Gunka
Fanka BB :)
To te mamuśki które chcą dołączyć do takiej grupy wyślijcie namiary na facebooka to wyślę zaproszenie i utworze grupeO matko 3godz w nocy to dopiero męka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To te mamuśki które chcą dołączyć do takiej grupy wyślijcie namiary na facebooka to wyślę zaproszenie i utworze grupeO matko 3godz w nocy to dopiero męka
O matko 3godz w nocy to dopiero męka
To te mamuśki które chcą dołączyć do takiej grupy wyślijcie namiary na facebooka to wyślę zaproszenie i utworze grupe
Dziewczyny, te które karmią mm lub kpi. Ile ml wasze maluchy piją, w jakich odstępach czasowych? I ile mają tygodni?
Moja ma 4 tygodnie, zjada co 1.5h-2h po 30-60ml... jak zje mniej to budzi się szybciej. Ale jak zje więcej niż 60 to wymiotuje... dziennie zjada niecałe 500ml. Boję się że to za mało. Przytyła co prawda ladnie w zeszłym tyg, ale Boję się, że skoro nie zwiększa ilości jedzenia w ciągu dnia to waga prestanie rosnąć... a przecież jest coraz starsza to potrzebuje coraz więcej mleka
Mój mały kończy jutro 5tyg zjada 120ml średnio co 2 godz lub co 1.5godz
Witam wszystkich po krótkiej przerwie nie przejmuj się mój ma miesiąc i pięć dni urodził się 3450 przy wyjściu miał bodajże 3320 teraz ma koło 5 kg zobaczymy jeszcze na ważeniu i karmię wyłącznie piersią na zawołanie też czasami potrafi większość dnia wisieć na piersi albo spać z cyckiem i od początku nie mierzyłam ile zjada też często mu się ulewa ale to mały obżartuch zasada jest taka że dziecko powinno się po każdym karmieniu podnosić i trzymać w pozycji pionowej masując po pleckach aby mu się odbiło zdarza się że czasem nie odbije ale zazwyczaj powinno i wtedy nie ulewa albo dużo mniej jak ładnie rośnie i przybiera to znaczy że dziecko je tyle ile potrzebuje ja nie mierze i ślicznie przybiera mój w nocy budzi się zazwyczaj trzy razy zje zmiana pampersa i znów śpi około czterech godzin w dzień częściej je i lubi leżeć z cyckiem w ustach i co czas się napićDziewczyny, te które karmią mm lub kpi. Ile ml wasze maluchy piją, w jakich odstępach czasowych? I ile mają tygodni?
Moja ma 4 tygodnie, zjada co 1.5h-2h po 30-60ml... jak zje mniej to budzi się szybciej. Ale jak zje więcej niż 60 to wymiotuje... dziennie zjada niecałe 500ml. Boję się że to za mało. Przytyła co prawda ladnie w zeszłym tyg, ale Boję się, że skoro nie zwiększa ilości jedzenia w ciągu dnia to waga prestanie rosnąć... a przecież jest coraz starsza to potrzebuje coraz więcej mleka
Dziewczyny, te które karmią mm lub kpi. Ile ml wasze maluchy piją, w jakich odstępach czasowych? I ile mają tygodni?
Hej, mój ma 3.5tyg. Ssie dwie persi ok 30min + mm. Czasem mm wypije 50ml i śpi 2h, a czasem wypije i 130ml. Także w tym przedziale.
Ana1992, ja 3.5tyg po porodzie i mam jak Ty- beżowe plamienia albo normalnie świeża krew.