reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny, a w necie czytam ciągle, żeby dziecko kłaść na brzuszku, żeby ćwiczyło podnoszenie główki , mama z babcią co chwila mi przypominają. A mój też szału na brzuchu dostaje 😂 myślalam, że przez to już nigdy glowy nie podniesie 😂 za to śpi najlepiej i najtwadziej na brzuchu.
Mam problem, bo on na plecach nie umie spać. Jak go tak odłożę,to zaraz ma odruch moro, zaczyna się krzywić jakby jedzonko mu sie wracało, rzuca nogami do góry i chce pierdzieć 😅🙉 w dzień śpi na brzuchu, a w nocy na boczku (podparty poduszką z tylu i przodu, zeby sie nie kipnął) albo ze mną na rękach/klacie.

Ja pewno na necie zamówie piłeczkę, jak ma się zainteresować to warto 😁
U mnie podobnie tylko od 2 co godzina jedzenie więc ja czuwanie a nie spanie a usnęła przed północą bo brzuszek ja bolał i płaczu co nie miara. Jeszcze mąż o 13 dziś jedzie także aż się boję. Kuzynka mi przyniosła te pestki wiśni wczoraj może coś pomoże na ten brzuszek.
I jak brzuszek córki? Mój się dziś wybudzał z płaczem i się zwijał, myślę że też go bolał. Dałam krople na wzdęcia, żeby bączki poszły. Ten termofor z pestek próbowałaś? Ja nie wiem sama czy on działa. Mojej kolezance poediatra kazała nózkami dziecka dociskać brzuszek i robić rowerek i nóżki pociągać do górry (dziecko lezy na pleckach).

Mam takie pytanie z innej beczki. Czy kładzenie dzieci na brzuszku? Jak wasze maluszki radzą sobie z podnoszeniem główki w takiej pozycji?
Mój mały wogule nie lubi leżeć na brzuchu. A jak już leży to ciężko mu tą głowę podnieść. Natomiast jak go noszę na rękach to by chciał żeby go cały czas trzymać do góry i wtedy głowę trzyma twardo.
Jak to z tym u was jest???
U nas tak samo. Kupie chyba matę wodną. Podobno uatrakcyjnia leżenie na brzuszku. [emoji5]

Usypiasz ją na siłę?
U nas nie ma opcji. Chociaż bym chciała. Dziś zanosi sie to samo. Spała 15 min w dzień. [emoji6] próbuje ją zabawić w macie. Ale jedyne co ją interesuje to telewizor jak widać [emoji28]
Image.jpeg

U nas nie ma opcji. Chociaż bym chciała. Dziś zanosi sie to samo. Spała 15 min w dzień. [emoji6] próbuje ją zabawić w macie. Ale jedyne co ją interesuje to telewizor jak widać [emoji28]Zobacz załącznik 1211283
U nas nie chciała patrzeć na matę edukacyjną na zabawki bo za dużo się na niej działo. Jak zostawiam 3 zabawki to patrzy, no i zasłaniam jej widoczność tv bo działa jak magnes.

reklama
U nas nie chciała patrzeć na matę edukacyjną na zabawki bo za dużo się na niej działo. Jak zostawiam 3 zabawki to patrzy, no i zasłaniam jej widoczność tv bo działa jak magnes.
Zawiesiłam więcej bo właśnie te trzy na krzyż gdzieś u góry ją wcale nie interesowało. A tv widać u nas z każdej strony gdziekolwiek bym ją położyła. [emoji846]

Do góry