pranie, sprzątanie, za małe ciuszki spakowałam do wora i przejrzałam te o rozm.większe (zaczynamy nosić 62). Poza tym półgodzinny spacer, bo zimno i mokro, i lenistwo już od wieczora.

Jak Wam mija sobota? ;)
Minęła szybko. Mała w dzień spała tylko 15 minut obecnie jest przed 1 a ona dalej nie ma zamiaru zasnąć.
Ja dziś ogarnelam dom dokładniej [emoji5][emoji5]dzięki karuzeli [emoji16]

Mamachlopakow moja tez ciućka rączki:)

Beata wow! Twoja to już ma konkretne umiejętności! Tez mamy tą piłeczkę i tez polecam, starsi lubili:)

Beata, przez Ciebie muszę jutro lecieć do sklepu 😂 po piłeczkę 😄♥️ a skoro doświadczona Sopek poleca, to tym bardziej warto się w nią zaopatrzyć 😉

Jagodam, jak Twoja córcia nie śpi cały dzień, to jest marudna? Bo mój po jakimś czasie zaczyna jęczeć, ma czerwone opuchnięte powieki i później już wcale nie umiem go uspać, bo płacze okrutnie.

MamaChłopaków, mój też lubi obgryzać łapki i ślini się wtedy mocniej. Trzeba rączki myć mu często.
Jak nocka? Pospał synek?
Mój od godz.4 sie budzil co godzine, żeby trochę się napić i spał dalej. Ale przez te pobudki ja sie nie wyspałam 🤦‍♀️ aż mi niedobrze dziś 😒

Gunka, synek nadal udaje aniołka przy tatusiu? 😄🥰

Wczoraj wieczorem wstal i poszedł podobno dopiero spać po pierwszej w nocy😂 takze tatuś miał chrzest bojowy😂😂😂 później w nocy wstal dwa razy teraz rano o 7 zjadł i odsypia nockę😉 za to ja od 22 na łóżeczku wstałam dwa razy na ściąganie i dziś jestem wyspana jak nie wiem😆😎

Beata, przez Ciebie muszę jutro lecieć do sklepu 😂 po piłeczkę 😄♥ a skoro doświadczona Sopek poleca, to tym bardziej warto się w nią zaopatrzyć 😉

Jagodam, jak Twoja córcia nie śpi cały dzień, to jest marudna? Bo mój po jakimś czasie zaczyna jęczeć, ma czerwone opuchnięte powieki i później już wcale nie umiem go uspać, bo płacze okrutnie.

MamaChłopaków, mój też lubi obgryzać łapki i ślini się wtedy mocniej. Trzeba rączki myć mu często.
Jak nocka? Pospał synek?
Mój od godz.4 sie budzil co godzine, żeby trochę się napić i spał dalej. Ale przez te pobudki ja sie nie wyspałam 🤦‍♀️ aż mi niedobrze dziś 😒

Gunka, synek nadal udaje aniołka przy tatusiu? 😄🥰
Ja pewno na necie zamówie piłeczkę, jak ma się zainteresować to warto 😁
U mnie podobnie tylko od 2 co godzina jedzenie więc ja czuwanie a nie spanie a usnęła przed północą bo brzuszek ja bolał i płaczu co nie miara. Jeszcze mąż o 13 dziś jedzie także aż się boję. Kuzynka mi przyniosła te pestki wiśni wczoraj może coś pomoże na ten brzuszek.

reklama
Ja dziś tez nie wyspana bo starsza córka szukała Mikołaja w nocy po mieszkaniu ;) oprócz tego wszystkie dzieci wstały o 5 po prezenty;) a jeszcze trzylatek przyszedł spać do nas w nocy i się mega wiercił i trochę ciasno było z dwójka dzieci spać :D i mężem :D

Do góry