reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2020

No to mam nadzieję, że 7 tygodniowy już się będzie bujał bo jeśli nie to i ja nadzieję stracę. Moja też nie potrafi dać znać, że jest głodna np wkładając rączki do buzi tylko od razu jest taki krzyk że masakra. Ja próbowałam zrobić butelkę z nadzieją,że będzie lepiej spała jak wypije na raz flache ale nic to nie dało, śpi jak zając na miedzy. Przybrała 300 g od tamtego tygodnia, położna mówi,że dużo przez to tyle ulewa. I ciekawe jak jej ograniczyć skoro nie ma spania i jeszcze się niczym nie interesuje.
Kochana moj przybiera 400😉 i nie moge ograniczyc jedzenia... mam wrazenie ze on przez to ograniczanie jeszcze gorszy sie zrobil i nerwowy. W nocy ze spaniem u mnie spoko w dzien jest katastrofa jezdze z wózkiem do kibla bo na chwile odlozyc nie mozna... lezaczek pomaga tylko wieczorem jak twardziej zasypia w dzien jak prubuje odlozyc to od razu jest wybudzony. Moj w niedziele skonczy 9tygodni. Dzis mielismy miec szczepienie oczywiscie znowu klapa bo maly ma katar. Skonczylo sie na teleporadzie. Sluzba zdrowia w tym kraju mnie wykonczy. Przy dwumiesiecznym dziecku teleporada... Jezeli chodzi o mm to u mnie nie ma roznicy w spaniu czy zje moje mleko czy mm bo spi tyle samo. Nawet jak dam bebilon AR on jest gesciejszy a i tak w dzien po 2godz glodny ze dach podnosi.

reklama
Zwariowali chyba 🙈 jak dajesz radę caly dzień wszystko ogarnąć? Mały spokojny chociaz?

Laski, jak u Was kolejny dzień? Ja czekam na bujaczek, ręce mi do tyłka wchodzą od noszenia dziecka cały dzień i plecy z pupą od spania z małym na sobie całą noc 🙉🤯 kurde, jakoś czujnie śpi, jak tylko się ruszę,to on już się budzi i marudzi. A piję tylko jedną kawę dziennie , więc raczej go nie pobudzam kofeiną 😂

Luiska
Mama do mnie przychodzi i albo mi bawi malego albo robi zadania ze starszakami. Inaczej bym oszalala

Gunka, super że masz mamę blisko, która może przyjść i pomóc. Moja miała do nas jutro przyjechać, ale przez korone nie wypali. Nie wiem kiedy wnuczka zobaczą na żywo.

Gunka, Qumika nasze dzieci każde w innym "wieku", a tak podobne są ich zagrywki. Nie widze światełka w tunelu 😂

Gunka, super że masz mamę blisko, która może przyjść i pomóc. Moja miała do nas jutro przyjechać, ale przez korone nie wypali. Nie wiem kiedy wnuczka zobaczą na żywo.

Gunka, Qumika nasze dzieci każde w innym "wieku", a tak podobne są ich zagrywki. Nie widze światełka w tunelu 😂

Wiecie co mnie najbardziej drażni i wtedy muszę trzymać nerwy na wodzy? Moj budzi się od razu z wrzaskiem z głodu i w tych nerwach nie umie pić spokojnie, tylko drze się i ssie jednocześnie,wtedy się dławi i nie da się go uspokoic, bo glodny przecież🤯🤯🤯

Jeszcze ja mam małego nerwusa wrzeszczącego. Mój mam wrażenie coraz częściej się krztusi. Dzisiaj ma problem z kupą i już cały ranek na rękach i płacz. Noce w miarę, ale uwaga Mój od 13 śpi, zjadł na spiku mleko przed 16 i oczywiście krztuszenia nie było końca. Martwi mnie to krztuszenie bardzo. Dodatkowo zawsze że ma więcej slinki, u was też tak dzieciaczki mają??
Ps w dzień oprócz dzisiaj Mój też mam wrażenie nie śpi, jak już to z pół godziny i wrzask od nowa, nie wiem czy Mój wózek to zniesie

Jeszcze ja mam małego nerwusa wrzeszczącego. Mój mam wrażenie coraz częściej się krztusi. Dzisiaj ma problem z kupą i już cały ranek na rękach i płacz. Noce w miarę, ale uwaga Mój od 13 śpi, zjadł na spiku mleko przed 16 i oczywiście krztuszenia nie było końca. Martwi mnie to krztuszenie bardzo. Dodatkowo zawsze że ma więcej slinki, u was też tak dzieciaczki mają??
Ps w dzień oprócz dzisiaj Mój też mam wrażenie nie śpi, jak już to z pół godziny i wrzask od nowa, nie wiem czy Mój wózek to zniesie
Moj tez sie strasznie slini i wklada raczki do buzi

reklama
Mój się krztusi, bo pije i wrzeszczy naraz, ale sliny nie zauważyłam, żeby miał więcej

Do góry