reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Ja tez sie o to modle😂 ale u mnie nic nie pomaga, zadne mleko😉 mam nadzieje ze rozszezanie diety cos pomoze i sie to nam unormuje. Bo nirmalnie ja juz z tym wysiadam😉 moj wogule twardo nie spi w dzien spo w wozku i tym wozkiem caly czas ruszam zeby spal😉
Moja nawet we wózku nie śpi, na rękach to pospi i jak mąż wraca to tak śpi u niego a ja jak tylko usnie to patrzę ja odłożyć żeby chociaż zjeść, coś ogarnąć po prostu. Czasem mi pospi w bujaczku max 40 minut ale to baaaardzo rzadko no i oczywiście muszę bujać żeby spala 😁 noszona też chce być tylko na prosto 😩

Będę właśnie musiała poszukać cdl albo przejdę na butelkę, daje sobie tydzień akurat do 8 tygodnia.. piersi mnie już nie bolą, mała przybiera na wadze pięknie tylko straszny z niej głodomór. Na USG jamy brzusznej lekarz stwierdził, że ona po prostu się przejada. Ale każda z nas wie , że bardzo ciężko dziecku nie podać jeść bo jest krzyk i tak czy inaczej kończy się tym, że je i wtedy z nalykanym od płaczu powietrzem.
U nas bylo to samo jak bylam z malym w szpitalu robili usg i to samo mi powiedzieli, kazali przeciagac z jedzeniem ale u mnie maly jak przeciagalam robil sie bardzo nerwowy i skonczylam z tym przeciaganiem

U nas bylo to samo jak bylam z malym w szpitalu robili usg i to samo mi powiedzieli, kazali przeciagac z jedzeniem ale u mnie maly jak przeciagalam robil sie bardzo nerwowy i skonczylam z tym przeciaganiem
To jest nie do ogarnięcia żeby przeciągać albo tak jak mi mówił, że mam karmić mniejsze porcje ale częściej. Jak ja ją odstawiam od piersi nie najedzoną to taki wrzask, że masakra. Dobrze, że żyjemy w dobie telefonów i internetu to przynajmniej jakoś ten czas leci gdy bujam albo trzymam na rękach małą 😁

Będę właśnie musiała poszukać cdl albo przejdę na butelkę, daje sobie tydzień akurat do 8 tygodnia.. piersi mnie już nie bolą, mała przybiera na wadze pięknie tylko straszny z niej głodomór. Na USG jamy brzusznej lekarz stwierdził, że ona po prostu się przejada. Ale każda z nas wie , że bardzo ciężko dziecku nie podać jeść bo jest krzyk i tak czy inaczej kończy się tym, że je i wtedy z nalykanym od płaczu powietrzem.
Może mała ma mocną potrzebę ssania? A używacie smoczka? Nie mam na myśli że jak już płacze w niebogłosy tylko np chwilę po jedzeniu.

To jest nie do ogarnięcia żeby przeciągać albo tak jak mi mówił, że mam karmić mniejsze porcje ale częściej. Jak ja ją odstawiam od piersi nie najedzoną to taki wrzask, że masakra. Dobrze, że żyjemy w dobie telefonów i internetu to przynajmniej jakoś ten czas leci gdy bujam albo trzymam na rękach małą 😁
Tak u mnie tez byl niesamowity krzyk i wez tu przeciagaj i dawaj mniej. Stwierdzilam ze to nie moje pierwsze dziecko a starsze tak karmilam i przybierali podobnie jak ten bo sprawdzalam w ksiazeczkach zdrowia i teraz jakos otyli nie sa. Syn ma prawie 9lat i wazy 27kg

Może mała ma mocną potrzebę ssania? A używacie smoczka? Nie mam na myśli że jak już płacze w niebogłosy tylko np chwilę po jedzeniu.
Nie używamy bo żadnego nie chce, zamawiałam już i z Bibsa i zwykle przeróżne, no chyba mam już z 10 i nie pasuje jej żaden. Nawet ostatnio podawałam jej na smoczku Delicol a jest słodki w smaku i złapała i dopóki był słodki to ssała a później wypluła i koniec. Też się zastanawiam, że może to wynika z potrzeby ssania a przy okazji ciągnie pokarm stąd przejadanie i ulewanie. Niedługo bo 3 grudnia mamy wizytę u kolejnego pediatry, prywatnie z dobrymi opiniami, zobaczymy co on jeszcze powie.

Nie używamy bo żadnego nie chce, zamawiałam już i z Bibsa i zwykle przeróżne, no chyba mam już z 10 i nie pasuje jej żaden. Nawet ostatnio podawałam jej na smoczku Delicol a jest słodki w smaku i złapała i dopóki był słodki to ssała a później wypluła i koniec. Też się zastanawiam, że może to wynika z potrzeby ssania a przy okazji ciągnie pokarm stąd przejadanie i ulewanie. Niedługo bo 3 grudnia mamy wizytę u kolejnego pediatry, prywatnie z dobrymi opiniami, zobaczymy co on jeszcze powie.
Uhu to grubo. Daj znać jak pediatra. Miej na uwadze wizytę u CDL bo to osoby chyba jedyne z którymi się spotkałam które umiały uzasadnić cokolwiek odnośnie karmienia piersią czy butelką.

Tak u mnie tez byl niesamowity krzyk i wez tu przeciagaj i dawaj mniej. Stwierdzilam ze to nie moje pierwsze dziecko a starsze tak karmilam i przybierali podobnie jak ten bo sprawdzalam w ksiazeczkach zdrowia i teraz jakos otyli nie sa. Syn ma prawie 9lat i wazy 27kg
Podziwiam! Mi by się chyba nie chciało mieć drugiego jak bym miala takiego ssaczka, za słaby zawodnik jestem. Podziwiam Was Dziewczyny

reklama
Podziwiam! Mi by się chyba nie chciało mieć drugiego jak bym miala takiego ssaczka, za słaby zawodnik jestem. Podziwiam Was Dziewczyny
Moj ten pierwszy taki glodomor😂 tamci mieli dluzsze przerwy w jedzeniu ale przybierali podobnie jak ten😉 ja po tym dziecku tez mam dosc i zwijam warsztat😂hehe

Do góry