reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny, mojej sąsiadki córka ur.3.09 sypia po 6-7h w nocy 😯😳 jak mi to powiedziała, to myślałam, że ze schodów spadnę😅
Jak ja bym tak chciala😂😉 moj spi jednym ciagiem najwiecej 3godz w nocy. Czasem jak mu sie zdazy to 4 i juz jestem szczesliwa a co dopiero jakby mi tyle spal😃 wczoraj w dzien mi spał od 10.30 do 14 i i myslalam ze mu sie cos dzieje😅

reklama
Jak ja bym tak chciala😂😉 moj spi jednym ciagiem najwiecej 3godz w nocy. Czasem jak mu sie zdazy to 4 i juz jestem szczesliwa a co dopiero jakby mi tyle spal😃 wczoraj w dzien mi spał od 10.30 do 14 i i myslalam ze mu sie cos dzieje😅

U nas od trzech dni nocki katastrofa, mały budzi sie co 1-1.5h i musi jeść. Czasem więcej,czasem mniej, padam na twarz...

Dziewczyny, mojej sąsiadki córka ur.3.09 sypia po 6-7h w nocy 😯😳 jak mi to powiedziała, to myślałam, że ze schodów spadnę😅
Może daje mleczko makowe 😂 ja nie wiem jak Ci ludzie to robią...
Tja a moja koleżanka ma bliźniaki z połowy sierpnia i jedna śpi całą noc od 21 do 6 a druga budzi się raz ok 3 na karmienie. Nie mam pytań.. to znaczy mam! Ona je bardzo dużo karmi i takie egzemplarze jej się skapły. U mnie nie ma szans na to żeby zjadła więcej bo ja tak chcę bo wypluwa 😆

Moj teraz mniej je.nie wiem co mu sie stalo
U nas tak samo max 3 godziny, a jak śpi 3,5godz to zaczynam panikować zamiast się cieszyć 🤦🏻‍♀️😂. I tak samo, mniej je..

U nas już się wyklarowała że około 7 młoda zarządza pobudkę niezależnie od jedzenia.

Moja tez w nocy średnio co 3h je:) ja karmie ją na śpiocha i wysypiam się, pewnie tez się przyzwyczaiłam już bo moje dzieci bardzo długo w nocy się budziły i tak w zasadzie od 7 lat mam przerywany sen :D

Beata, no właśnie, ja też próbuję dać mu więcej mleka, bo czasem po 60ml zasypia. Ale nie chce więcej. A za poł h wrzask, bo głodny.

Sopek, a masz potrzebę zdrzemnąć się w dzień? Czy już po tych 7 latach już nie czujesz zmeczenia? 😃

Gunka, 3h w nocy to super! Nie wiem, co się mojemu stało. Nawet jal na mnie śpi w nocy, to i tak się budzi. Kiedyś, jak spał mi na brzuchu,to dociągał do 2,5h, a teraz jakoś się rozregulował.

Dziś położyłam go na boku jakoś kolo 6, tak się wkurzył i zaczął się rzucać, że przekręcił się z boku na brzuch, także ja chyba już nigdy nie zasne ze strachu 😂

Może daje mleczko makowe 😂 ja nie wiem jak Ci ludzie to robią...
Tja a moja koleżanka ma bliźniaki z połowy sierpnia i jedna śpi całą noc od 21 do 6 a druga budzi się raz ok 3 na karmienie. Nie mam pytań.. to znaczy mam! Ona je bardzo dużo karmi i takie egzemplarze jej się skapły. U mnie nie ma szans na to żeby zjadła więcej bo ja tak chcę bo wypluwa 😆

U nas tak samo max 3 godziny, a jak śpi 3,5godz to zaczynam panikować zamiast się cieszyć 🤦🏻‍♀️😂. I tak samo, mniej je..

U nas już się wyklarowała że około 7 młoda zarządza pobudkę niezależnie od jedzenia.
U nas nawet jak jadl wiecej to sie budzil co dwie godz😂 wiec nie wiem czy to ma wplyw na to. Nieraz potrafil zjesc 160ml a i tak za dwie godz musialam robic butelke😉

Mój jakoś też mniej zjada po tym szczepieniu. Boje się że coś się dzieje. Jutro kończymy 8tygodni, w sumie położna mówiła mi że z czasem karmienia się unormuje ale ja sobie filmy różne dziwne wkręcam. Dzisiaj zrobił mi pobudkę o 6 a zawsze chociaż do 7 dociągnął a teraz spi w najlepsze chociaż już 3h od karmienia minęły.

reklama
Do góry