reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny była położna, żeby sprawdzić co tam u nas słychać w związku z tymi atakami brzuszkowymi u małego i naszym karmieniem.
Kazała znów wrócić do kp+mm. Kp po 15min z każdej piersi,żeby małego nie męczyć, skoro tylko po 40-50ml odciągałam. Ehhh męczące to już. Z praktycznego punktu widzenia,to wolałabym już tylko mm i spokój... Ale wiem,że kp najlepsze dla dziecka. Także teraz znów obserwacja,czy mu się po moim mleku nie pogorszą bóle brzuszka.
W środe mamy wizytę u pediatry, to zobaczymy, co powie

Dziewczyny, te które karmią mm lub kpi. Ile ml wasze maluchy piją, w jakich odstępach czasowych? I ile mają tygodni?
Moja ma 4 tygodnie, zjada co 1.5h-2h po 30-60ml... jak zje mniej to budzi się szybciej. Ale jak zje więcej niż 60 to wymiotuje... dziennie zjada niecałe 500ml. Boję się że to za mało. Przytyła co prawda ladnie w zeszłym tyg, ale Boję się, że skoro nie zwiększa ilości jedzenia w ciągu dnia to waga prestanie rosnąć... a przecież jest coraz starsza to potrzebuje coraz więcej mleka 🥺

Dziewczyny, te które karmią mm lub kpi. Ile ml wasze maluchy piją, w jakich odstępach czasowych? I ile mają tygodni?
Moja ma 4 tygodnie, zjada co 1.5h-2h po 30-60ml... jak zje mniej to budzi się szybciej. Ale jak zje więcej niż 60 to wymiotuje... dziennie zjada niecałe 500ml. Boję się że to za mało. Przytyła co prawda ladnie w zeszłym tyg, ale Boję się, że skoro nie zwiększa ilości jedzenia w ciągu dnia to waga prestanie rosnąć... a przecież jest coraz starsza to potrzebuje coraz więcej mleka 🥺
Mój mały kończy jutro 5tyg zjada 120ml średnio co 2 godz lub co 1.5godz

Witam wszystkich po krótkiej przerwie ;) nie przejmuj się mój ma miesiąc i pięć dni urodził się 3450 przy wyjściu miał bodajże 3320 teraz ma koło 5 kg zobaczymy jeszcze na ważeniu i karmię wyłącznie piersią na zawołanie też czasami potrafi większość dnia wisieć na piersi albo spać z cyckiem i od początku nie mierzyłam ile zjada też często mu się ulewa ale to mały obżartuch 😄 zasada jest taka że dziecko powinno się po każdym karmieniu podnosić i trzymać w pozycji pionowej masując po pleckach aby mu się odbiło zdarza się że czasem nie odbije ale zazwyczaj powinno i wtedy nie ulewa albo dużo mniej 🥰 jak ładnie rośnie i przybiera to znaczy że dziecko je tyle ile potrzebuje ja nie mierze i ślicznie przybiera mój w nocy budzi się zazwyczaj trzy razy zje zmiana pampersa i znów śpi około czterech godzin w dzień częściej je i lubi leżeć z cyckiem w ustach i co czas się napić 😁

Ja mam pytanie do was jak u was z połogiem ja urodziłam 13.09 czyli 26.10 będzie sześć tygodni teraz zazwyczaj plamie na beżowo bardzo jasny brąz po karmieniu często zaczynam z powrotem plamić tak jak lekki okres na czerwono mam wrażenie świeżą krwią wiem że podczas karmienia piersią plamienia się zwiększają ponieważ wydziela się oksytocyna i macica zaczyna bardziej się kurczyć 😕😕 ale żeby raz tak raz tak 🤷‍♀️pachnie jak okres nic nie boli ani piecze więc zakażenia nie powinnam mieć 🙆‍♀️😢😓 przepraszam że tak napiszę ale niepokoi mnie to jak u was to przebiega na 2 listopada wizyta u ginekologa zobaczymy ale martwi mnie że coś mi się tam rozchodzi albo jest nie tak

Hej, mój ma 3.5tyg. Ssie dwie persi ok 30min + mm. Czasem mm wypije 50ml i śpi 2h, a czasem wypije i 130ml. Także w tym przedziale.

Ana1992, ja 3.5tyg po porodzie i mam jak Ty- beżowe plamienia albo normalnie świeża krew.

reklama
Do góry